1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Güvenoyu öncesinde ortaklar masada
Güvenoyu öncesinde ortaklar masada

Güvenoyu öncesinde ortaklar masada

Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümet ortakları DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile Turizm Bakanlığı’nda bir araya geldi. Toplantı yarım saat sürdü, herhangi bir açıklama yapılmadı.

A+A-

Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümet ortakları DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile Turizm Bakanlığı’nda bir araya geldi.

Toplantı yarım saat sürdü, herhangi bir açıklama yapılmadı.

Toplantıdan ilk ayrılan isim Başbakan Faiz Sucuoğlu oldu.

Yeni hükümetin Cumartesi günü yapılacak güvenoyu oylaması öncesinde UBP Meclis Grubu, 4 saat Meclis’te bir araya gelmişti. Toplantı sonrasında hükümet ortakları Turizm Bakanlığı’nda toplandı.

UBP içerisindeki bazı kaynaklar güven oylaması öncesinde hem parti içinde hem de ortaklar arasında bazı sıkıntıların olduğunu belirtti.

Aynı kaynaklar DP ve YDP'nin ilk 100 gün şartnamesinde yapılması gerekenlerde ısrar ettiğini kaydetti. 3 siyasi partinin bu yönde görüşmelerini güven oylamasına kadar sürdürmesi bekleniyor.

 

Arıklı: Önce eylem planı, sonra güvenoyu

3’lü görüşme sonrasında koalisyon ortaklarından YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, güven oylaması öncesinde ilk etapta 100 günlük eylem planının imzalanacağını söyledi, “Ondan sonra güvenoyuna gideceğiz. Anlaştık, sıkıntı yok” dedi.

Arıklı, “Detayları görüştük, herhangi bir sıkıntı yok” şeklinde konuşarak, “Ülke sorunlarını görüştük. 3 siyasi parti arasında sorun yok.

Yeniden start veriyorsak, 59 günde yapamadıklarımızı konuştuk” kaydetti.

Arıklı şöyle devam etti: İstikrar arıyoruz. Tufan Erhürman keşke görevi alabilseydi de istikrarı görseydik. Dışardan gazel okumak çok kolay. Yol haritasının ince noktasına varana kadar konuşmak zorundayız. Dikensiz gül bahçesinde değiliz.

Bu haber toplam 2825 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler