1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GÜVENLİK ENDİŞESİ
GÜVENLİK ENDİŞESİ

GÜVENLİK ENDİŞESİ

Son 15 günde yaşananlardan sonra yurttaşın ortak hissi: GÜVENLİK ENDİŞESİ

A+A-

Didem MENTEŞ

Kuzey Kıbrıs’ta son birkaç haftada adli olaylarda adeta patlama yaşandı… Son iki haftada kimisi cinayete kurban giderken, kimisi de hayata veda etti. Kimileri hırsızlık, kimileri soygun yaptı…  Kimileri darp edildi, bıçaklandı… Kimileri de cinsel saldırıya uğradı… Kimileri de kara para aklarken yakalandı… Mahkeme koridorları suçlularla dolup taştı, ülke insanı son 15 gün içinde tüyler ürperten haberlerle uyandı…

Bedis Ormanı’nda ceset

Son iki haftada birçok ölüm olayı yaşandı. 15 Eylül’de Yeni Boğaziçi bölgesinde Bedis Ormanında 48 yaşındaki Murat Güder kendisine ait PT 705 plakalı aracı içerisinde ölü bulundu. Elde edilen bilgilere göre 2 çocuk babası Güder’in psikolojik sorunlarından dolayı bir dönem Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Cinsel içerikli video iddiası

İki hafta içerisinde üç kez cinsel taciz olayı yaşandı. İlk olay 14 Eylül’de Yeni Boğaziçi köyünde 11 yaşındaki öz kızı ile kızının arkadaşı olan 12 yaşındaki kıza tasarrufundaki cep telefonu ile cinsel içerikli video izlettiği iddiası üzerine H.D. isimli şahıs tutuklandı. “Cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklanan ve 15 Eylül tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı H.D. ile ilgili soruşturma sürüyor.

Mağusa’da hırsızlık

Mağusa’da Petek Pastanesi’nde çalışan K.E.G., konu pastaneye ait 4 kasa bira ile 4 kasa kola sirkat ettiği iddiasıyla tutuklandı. Petek Pastanesi genel direktörünün şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında zanlının evinde arama yapıldı ve yapılan aramada Petek Pastanesi’ne ait olan ve olmayan bir çok muhtelif malzeme bulundu. “Müstahdem tarafından sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak zanlı K.E.G tutuklandı.

Gesfi döviz bürosu soyuldu

Son iki haftada en endişe verici olaylardan biri de güpegündüz yapılan soygun olayları oldu.

Lefkoşa’da bulunan Gesfi Döviz bürosu 17 Eylül’de sabah saatlerinde maskeli bir şahıs tarafından soyuldu. Maskeli şahıs 14 bin 275 TL ve 50 Euro nakit parayı alarak kaçmıştı. Polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 Eylül’de olayla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Uzman Çavuş O.K. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı ve 3 gün ek tutukluluk aldı.

 

SON 15 GÜNÜN BİLANÇOSU

Bedis Ormanı’nda ceset,  Murat Güder ölü bulundu
Soygundan tutuklanan şahıs hücrede ölü bulundu
Lefkoşa’nın göbeğinde bir kadına cinsel taciz, 1 tutuklu
İskele’de korkunç cinayet; kemerle boğuldu

Kız öğrenciye otobüste cinsel taciz,  1 tutuklu
Gesfi döviz bürosu güpegündüz soyuldu, 1 TSK çavuşu tutuklandı
Mağusa’da Petek Pastanesi’nde hırsızlık, çalışan tutuklu
Kara para aklamaya çalıştı, 1 kişi tutuklandı
18 yaşındaki Veysel Coşkun evden ayrıldı, cesedi bulundu
Camide bile hırsızlık yaptı, 1 tutuklu
Ayrıldığı eşini darp etti,  tutuklandı
Bir şahıs kendisini uyaran polisi darp etti
Yeni Boğaziçi’nde 11 yaşındaki öz kızını taciz iddiası
Sokak ortasında maskeli soygun,  3 kişi tutuklandı

Kara paradan yakalandı

18 Eylül’de Ercan Havalimanı’ndan 129 bin 600 Euro’yla çıkış yapmaya çalıştığı iddia edilen E.G. tutuklandı. Zanlının Mağusa Serbest Liman bölgesinde 1 Kasım 2016 yılında kurduğu, uluslararası danışmanlık şirketi olduğunu belirlendi. Şirketin yetkililerinin Serbest Liman Müdürlüğü’ne işlemlerinde bilgi verme sorumluluğu olduğu ancak şirketin kurulduğu tarihten itibaren ithalat ve ihracat yaptığına dair herhangi bir bilgi vermediği de aktarıldı.

Kız öğrenciye otobüste cinsel taciz

İki hafta içerisinde ikinci kez cinsel taciz olayı yaşandı, olay büyük tepkiye neden oldu.  Öğrenci otobüsüne giren şahıs, herkesin içerisinde genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

21 Eylül’de Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin öğrenci otobüsünde 23 yaşındaki bir kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülen zanlı A.B. müşteki ve otobüste yolcu olan diğer öğrenciler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. Zanlı polis tarafından tutuklanarak, yargıya havale edildi.

Evden ayrılmıştı, cesedi bulundu

Son iki haftada yaşanan olaylar içerisinde en acısı da 18 yaşındaki Veysel Coşkun’un ölümü oldu. 17 Eylül’de Çayırova’daki evinden yaya olarak çıkan ve kendisinden haber alınamayan Coşkun, 22 Eylül’de bir deniz kenarında ölü olarak bulundu.

Kaplıca-Mersinlik arasında balık avlamaya gelen bir vatandaş deniz kenarındaki kayalıklar altında dürülmüş şekilde kıyafet, ayakkabı ve ayakkabının içinde ise şarjı bitmek üzere olan bir cep telefonu buldu. Polise haber verilmesiyle birlikte, Coşkun’un ailesi kıyafet ile cep telefonunun oğulları Veysel Coşkun’a ait olduğunu teşhis etti. Tanınmaz halde olan cesede yapılan otopsi sonucu, cesedin Coşkun’a ait olduğu tespit edilmişti.

Camide bile hırsızlık yapıldı

Son 15 gün içinde ülkede trajikomik hırsızlık olayları da yaşandı. Lefkoşa’da namaz kılmak için gittiği camiden cep telefonu çaldığı iddia edilen zanlı S.O. tutuklandı. Zanlının 3 Eylül’de Lefkoşa’da Yenişehir Camii’nde bank üzerinde dinlenen zanlı Süleyman Toprak’ın 1700 TL değerinde cep telefonu ve 30 TL değerindeki telefon kılıfını çalıp, 400 TL’ye sattığı iddia edildi.

Ayrıldığı eşini darp etti

Toplumda yaşanan kriminal olaylar içerisinde darp da yer aldı. Gönyeli’de ayrılmış olduğu eşinin kalmakta olduğu evin kapısını kıran zanlı H.F. tutuklandı.

24 Eylül’de saat 23.00’de Gönyeli’de 11 yıldır birlikte yaşadığı ancak Aralık 2017 tarihinde ayrıldığı eşi A.A’ya mahkeme tarafından koruma emri olmasına ve müştekiye 200 metre yaklaşması yasak olan zanlının evine gidip, giriş kapısını kırdığı iddia edildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Sokak ortasında maskeli soygun

Ülke gündemine bomba gibi düşen olaylardan bir tanesi de Girne’de yaşandı. İki hafta içerisinde güpegündüz soygun olayı gerçekleşti. 24 Eylül’de yüzü siyah maskeli üç şahsın JA 177 plakalı araç ile Bektaş Gıda Ltd. çalışanı Mehmet Ali Güngörmüş’ün aracının önünü kesti. Aracını yanına giderek önce silah gösterdi ardından çekiç ile şoför camını kırıp, Güngörmüş’ün başına çekiç ile vurup etkisiz hale getirdi.

Zanlılar Güngörmüş’ün aracında bulunan 198 bin 135 TL, 200 Sterlin, 402 Dolar, 195 Euro nakit para ile TEB Bankasına ait 5,855 TL meblağlı müşteri çekinin bulunduğu çantayı alıp araçlarına binerek kaçtı.  Güngörmüş’ün Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılarak, başına 5 dikiş atıldı.

Polis soruşturma kapsamında olayda kullanılan aracı tespit ederek, olayla ilgili S.B., A.S. ve S.Ü. tutuklanmıştı. Daha sonra kadın zanlı S.Ü. serbest bırakılmıştı. Diğer zanlılar da 7 gün ek tutukluk almıştı.

Poliste ölüm şok etkisi yarattı

Girne’de güpegündüz yaşanan soygun olayıyla ilgili soruşturma sürerken, ülke gündemine bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı. Zanlı Ahmet Sarıkılıç, 28 Eylül’de Boğaz Karakolu’nda tutuklu bulunduğu hücrede ölü olarak bulundu. Polisteki ölüm olayı büyük tepkiye neden oldu, ‘güvenlik zaafiyeti’ tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Polisi darp etti

26 Eylül’de Karaoğlanoğlun’da devriye gezen motorlu polis memurunu kendisini uyarmaya çalıştığı gerekçesiyle, aracıyla polisi ezmeye çalıştığı iddia edilen zanlı S.B. tutuklandı.

Zanlı yönetimindeki EN 357 plakalı salon aracı ışıkları kapalı ve dikkatsiz bir şekilde kullandığı esnada polis tarafından tespit edildi. Zanlının devriye gezen motorlu polis tarafından durdurulmak istendiği esnada aracını tehlike arz edecek şekilde kullanarak görevli polis memurunun üstüne sürdü.

Keskin’in araçtan inerek kendisine müdahale etmeye çalışan polis memuru Ş.B.’nin yüzüne yumruk attı. Polis tarafından tutuklanan zanlının, birçok sabıka dosyası olduğu da belirlendi.  Mahkemeye çıkarılan zanlı 45 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevine gönderildi.

Lefkoşa’da iğrenç taciz olayı

26 Eylül’de Lefkoşa’nın göbeğinde iğrenç bir taciz olayı yaşandı. Atatürk Kültür Merkezi yakınlarında bir etkinlikten çıkan iki kadının yanına yaklaşan zanlı İ.Ş, aşırı alkol tesiri altında olduğu bir sırada kadınlardan birinin eliyle cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı teminat şartlarıyla serbest bırakıldı.

Kadınlardan birinin konuyu sosyal medyada paylaşmasıyla ülkede infiale neden oldu, basın cinsel taciz olayına geniş yer verdi.

İskele’de korkunç cinayet; kemerle boğdular

Son iki hafta içerisinde yaşanan en korkunç olay ise cinayet oldu. İskele’de Long Beach Otel ile Ötüken kavşağı arasında 30 Eylül’de bir erkek cesedi bulundu. Bölgede köpeğini dolaştırmaya giden bir vatandaş tarafından bulunan ceset, polise bildirildi. Polis yapılan incelemeler sonucu cesedin Çayönü’nde sakin 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’e ait olduğu ve cinayete kurban gittiği tespit etti.

Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nde öğretmen olan 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen, ormanlık alan içerisinde yarı çıplak ve boğazında kemerle bulundu. Olay yerindeki adli incelemede cesedin en az 1 günlük olduğu, yüzünde ise darp izine rastlandığı ve kemerle boğularak öldürüldüğünün tespit edilmişti.

Polis Basın Subaylığı ise Hasan Işık Özgöçmen’in cesedi üzerinde dün yapılan otopside, ölüm sebebinin “bağla (kemer ile) boğma sonucu solunum yollarının kapanması ve gelişen asfiksi (havasızlık)” neticesinde olduğunun tespit edildiği açıklandı.
 

yeniduzen-satin-aliniz-899.jpg

Bu haber toplam 3602 defa okunmuştur
İlgili Haberler