1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gülbahar Ulutan Cinayeti AĞIR CEZAYA HAVALE
Gülbahar Ulutan Cinayeti  AĞIR CEZAYA HAVALE

Gülbahar Ulutan Cinayeti AĞIR CEZAYA HAVALE

Gönyeli’de geçtiğimiz yıl 31 Ekim tarihinde Gülbahar Ulutan’ı öldüren Fatih Çıkrıkçı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi

A+A-

Devrim DEMİR

Gönyeli’de geçtiğimiz yıl 31 Ekim tarihinde Gülbahar Ulutan’ı öldüren Fatih Çıkrıkçı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.

6 aydır hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde yargılanmayı bekleyen Fatih Çıkrıkçı, dün başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan mahkeme heyeti huzuruna çıkarıldı.

“Taammüden adama öldürme” ve “Adam öldürme” suçlarından yargılanacak olan Çıkrıkçı, dünkü beyanında avukatı olmadığını söyledi.

Avukat tayini için Barolar Birliği Başkanlığı’na tebliğ yapılacak  

Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, sanık Fatih Çıkrıkçı’nın yargılandığı davanın ciddi bir mesele olduğuna dikkati çekerek, meselenin ciddiyeti ve ağırlığı dikkate alındığında Çıkrıkçı’nın avukatsız olarak davada bulunmasının adalete zarar vereceğini ifade etti.

Aksun, avukat tayini için sanığın avukat tutmasına emir verdiklerini bu konuda Barolar Birliği Başkanı’nı yetkili kılarak davayı itham için 8 Mayıs tarihine ertelediklerini açıklayarak oturumu kapattı.

Neler yaşanmıştı?

Gönyeli’de 31 Ekim tarihinde meydana gelen cinayette, Fatih Çıkrıkçı temizlik için gittiği evde kendisi ile barışmadığı gerekçesi ile Gülbahar Ulutan’ı önce tahta sopa ile dövdüğünü ardından da 13 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü polise itiraf etmişti.

Çıkrıkçı, cinayeti işledikten sonra olay yerinden kaçmış Alayköy’de boş bir çiftlik evinde 2 Kasım tarihinde tespit edilerek tutuklanmıştı.

İşlediği suçu itiraf eden Fatih Çıkrıkçı, Kasım ayından bu yana Merkezi Cezaevinde yargılanmayı bekliyor.

 

 

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur
İlgili Haberler