1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Girne Belediyesi'nin yeni binası Aralık'ta hizemete girecek
Girne Belediyesi'nin yeni binası Aralık'ta hizemete girecek

Girne Belediyesi'nin yeni binası Aralık'ta hizemete girecek

Girne Belediyesi’nin Yeni hizmet Binası Aralık ayı başında hizmete giriyor.

A+A-

Girne Belediyesi’nin Yeni hizmet Binası Aralık ayı başında hizmete giriyor.

5 yıl önce temelleri atılan ve bugünlerde tamamlanarak taşınma işlemlerinin başlatıldığı Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Aralık ayında Girne halkına hizmete hazırlanıyor.

Girne Belediye Başkanı Güngördü yeni binayla birlikte hizmet kalitesi ve personelin moral motivasyonunun artacağını söyledi. Belediyenin yeni binasıyla ilgili BRT’ye bilgi veren Girne Belediye Başkanı Güngördü, 1974 öncesinde 4 bin nüfusa yetişen binanın, bugün sürekli gelişen Girne kentine hizmet vermekte yetersiz kaldığına işaret etti.

Güngördü, yeni binada belediyenin tüm bölümlerinin bir çatı altında toplandığını söyledi. Hedeerinin Aralık ayı başında binayı vatandaşların hizmetine sunmak olduğunu söyleyen Güngördü yeni binayla birlikte hizmet kalitesi ve personelin moral motivasyonunun artacağını dile getirdi.

Güngördü, çağdaş çizgilerle modern bir mimariyle tasarlanan binanın ekolojik bir bina olduğunu ifade ederek, bina cephesinde kullanılan panellerle, 20 KWA’lık elektrik üretimi yapılacağını anlattı. Güngördü, binada kullanılan taşların da Beşparmak dağlarından çıkarılan taşlar olduğunu söyledi.

8 bin metrekarelik alana sahip binanın 29 Milyon Türk Lirasına mal olduğunu kaydeden Güngördü, binanın tamamının Girne Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla karşılandığını vurguladı. Kültür merkezinin kabuk kısmının tamamlandığını ancak iç donanımının henüz tamamlanmadığını söyleyen Güngördü, önümüzdeki süreçte, merkezin iç donanımıyla ilgili yeni ihale aşamasına girileceğini kaydetti.

Burada elektrik sorununu çözmek için de ayrı bir çalışma yapıldığını ifade eden Güngördü, 500 bin Türk Lirası harcanarak , bir trafo binası da yapıldığını kaydetti.

Binanın bodrum katında 45, kuzeyindeki açık alanda ise 75 araçlık otopark bulunduğunu söyleyen Güngördü, binanın tasarımında çağdaş çizgiler ve ferah çözümlemelerin hakim olduğunu belirtti. Güngördü, çağdaş fonksiyonlu ve işlevsel yapısı olan binanın hayat bulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 3534 defa okunmuştur
Etiketler :