1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Falyalı cinayeti yargıda: 3 zanlı davaları görüşülünceye kadar 3 ay cezaevinde bekleyecek
Falyalı cinayeti yargıda: 3 zanlı davaları görüşülünceye kadar 3 ay cezaevinde bekleyecek

Falyalı cinayeti yargıda: 3 zanlı davaları görüşülünceye kadar 3 ay cezaevinde bekleyecek

Çatalköy’de yaşanan, Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş cinayetiyle ilgili tutuklu bulunan Ö.T, M.Ç ve V.S yeniden mahkemeye çıkarıldı, davaları görüşülünceye kadar 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

A+A-

MAHKEMEDEN- POLİS ŞAHADETİNDEN:

  • Olayla ilgili zanlı Ö.T 2, zanlı V.S 3, zanlı M.S 1 gönüllü ifade verdi.
  • Her 3'ü de gönüllü ifadelerinde suçla bağlantılı olduğu beyan etti.
  • Zanlı Ö.T ve V.S olay yerindeydi, M.S ise gözcülük yapıyordu.
  • Zanlı V.S hakkında onaylanmamış limandan ülkeye giriş yapma ve Alsancak’ta meydana gelen kanunsuz ateşli silah tasarrufu, resmi evrakı sahteleyip tedavüle sürme’ suçundan soruşturma var.
  • Zanlı M.S hakkında ise 2021 Eylül’de onaylamamış limandan ülkeye giriş-çıkış yapma, 2022 Ocak’ta da yine onaylamamış limandan ülkeye giriş yapma suçundan ayrı soruşturma yürütülüyor.
  • Türkiye'de tutuklanan 8 zanlıdan 5'i cezaevinde, 3'ü adlı kontrol ile serbest.
  •  Mesele ciddi, müebbet hapis gerektiren bir suç.
  • Zanlıların DNA, balistik, KGS, kiralık araçlardaki GPS, telefon dökümlerinden bu suçu işledikleri bulgusu var.

 

Ayşe GÜLER

Çatalköy’de yaşanan, Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş cinayetiyle ilgili tutuklu bulunan Ö.T, M.Ç ve V.S yeniden mahkemeye çıkarıldı, davaları görüşülünceye kadar 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Her dava öncesinde olduğu gibi, bugün de yargıcın odası polis tarafından kontrol edildi.

Polis, duruşma nedeniyle mahkemede geniş güvenlik önlemi aldı.

Yol trafiğe kapatıldı, mahkeme bahçesine yalnızca basın mensupları alındı.

Çelik çelekle mahkemeye getirilen 3 zanlının da gönüllü ifade vererek, suçla bağlantılı olduklarını beyan ettikleri polis tarafından açıklandı.

 

Bayram, bilgi verdi…

Polis Müfettişi, Tahkikat Memuru Murat Bayram mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Bayram, her 3 zanlının da ‘taammüden adam öldürme’, ‘kanunsuz ateşli silah patlayıcı madde kullanma, taşıma, tasarruf’, ‘meskun mahalde ateş açma’ ve ‘kasti hasar’ suçlamasıyla tutuklandığını belirtti.

 

3 zanlı, 6 gönüllü ifade…

Zanlı Ö.T’nin 9 Şubat’ta, V.S ile M.S’nin ise 12 Şubat’ta tutuklandığını söyleyen Bayram, her 3 zanlının da 24 Şubat’ta mahkemeye çıkarılarak, haklarında 8’er gün tutukluluk alındığını dile getirdi. 

Bayram, zanlı Ö.T’nin 2 kez, zanlı V.S’nin 3 kez, zanlı M.S’nin ise 1 kez gönüllü ifade verdiğini kaydetti, zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde suçla bağlantılı olduklarını beyan ettiklerine dair bilgi verdi.

 

“Suçu birlikte işlediklerine dair ciddi bulgu var”

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada DNA, balistik inceleme, KGS, mahalli kamera görüntüler, kiralık araçların GPS bilgileri ile telefon dökümlerinde zanlıların suçu birlikte işlediklerine dair ciddi bulgu olduğu da mahkemede aktarıldı.

 

Ayrı davaları var…

Bayram, zanlı V.S’nin 2022 Ocak ayında ‘onaylanmamış limandan ülkeye giriş yapma, Alsancak’ta bulunan kanunsuz ateşli silah tasarrufu’, zanlı M.S hakkında ize ‘2021 Eylül’de  ‘onaylanmamış limandan ülkeye giriş ve yapma’, ‘2022 Ocak’ta onaylanmamış limandan ülkeye giriş yapma’ suçlamasına ilişkin ayrı dava yürütüldüğünü de söyledi.

Türkiye’de de yürütülen eş zamanlı soruşturmada 8 kişinin tutuklandığını belirten Bayram, 5’inin cezaevine gönderildiğini, 3’ünün ise adli kontrol ile serbest bırakıldığını kaydetti.

 

“Müebbet hapis gerektiren bir suç”

Bayram, olayla ilgili yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak her 3 zanlının da poliste tutuklu kalmalarını gerektiren bir durum olmadığını ifade etti.

Meselenin ciddiyetine vurgu yapan Bayram, müebbet hapis gerektiren, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gereken bir suç olduğuna değindi.

Bayram, zanlı Ö.T ile V.S’nin olay yerinde olduğu, zanlı M.S’nin ise gözcülük yaptığını da mahkemede dile getirdi.

Bayram, zanlıların davaları görüşülünceye kadar 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmalarını talep etti.

 

3 ay cezaevinde bekleyecekler…

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Hazan Aksun ise 3 zanlının da 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Korumaları cezaevine gönderilmişti

Hatırlanacağı üzere, Halil Falyalı'nın yakın korumaları olan ve Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş'ın ölümüyle sonuçlanan çatışma gecesi kanunsuz silahla olay yerinde ateş açmaktan tutuklanan Türkistan Gülce ve Halil Işık 20 günü aşmayacak şekilde cezaevine gönderilmişti.

 

1 zanlı serbest kalmıştı

Kıbrıs’ı sarsan Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş cinayetinde şüpheli olarak tutuklanan Y.G isimli kişi, 15 Şubat’ta serbest kalmıştı.

 

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur
Etiketler : ,