1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Erhürman: UBP erken seçim tarihini görüşmeye yanaşmadı
Erhürman: UBP erken seçim tarihini görüşmeye yanaşmadı

Erhürman: UBP erken seçim tarihini görüşmeye yanaşmadı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Danışma Kurulu toplantısı sonrasında YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu, hükümeti eleştirdi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Danışma Kurulu toplantısı sonrasında YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu, hükümeti eleştirdi.

Erhürman toplantıda UBP’nin erken seçim tarihi önerisi getirmediğini ifade etti. Hükümetin toplantıda erken seçim görüşmek için değil, bazı yasalar ve bütçeyi geçirebilmek için öneri sunduğunu anlatan

Erhürman şunları söyledi:

“Bugün Danışma Kurulu toplandı. Hükümetin talep ettiği, muhalefetin de desteğiyle 3-4 tane yasa ve bütçenin meclisten geçirilmesi. Kısa süre önce yine Danışma Kurulu toplandı ve o toplantıda önce erken seçim tarihi görüşüldü. 6 Şubat önerisi hükümetten gelen bir öneriydi. Ama 6 Şubat önerisinin meclisten geçmesi halinde yasaya göre seçim yasakları başlayacaktı. Hükümet seçim yasaklarının başlamasını istemedi ve bunun için muhalefetin desteğiyle yasayı değiştirmek istedi. Tabii ki bu kabul edilebilir bir şey değildir. Ama aynı hükümet 2 gün sonra istifasını sundu. Bugün ise yapılan toplantıda sadece meclisten geçirmeyi düşündükleri yasaları ve bütçeyi getirmeyi tercih ettiler. Özellikle UBP Genel Başkanı Ersan Saner hiçbir şekilde erken seçim tarihi görüşmeye yanaşmadı.”

Erhürman: "Ama hükümetin korkunç bir ciddiyetsizliği var. Tamamen kurultaya dönük hesaplar var. CTP olarak biz böyle bir toplantıya dördüncü kez çağrıldık.  Dördüncü defadır kendi içimizdeki bütün örgütlerimizle görüşüp geliyoruz ve her defasında bu ciddiyetsizlikle karşılaşıyoruz"

"Ulusal Birlik Partisi'nin kurultay hesaplarına alet olmayacağız" 

Erhüman şöyle devam etti: 

"Kendilerine erken seçim tarihinin görüşülmediği bir noktada diğer konuların görüşülmesinin mümkün olmadığını söyledik. Zaten daha önce de bunu söylemiştik. Ortada ciddi sorunlar var. Özellikle çiftçilerin sorunları, bütçenin geçmesi var. Ama hükümetin korkunç bir ciddiyetsizliği var. Tamamen kurultaya dönük hesaplar var. CTP olarak biz böyle bir toplantıya dördüncü kez çağrıldık.  Dördüncü defadır kendi içimizdeki bütün örgütlerimizle görüşüp geliyoruz ve her defasında bu ciddiyetsizlikle karşılaşıyoruz. Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak kendimize yönelik bir hakaret olarak algıladığımızı toplantıda da söyledik. Biz, Ulusal Birlik Partisi kurultay hesaplarının içinde aktör konumuna getirilme çabasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve kesinlikle böyle bir şeye alet olmayacağız. Karşımızda son derece ciddiyetsiz bir yapı var. Çiftçilerimiz de bilecek bütün bu sorunların bu yapıdan kaynaklandığını, muhaceret affını da bekleyen iş insanları da bilecek… Herkesin artık bir silkinip kendine gelmesinin zamanıdır. Son derece ciddiyetsiz ve son derece öfke uyandırıcı bir tavırla karşı karşıyayız, bu tavrı da kesinlikle hazmetmeyeceğiz.”


"CTP Koltuk değneği olmayacak"

CTP Genel Başkanı Erhürman, Danışma Kurulu'nun ardından sosyal medya hesabından da açıklama yaptı.

"Bu hükumet kendini herkesi enayi yerine koyacak kadar akıllı sanmaktan bir an önce vazgeçmek zorundadır" diyen Erhürman, "CTP sizin oyunlarınızın koltuk değneği değildir, olmayacak" açıklamasını yaptı.

Erhürman'ın paylaşımı şöyle:

"Oyun içinde oyun oynanıyor. "Hükumet" bugünkü Danışma toplantısına da erken seçim tarihi getirmedi. Oysa her üç parti adına basına yapılan açıklamalarda 26 Aralık tarihi telaffuz edilmişti. Belli ki basına söylenenler de başka hesaplarla söyleniyor. Karşımızda ciddiye alınacak bir muhatap yok.

Daha önce Meclis başkanı seçilemediğinde Meclis kürsüsünden muhalefete erken seçim tarihini belirleyin çağrısı yapılmıştı Sn. Saner tarafından. Nisan diye belirledik ama kulaklarının üstüne yattılar. Meclis kapanmadan önce Ocak önerisi getirdiler, vazgeçtiler. Yine aynı tarihlerde Şubat önerisi getirdiler ondan da vazgeçtiler.

Geçen hafta 6 Şubat dediler onu da seçim yasaklarının yürürlüğe girmemesi şartına bağladılar. Muhalefet kabul etmedi. Nasıl bir tutarsızlıktır ki iki gün sonra istifa ederek zaten kurulduğu günden beri yok hükmünde olan "hükumet"i, yalnızca acil ve günlük işleri yapmaya yetkili işgüder hükumet konumuna, yani seçim yasaklarından da ağır koşullar altına soktular.

Erhürman: "Bu hükumet kendini herkesi enayi yerine koyacak kadar akıllı sanmaktan bir an önce vazgeçmek zorundadır. İktidara mensup iki küçük ortak seçim tarihi belirlensin diyor. Ama büyük ortak hayır diyor. Hayır demekle yetinmeyip, hükumetteyken geçiremediği bütçeyi hükumetten düştükten sonra geçirme "başarısı" sergilemek için topu muhalefete atmaya kalkıyor"

 

Bu arada Haziran ayında gündemde olan, çiftçilerimizin kuraklık tazminatlarıyla ilgili bütçeyi hükumet içindeki pazarlıklardan dolayı nisap sorununa takılarak Genel Kurul gündemine getiremediler. Bütün yazı da Ağustos böceği gibi, sanki ülkede hiçbir sorun yokmuşçasına hayaller kurarak ve "şarkılar söyleyerek" geçirdikten sonra şimdi bu bütçenin sorumluluğunu muhalefete yükleme çabasına girdiler.

Bu hükumet kendini herkesi enayi yerine koyacak kadar akıllı sanmaktan bir an önce vazgeçmek zorundadır. İktidara mensup iki küçük ortak seçim tarihi belirlensin diyor. Ama büyük ortak hayır diyor. Hayır demekle yetinmeyip, hükumetteyken geçiremediği bütçeyi hükumetten düştükten sonra geçirme "başarısı" sergilemek için topu muhalefete atmaya kalkıyor. Seçim tarihini getirin bütçeyi de geçirelim. Yok seçim tarihi getirmeyecek ve sorumluluk muhalefettedir demeye devam edecekseniz, girip, hükumet koltuklarına oturup da size koltuk değneği olmamızı beklemeyin.

Madem ki sorumluluk muhalefette, siz Meclis'e gereksiz yere girmeyin. O zaman biz girip bütçeyi geçiririz.

Bu kadar oyun, bu kadar ciddiyetsizlik yeter. CTP sizin oyunlarınızın koltuk değneği değildir, olmayacak!!!"

 

Bu haber toplam 1732 defa okunmuştur