1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ercan’ın işletme ortağı Terminal Yapı: “İnşaat ve işletim usulsüz”
Ercan’ın işletme ortağı Terminal Yapı:  “İnşaat ve işletim usulsüz”

Ercan’ın işletme ortağı Terminal Yapı: “İnşaat ve işletim usulsüz”

Ercan sözleşmesinin 4 yıl uzatılması kararı ile başlayan tartışmada en son Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmuş, “Yatırımcı, işadamı dahil hiç kimse hükümet üyelerine sermaye kılıcını sallayamaz, haddini bil” demişti.

A+A-

Ercan Havaalanı İşletmecisi, Taşyapı Grup Direktörü Emrullah Turanlı ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu arasındaki “rüşvet” iddialarına, bu kez, havaalanındaki diğer ortak Terminal Yapı’dan açıklama geldi.

Ercan sözleşmesinin 4 yıl uzatılması kararı ile başlayan tartışmada en son Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmuş, “Yatırımcı, işadamı dahil hiç kimse hükümet üyelerine sermaye kılıcını sallayamaz, haddini bil” demişti.

Ercan’ın “sessiz” işletmeci ortağı Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş adına bu kez Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu açıklama yaptı: “Bu açıklamalar sansasyonel!”

“Havalimanı yapım ve işletim ehliyeti Terminal Yapı’ya aittir, Bu ehliyet Taşyapı’da yoktur” denen açıklamada; şu anda bu işlemlerin “usulsüz” olarak sürdürüldüğü iddia edildi.

Terminal Yapı açıklamasında, “Tüm devlet organlarını; Emrullah Turanlı ve Taş Yapı’nın Ercan ile ilgili faaliyetlerini denetlemeye davet ediyoruz” dendi.

                                                            

İŞTE O AÇIKLAMA                                 

Ercan Havalimanı ihalesini kazanan  ortaklardan ve  T&T şirketin de yapımcı ve işletmeci olması gereken ortağı Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Emrullah Turanlı’nın sansasyonel ve doğru olmayan manipülatif açıklamalarına dikkat çekmek gereğini duymaktayım.

Özellikle aşağıdaki hususlara kamuoyunun dikkatini çekerim;

  1. Biz Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş olarak T&T’nin yapım ve işletmeden sorumlu ortağı sıfatı ile son 2.5(ikibuçuk) yıldır ihale şartnamesi ve ekleri ile ilgili uyumsuzluklar yönetsel, teknik ve yapısal yanlışlıklar neticesinde projenin zamanında ve istenildiği gibi yapılamayacağı ve kaos yaşanacağı konusunda ilgili bakanlıkları ve kamuyu bilgilendirdik ve bunlarla ilgili davalarımızı açtık, bu davalar halen devam etmektedir.
    Şuanda yaşanan kaos ortamının sebepleri, aşağıda açıklanan konuların ciddiyetle ele alınmaması ve bir ihmal neticesindedir.
     
  2. Ercan ihalesi tek başına Taşyapı’ya verilemezdi çünkü havalimanı yapım ve işletim ehliyeti Terminal Yapı’ya aittir. Bu ehliyet Taşyapı’da yoktur.
     
  3. Buna rağmen Taşyapı Şirketi ve Emrullah Turanlı, ihale şartnamesine aykırı olarak, ehliyeti, tecrübesi ve yetkisi olmaksızın inşaat ve işletim işlerini, tecrübeli ortağı dışlayarak, tek başına ve usulsüz olarak yapmaktadır. Emrullah Turanlı tecrübeli ortağı dışladığını kamudan gizlemektedir. Kamu da bunu görmezden gelmektedir.
     
  4. Hiçbir havaalanı yapım tecrübesi olmayan Taşyapı Şirketi 2015 tarihinde Başsavcılığın olumsuz görüşüne rağmen, bugün Bakanlar Kurulundan almış olduğu izin ile, tek başına bu işi yapmaya çalışmaktadır. Taşyapı ve Emrullah Turanlı, Terminal Yapı’nın sahip olduğu havaalanı iş bitirme karnesini ve ehliyetini istismar ederek T&T’nin ve Kamunun menfaatleri yerine Taşyapı’nın menfaatlerini öne çıkarmaktadır. Anılan sebeplerden dolayı Yüksek İdare Mahkemesi nezdinde birden fazla dava ikame edilmiştir. Tüm bunlara rağmen ehliyet ve yetki sahibi olmadan İnşaatı sürdürme çabasında olan Taşyapı aleyhine ara emri başvurusu da ilerleyen günlerde yapılacaktır.
     
  5. Taşyapı direktörü Emrullah Turanlı’nın karışmış olduğu iddia edilen rüşvet iddialarının dışında olduğumuzu ve yönetimden gayri yasal olarak dışlandığımızı, sorumluluk almadığımızı da tüm halkın ve ilgililerin bilgisine getirmek isteriz. Bizim Terminal Yapı olarak arzumuz firmamızın ihale şartnamesi koşullarında ve belirtildiği şekilde inşaat yapım işlerinin ve işletmeciliğini yapacak şekilde yetkilendirilmesi ve devletin T&T şirketinin içerisinde aktif bir denetim sahibi olması ve de Direktör  Turanlı’nın attığı her adımı denetlemesidir. Çünkü, bugüne değin Emrullah Turanlı tecrübeli ortak olan Terminal Yapı’yı T&T’nin yönetimden dışlayarak Taşyapı’yı öne çıkarma  çabası içerisinde birtakım usulsüz ve kamu yararına aykırı eylemlerde bulunmuştur ve bulunmaya devam etmektedir.  Şirketin direktörü sıfatındaki Emrullah Turanlı’nın bu tür büyüklükteki bir organizasyonu yönetecek ehliyetinin olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.
     
  6. Tüm devlet organlarını; Emrullah Turanlı ve Taş Yapı’nın Ercan ile ilgili faaliyetlerini denetlemeye davet ediyoruz ve şirket ortağı olarak bu denetlemeye razı olduğumuzu peşinen beyan ediyoruz. Sn. Turanlının dün Genç TV’de verdiği açıklamalarda kendine güvenen dürüst bir tüccar olduğunu, denetlenmeye açık olduğunu beyan etmiş olması ile T&T ‘nin ivedilikle denetlenmesi gerektiğini beyan ve talep ederiz. Bakanlar Kuruluna 31.05.2016 tarihinde ilkini yapmış olduğumuz müfettiş atanması talebini; 16.06.2017 tarihinde, gelişen son olaylar karşısında yeniden yapmak durumunda kaldık. Umarız; bu sefer Bakanlar Kurulu, artık kamuoyunu da çok rahatsız eden ve Taşyapı Şirketine karşı güven durumunun ortadan kalktığı bu günlerde, gerek T&T ortaklarının ve özellikle KKTC halkının çıkarlarının korunması için bu şirkete tarafsız ehil bir müfettiş atama yetkilerini derhal ve ivedilikle kullanırlar. Meclis araştırma komisyonunun da ihale aşamasından itibaren inceleme ve araştırmayı titizlikle yapmasını ve raporun yayınlanmasına öncelik vermesini temenni ediyoruz.
     
  7. Emrullah Turanlı yaptığı gerçek dışı açıklamalar ve davranışları ortağı olduğumuz T&T şirketimizin repütasyonunu sarsmaktadır. Davranışlarını ve konuşmalarını kınadığımızı, onaylamadığımızı ve reddettiğimizi kamuoyuna saygılarımızla beyan ediyoruz.

Tarih: 16.06.2017

 

 Alp Delimollaoğlu
Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş
Yönetim Kurulu Başkanı

 

Bu haber toplam 10428 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler