1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ERCAN İŞLETMECİSİNE HACİZ!
ERCAN İŞLETMECİSİNE HACİZ!

ERCAN İŞLETMECİSİNE HACİZ!

Ercan Havaalanı İşletmecisi T&T Airport hakkında haciz kararı çıktı. Vergi Dairesi açıkladı: 3 Milyon Euro’dan fazla vergi borcunu ödememesi nedeniyle, şirketin gelirlerine haciz konuldu

A+A-

 

Maliye Bakanlığı, ödenmemiş vergi borcu nedeniyle T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited’in gelirlerine haciz koydu.

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın verdiği bilgiye göre, T&T şirketinin vergi borcu itirazı ile yaptığı başvuru sonucunda Yüksek İdare Mahkemesi vergi borcunun ödenmesi yönünde karar üretmişti.

Kalkanlı, T&T şirketinin bu karara uymayarak, faizleriyle birlikte 3 Milyon Euro’dan fazla vergi borcunu ödememesi nedeniyle, şirketin gelirlerine haciz konulduğunu belirtti.


Ercan Havaalanı İşletmecisi T&T Airport hakkında haciz kararı çıktı. YENİDÜZEN’e haciz kararını doğrulayan T&T Airport Genel Müdürü Özçelik, “Hacizin ne kadar olduğuna vakıf değilim. Devletten de bizim alacaklarımız var” şeklinde konuştu. Kanal SİM’in duyurduğu konuyla ilgili detaylı açıklama yapacaklarını ifade eden Serhat Özçelik, “Hacizin ne kadar olduğuna vakıf değilim. Devletten de bizim alacaklarımız var. Bu tek yönlü bir işlem olarak gözüküyor. Ama tek yönlü bir işlem değil çift yönlü bir işlemdir. Konuyla ilgili ilerleyen saatlerde basın açıklaması yapacağız” ifadelerini kullandı.


Ercan’ın işletmecisi, Taş Yapı Group’un Sahibi Emrullah Turanlı:

“Bakanlık yanlış işlem yapmış, benim devletten 60 milyon TL KDV alacağım var, Serdar beyle konuşun”

Ercan’ın işletmecisi, Taş Yapı Group’un Sahibi Emrullah Turanlı ise şirketin öyle bir borcunun bulunmadığını, devletten 60 milyon TL KDV alacağının olduğunu ifade ederek, haciz işlemlerinin kalktığını savundu.

Turanlı, ‘Haciz işlemlerinin kalktığına dair kendisine resmi bir bildirimin yapılıp yapılmadığına’ dair soruya ise ‘Evet kalktı, Serdar beyle konuşun, Vergi Dairesi’ne sorun’ dedi…

YENİDÜZEN’e konuşan Turanlı, ‘Bakanlık yanlış işlem yapmış, bunun hatalı olduğunu anlamış, düzeltecek… İleri tarihte de düzeltecek’ diye konuştu.

 60 milyon TL’lik alacağıyla ilgili elinde Maliye makbuzlarının da bulunduğunu ifade eden Turanlı,

“Bizim böyle bir borcumuz yok, alacağımız var. Ben bu işlerle ilgilenmiyorum, memurlar ilgileniyor” demekle yetindi.

Bu haber toplam 4541 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler