1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Satışı da, uygulaması da 40 TL!
Satışı da, uygulaması da 40 TL!

Satışı da, uygulaması da 40 TL!

Eczanelerde ‘Covid-19 antijen - hızlı test satışı’ cumartesi itibarıyla başladı, antijen testlerinin satış fiyatının, eczanede uygulamada alınan 40 TL’yle aynı olması dikkat çekti.

A+A-

Covid-19’a karşı koruma amacıyla “Self Test” süreci başladı, ancak, antijen (hızlı) test fiyatları dikkat çekti.

Eczanelerde ‘Covid-19 antijen - hızlı test satışı’ cumartesi itibarıyla başladı, testlerin satış fiyatının da, eczanede uygulanmasının da 40 TL olması dikkat çekti.

Eczanede antijen testlerinin toplumdaki taramaları arttırmak için gelir ya da kâr elde edilmeden yapıldığını savunan Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, satış fiyatlarının da
yükselen antijen test ücretlerine karşın neredeyse zararına olduğunu iddia etti.

Öksüz, “Eczanelerdeki testleri taramaları artırmak için yaptık, para kazanmadık, ulvi görevimiz olan sağlık hizmeti verdik. Antijen test satışını da bu şekilde yapacağız. Bunu kendi gelirimizden feragat ederek satacağız. Bu iş toplumdaki taramaları artırmak için bir uygulamadır.” dedi.

 

“Fiyatı eczacılar belirledi”

Testlerin satışına ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın fiyat belirlemediğini ifade eden Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, eczacıların kendi inisiyatifi ile antijen satışlarını 40 TL’den ücretlendirildiğini belirtti.  

Öksüz, “Bakanlık fiyat belirlemediği için şu an bu testler 40 TL’den satılıyor. Bu konuda herhangi bir fiyat zorunluluğu yoktur. Eczacılar kendi inisiyatifi ile bu fiyattan satmaya devam ediyor.” dedi.

 

“Antijen fiyatları çok arttı, piyasada kit bulunamaz oldu…”

Piyasada antijen test kiti bulamadıklarını anlatan Öksüz, fiyatların bir anda fırladığını, kit bulmanın çok zorlaştığını ifade etti.

“Eczacıların test alış fiyatları çok yükseldi. Çok fahiş fiyatlar oluştu, depocuların çoğu kit bulamıyor.” diyen Öksüz, eczanelerin kâr marjının da eklenmesiyle birlikte antijen test ücretlerinin 40 TL’yi aşacağı öngörüsünde bulundu.  

 

“Piyasada farklı fiyatlar da görülebilir”

Öksüz, Sağlık Bakanlığı’nın fiyat belirlememesi nedeniyle “Daha farklı fiyatlar da piyasada görülebilir” yorumunda bulundu.

Öksüz, eczanelerde antijen uygulanmasının faydalarını somut verilerle yakın zamanda ortaya koyacaklarını da anlattı.

 

Türkiye’den 1.88 Dolar’a alınıyor…

Öte yandan Antijen (Hızlı) Testleri'nin Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'den 1.88 dolara satın alındığı öğrenildi. YENİDÜZEN'e bilgi veren bakanlık kaynakları, testlerin 1.88 dolara satın alındığını, "USHAŞ Ltd"den yapılan bu alımlardan daha ucuza da kendilerine teklif verildiğini söyledi.
Antijen (Hızlı) Testler adanın güneyinde, tam aşılı kişilere "ücretsiz" olarak sunuluyor, Kıbrıs Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle, eczaneler testleri yurttaşlara ücretsiz veriyor.

 

 

yd-destek-gorseli-2-484.jpg

Bu haber toplam 6315 defa okunmuştur