1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Doktor 10 kez kontrol etti: Ağır akıl hastası”
“Doktor 10 kez kontrol etti: Ağır akıl hastası”

“Doktor 10 kez kontrol etti: Ağır akıl hastası”

Öz oğlunu öldüren Bilge Lord Kunduracı’yla ilgili ‘Ağır akıl hastası’ bulgusu Avukatı tarafından mahkemede paylaşıldı: Prof. Dr. Çakıcı 15 Nisan’da şahadet verecek

A+A-

CEZAİ EHLİYETİNİN OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ… Akıl sağlığı yerinde olmadığı ileri sürüldüğü için yargılanma sürecine geçilemeyen Bilge Lord Kunduracı’nın, doktor kontrolünde davayı anlama yetisi ve cezai ehliyetinin olmadığı iddia edildi. 

Sanık Bilge Lord Kunduracı’nın avukatı Mehmet Bensen, bir aylık süreçte Kunduracı’nın Profesör Doktor Mehmet Çakıcı tarafından 10 kez kontrol edildiğini ve ‘Ağır akıl hastası’ olduğuna yönelik rapor hazırlandığını kaydetti.

Devrim DEMİR

Gönyeli’de 2018 Mayıs ayında 7 yaşındaki oğlunu katleden Bilge Lord Kunduracı’nın yargılanma süreci akıl sağlığı testine takıldı. Mart ayında doktor kontrolü için 1 aylık verilen süreçte Profesör Doktor Mehmet Çakıcı tarafından kontrol edilen Bilge Lord Kunduracı, dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada, Kunduracı’nın avukatı Mehmet Bensen, duruşmada hazır bulundu.

Bensen: 10 kez kontrol edildi
Sanık Bilge Lord Kunduracı’nın avukatı Mehmet Bensen, bir aylık süreçte Kunduracı’nın Profesör Doktor Mehmet Çakıcı tarafından 10 kez kontrol edildiğini ve ‘Ağır akıl hastası ‘ olduğuna yönelik rapor hazırlandığını kaydetti.

Bensen, müvekkilinin bu rapor ışığında cezai ehliyetinin olmadığı kanısına vardıklarını ve ithamı anlama yetisi olmadığına vurgu yaptı.

Dr. Çakıcı, Kunduracı’nın sağlığı ile ilgili şahadet verecek 
Avukat Mehmet Bensen, Kunduracı’nın sağlığı ile ilgili Çakıcı’nın mahkemenin belirleyeceği bir tarihte şahadet vermesi için tanık celbi çıkarılması talebinde bulundu.

Avukat Bensen, şahadetin bir günde bitmeyeceğini de kaydetti.

Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, Profesör Doktor Mehmet Çakıcı’nın mahkemede sanık Bilge Lord Kunduracı’nın akıl sağlığı ile ilgili şahadet verebilmesi için davayı 15 Nisan Pazartesi tarihine erteledi.  

 

 

 

 

Bu haber toplam 3107 defa okunmuştur
İlgili Haberler