1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Psikiyatristler toplum etkisinde kaldı”
“Psikiyatristler toplum etkisinde kaldı”

“Psikiyatristler toplum etkisinde kaldı”

Gönyeli’de Mayıs ayında 7 yaşındaki oğlunu öldüren Bilge Lord Kunduracı’nın davasında konuşan Psikiyatri Uzmanı Mehmet Çakıcı’dan önemli iddia

A+A-

“TOPLUMA BEN İPTEN ADAM ALIRIM MESAJI VERİYORSUNUZ”… Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, Çakıcı’nın mahkeme huzurunda bilinçli bir şekilde topluma ve sanıklara mesaj verdiğini ileri sürerek, “Mahkemede özellikle topluma ve sanıklara ben ipten adam alırım mesajı veriyorsunuz” sözlerini ifade etti.

 

Devrim DEMİR

Gönyeli’de Mayıs ayında 7 yaşındaki oğlunu bıçaklayarak öldüren Bilge Lord Kunduracı’nın davası dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Psikiyatri Uzmanı Mehmet Çakıcı’nın sorgulanması ile devam etti.

Çakıcı, dün İddia Makamının sorularını cevaplarken dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kunduracı’nın akıl sağlığı ile ilgili verilen raporun yanlış olduğuna özellikle iddia eden Çakıcı, “Karşımızdaki bir annedir çocuğunu öldürse bile” dedi.  

Dr. Çakıcı, ‘Ağır akıl hastası’ bulgusu yaptığı Kunduracı aleyhinde, başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan mahkeme huzurunda iddia makamı tarafından sorgulandı.

İddia Makamı adına Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol ve Kunduracı’nın avukatı Mehmet Bensen hazır bulundu.

Varol: YÖK’ün soruşturmasından haberiniz var mı?

Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, Çakıcı’ya Psikiyatri uzmanı olmak için aldığı eğitimi aleyhinde YÖK tarafından açılan soruşturmadan haberi olup olmadığını sordu.

Çakıcı aleyhinde açılan herhangi bir soruşturmadan haberi olmadığını ve bunun ispatlanması gerektiğini belirtti.

Çakıcı: KKTC’de 4 ve 8 bin arası ‘Psikoz’ hastası var

Profesör Doktor Mehmet Çakıcı, ‘Akıl hastası’ bine yakın kişi gördüğünü, yatırmak istediklerini Yakın Doğu Hastanesi’ne, kapanması gerekenleri ise Barış Ruh Hastanesi’ne yönlendirdiğini belirtti.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaklaşık 4 - 8 bin arası ‘Psikoz’ hastası olduğunu öne süren Çakıcı, bu hastaların yüzde 10’nun tedavi gördüğünü, ayakta da yüzlerce hastayı tedavi ettiğini iddia etti.

“Cezai ehliyet ile ilgili neden bir tespit yok?”

Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, Çakıcı’ya,  Barış Ruh Hastanesi’nde sanık Bilge Lord Kunduracı’yı gören diğer doktorların ‘Psikoz’ teşhisi koymadığı hatırlattı.

Çakıcı, “Adli vakalarda bir veya iki görüşme yapmak doğru değil. Dava dosyasını bile incelemediler, Barış Ruh Hastanesi’ndeki doktorlar sanık ile ilgili teşhislerini yanlış koydular. Sanığı bir iki kez görmekle hiçbir teşhis konulamaz, Barış Ruh Hastanesi’nde cezai ehliyeti yoktur ile ilgili henüz bugüne kadar bir tespit görmedim. Bu benim çok dikkatimi çekiyor” dedi.

Varol: Sanığa görüşmelerinizde baskı yaptınız

Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, Çakıcı’yı sorgularken sanık ile yaptığı görüşmelerde Kunduracı’ya baskı yaptığını ve görüşmelerinin ardından sanığın yanından ağlayarak ayrıldığını öne sürdü.

Çakıcı, görüşmelerinde baskının söz konusu olmadığını ifade ederek görüşmelerinde empati de yaptığını belirtti. Birçok değişik yöntemle sanığı sorguladığını kaydeden Çakıcı, “ Çocuk öldüren bir anneyi dinledim, çıkarken gülerek çıkmasını beklemek doğru değil. Çok doğal bir tepki verdi ve ağladı, karşımdaki çocuğunu öldürse de annedir” açıklamalarını yaptı.

Çakıcı: Ben toplum baskısında kalmam

Psikiyatri Uzmanı Doktor Mehmet Çakıcı, psikiyatrisin sanığın hastalığını atlamamış olması durumunda, çocuk cinayetinin olmayacağını iddia ederken, “Sanıktaki hastalık sinyalinin psikiyatrisi tarafından görülerek, erken müdahale yapılması gerekirdi”  dedi.

Hipokrat yemini olduğunu ve asla toplum baskısında kalmayarak hareket ettiğini ifade eden Çakıcı, hiçbir normal anne ve babanın çocuğunu öldürme düşüncesi olmadığını belirtti.

Varol: Yaşam korkusu yüzünden çocuğunu öldürdü 

Ara ara gergin geçen duruşmaya Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun müdahale etti.

Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, Dr. Çakıcı’ya sanığın çocuğunu tek başına bakamayacağı için, yaşam korkusu, çocuğun yük olduğu gerekçesi ile öldürdüğünü iddia etti.

Varol, Çakıcı’ya sanığın cezaevindeki doğal davranışlarının kamera görüntülerini ve sanık ile ailesi arasında geçen telefon görüşme dökümlerini inceleyip incelemediğini de sordu.

Çakıcı, tarafına bunların verilmeyeceğini düşündüğü için talep etmeyi düşünmediği yönünde cevap verdi. 

Varol: Topluma ben ipten alırım mesajı veriyorsunuz 

Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, Çakıcı’nın mahkeme huzurunda bilinçli bir şekilde topluma ve sanıklara mesaj verdiğini ileri sürerek, “Mahkemede özellikle topluma ve sanıklara ben adamı ipten alırım mesajı veriyorsunuz” sözlerini ifade etti.

İddia makamının tanıkları 2 Mayıs’ta dinlenecek

Sanık avukatı Mehmet Bensen bu aşamada başka tanığı olmadığını beyan etti. Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, ön duruşma için iddia makamının tanıklarının mahkemede dinlenmesi üzere davayı 2 Mayıs tarihine erteleyerek oturumu kapattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3718 defa okunmuştur
İlgili Haberler