1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Denktaş’ın yolu bu değildir, dik duruştur”
“Denktaş’ın yolu bu değildir, dik duruştur”

“Denktaş’ın yolu bu değildir, dik duruştur”

Tatar’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın yolundan yürüdüğünü söylediği konuşmalara değinen Serdar Denktaş, “Denktaş’ın yolu kendisinin izlediği yol değildi. Denktaş’ın yolu dik duruştu." dedi.

A+A-

TAM (Toplumsal Adalet ve Mücadele) Parti Kurucu Başkanı Serdar Denktaş, cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’ın “Atak Diplomasi” propagandasını eleştirerek, “Kendi halkına diplomasi olmaz.” dedi; diplomasinin dış ülkelerle yürütülen bir kavram olduğunu kaydetti.

TAM Parti’den yapılan açıklamaya göre, Sim TV’de “Günaydın Kıbrıs” programının konuğu olan Serdar Denktaş seçim sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Denktaş, açıklanan “Atak Diplomasi” başlığının altının iç kamuoyuna yönelik unsurlarla doldurulduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

“Atak diplomasi denince, beş yıldan sonra dışa yönelik bir atak başlatıyorlar diye düşündüm. Meğer bizim halkımızla diplomasi yürütülecekmiş. Kendi halkıyla insan diplomasi yapar mı? Diplomasi denen uygulama kendi halkına yapılmaz. Diplomasi Türkiye ile de yapılmaz. Türkiye ile istişare yapılır. Diplomasi dış dünya ile başka ülkelerle yapılır. Diplomasi dediğin şey, yabancı ülkelere kendini anlatmaktır ama gösterilen şey bu değil.”

 

“Bu hamleler anayasaya aykırıdır”

Kuruluş bildirgesi ve devletin adı değişikliği tartışmalarına değinen Denktaş, kuruluş bildirgesinin anayasanın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Serdar Denktaş, “Bu hamleler anayasaya aykırıdır. Devletin adını değiştirmek istiyorlar. Devletin kurucusuna hiçbir saygı yok. Törenden törene, seçimden seçime Denktaşçı oluyorlar ama ben hain oluyorum. İnsanlar bunları görsün. Bu milliyetçilik değil, bu yurtseverlik değil, bu kendi halkını sevmek değil, bu oturduğun makama saygı göstermek değil.” dedi.

New York’ta yapılan toplantılarda Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın toplantısında Tatar’ın koridorda beklediğini belirterek, “Benim devletimin başındaki kişi, o toplantının yapıldığı salonun koridorunda oturup bekliyor. Onun şunu demesi lazım; ‘Efendim muhatap almayın Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nı. Sizin muhatabınız onlar değil biziz. Onların muhatabı da siz değilsiniz, biziz.’ demesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2638 defa okunmuştur
Etiketler :