1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Dava sürecek, yetkililerin yargılanması istenecek”
“Dava sürecek, yetkililerin yargılanması istenecek”

“Dava sürecek, yetkililerin yargılanması istenecek”

CTP’nin, KIBTEK’e ihalesiz yakıt alımıyla ilgili mahkemeye taşıdığı Yasa Gücünde Kararname’nin iptali davası bu sabah görüşüldü. Mahkeme yargı masraflarını Hükümet'in ödemesine karar verdi, CTP davayı sürdürecek.

A+A-

CTP’nin, KIBTEK’e ihalesiz yakıt alımıyla ilgili mahkemeye taşıdığı Yasa Gücünde Kararname’nin iptali davası bu sabah görüşüldü. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, "Hukuk sisteminin ‘allem gallem’ edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. 

Mahkeme,  yargı masraflarını hükümetin ödemesine karar verdi, CTP, söz konusu kararnamenin Anayasaya aykırılığını tescillemek adına davayı sürdürme kararı aldı.

Bu kapsamda, kararnamenin Anayasaya ayrılığının tespit edilmesi halinde polisten, ilgililerin yargılanması adına ceza davası açılması talep edilecek.

Dava sonrası açıklamada bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yasa gücünde kararnamenin geri çekildiğini ancak çok sayıda ihalesiz yakıt alımının gerçekleştiğini anımsattı.

Açılan davanın, yasa gücünde kararnamenin geri çekilmesiyle sonuçsuz bırakılmaya çalışıldığını belirten Erhürman, "Biz bu davayı bitirmeyeceğiz. Bu ülkenin zarara uğratıldığını biliyoruz" dedi.

Erhürman, mahkemenin bugün görüşülen davada, hükümeti yargılama masraflarını ödemeye mahkum ettiğini ifade etti.

Erhürman, "ihalesiz ne isterlerse alırlar, CTP dava açar, dava görüşülmeden önce ben bunu kaldırırım, hukuksuzluk yanıma kalır. CTP buna izin vermeyecek" şeklinde konuştu.

 

 

“Yasa gücünde Kararname'nin Anayasa'ya aykırı olduğunun tespit edilmesini talep ediyoruz"

Ara emri kararının geri çekildiğini ancak davaya devam edileceğini belirten Erhürman, "Mahkemenin, yasa gücünde kararnameyle ilgili Anayasaya aykırılık tespit etmesini bekliyoruz. Böylece polise gidip, savcılık aracılığıyla ceza davası açılmasını ve ilgililerin yargılamasını isteyeceğiz" dedi.

Bugün ara emrinin görüşülmesi gerektiğini, büyük ihtimalle kararın lehlerine çıkacağını düşündüklerini kaydeden Erhürman, “Yine iki gün önce bu Yasa Gücünde Kararname de yürürlükten kaldırılma suretiyle bizim davamız konusuz bırakılmaya çalışıldı. Biz de bugün sayın yargıca, burada bu Yasa Gücünde Kararname’nin Anayasa’ya aykırı olduğunun tespit edilmesini talep ettiğimizi bildirdik. Mahkeme ara emri amaçları bakımından davalı tarafı, yani hükümet tarafını, yargılama masraflarına bugün itibariyle mahkum etti” dedi. Bu davaya devam edeceklerine dikkat çeken Erhürman, “Çünkü bizim bu davayla amaçlarımızdan biri de burada, Anayasa’ya aykırılığı tespit ettirmek ve polise yapacağımız başvuruda hukuka aykırı bir şekilde ülkenin ihalesiz alım yoluyla zarara uğratıldığını iddia etmek” diye konuştu.

 

 

“Bu ülkeyi daha da ‘Allem gallem’ etmelerine fırsat vermeyeceğiz”

Ara emrinin artık anlamını yitirdiğini söyleyen Erhürman, “Esasa dair başvurumuz görüşülmeye devam edecek mahkemenin önünde. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Kesinlikle ülkenin hukuka aykırı işlemlerle zarara uğratılmasını, gayrimeşru hükümetin yanına bırakmayacağız” dedi. CTP’nin, bunların sonuna kadar takipçisi olacağını yineleyen Erhürman, bunları gayrimeşru hükümetin yanına bırakmayacaklarını vurguladı. İhalesiz akaryakıt alımlarının devam ettiği için ara emri istediklerini anımsatan Erhürman, “Davanın görüşülmesinden iki gün önce Yasa Gücünde Kararname kaldırılarak bir düzenbazlık, kurnazlık sergileniyor. Bunları önlememiz lazım” diye konuştu. Memleketin her şeyinin ‘allem gallem’ edildiğine dikkat çeken Erhürman, hukuk sisteminin ‘allem gallem’ edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Tufan Erhürman, “Onlara hukuk devletini, hak arama özgürlüğünü maskaralık etme fırsatını vermeyeceğiz. Barış içinde bir arada yaşamanın temeli Anayasa’dır. Bu ülkeyi daha da ‘allem gallem’ etmelerine fırsat vermeyeceğiz” diye ekledi.

Bu haber toplam 3537 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,