1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Çocuklar dolaşıyor, sordum, ‘okulda ne öğretmen ne de öğrenci var’ dediler”
“Çocuklar dolaşıyor, sordum, ‘okulda ne öğretmen ne de öğrenci var’ dediler”

“Çocuklar dolaşıyor, sordum, ‘okulda ne öğretmen ne de öğrenci var’ dediler”

Özyiğit Eğitim Bakanı Amcaoğlu’na eğitimde gelinen aşamayı sordu, katılım oranını sorguladı

A+A-

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 12 sınıfların yüz yüze eğitime başlamasının beklendiği bugün sokakta dolaşan öğrencilere rastladığını anlatarak “Meclise gelirken öğrencilere rastladım, dolaşıyorlar. Ne oldu, neden okulda değilsiniz diye sordum. Okula ne öğretmen ne de öğrenci geldi dediler” diye konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Cemal Özyiğit Eğitim Bakanı Amcaoğlu’na eğitimde gelinen aşamayı sordu, katılım oranını sorguladı, sendikalarla uzlaşma çağrısı yaptı.

Özel okullar tam randımanlı çalışırken bugün devlet okullarının çoğunda yüz yüze eğitim yapılamadığını kaydeden Özyiğit, sendikalarla bir uzlaşı noktası aranıp aranmadığını sordu.
Kendisinin de yüz yüze eğitimden yana olduğunu ifade eden Özyiğit,  öte yandan hükümetin aşı olmadan yüz yüze eğitim olmayacak dediğini, bu nedenle sendikaların da aşı beklediğini dile getirdi. 
Son günlerde düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı tutuklamalar yapıldığını dile getiren Özyiğit “ağzını açana, eleştirene gözdağı vereceksiniz, tutuklayacaksanız böyle olmaz” ifadelerini kullandı. 
Müzakereler bağlamında, gerçekleşmesi mümkün olmayan taleplerde bulunulduğunu söyleyen Özyiğit, iki bölgeli iki toplumlu siyasal eşitliğe dayalı çözüm kapsamında müzakerelerin yürütülmesi gerektiğini belirtti. 

“İlhak yaklaşımı kabul edilebilir değil…UBP’nin görüşü bu yönde mi”

UBP MYK üyesi Özer Kanlı’nın ilhak konusundaki açıklamalara işaret eden Özyiğit, bunun kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığını söyledi. Egemen eşitlikten bahsedilirken bir anda ilhak söylemlerine gidildiğini ifade eden Özyiğit “ne birilerine yama ne bilirlerine ilhak asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir” dedi. 
Kıbrıs müzakerelerinde parametrelerin belli olduğunu kaydeden Özyiğit, o doğrultuda kısa sürede bir federal çözüme gidilmesi gerektiğini dile getirdi, bunu isteyenleri “Ruma yamanmak istiyorlar” diye suçlamanın asla kabul edilemeyeceğini anlattı. 
Özyiğit, Başbakan Saner’e UBP’nin görüşünün ilhak yönünde olup olmadığını sordu. 
Bunun üzerine yerinden söz alan YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu, Kanlı’nın açıklamasının tam olarak bu şekilde olmadığını söyledi. 

 

Amcaoğlu: “Üst Komite kararları uygulansın diyenler bugün bizi eleştiriyor”

Daha sonra cevap vermek üzere Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu kürsüye çıktı. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararlar çerçevesinde bu kararların alındığını belirten Amcaoğlu, kendilerine Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararları uygulansın diyenlerin bugün kendilerini eleştirdiğini anlattı. 
Sınavlar için yüz yüze eğitimin önemine işaret eden Amcaoğlu, takip edilecek tek kurumun Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi olduğunu, bu konudaki açıklamaların ortada olduğunu kaydetti. 
Sadece sınavlar için değil, pedagojik, sosyolojik ve psikolojik açıdan yüz yüze eğitimin önemli olduğunu anlatan Amcaoğlu, daha aşılama yapılmazken Milli Eğitim Bakanlığının sadece öğretmenler değil, okul görevlilerinin de aşılanması için gerekli listeleri gönderdiğini dile getirdi. 
Sağlıkçıların kararları çerçevesinde belirli yaş grubunun aşılanması sonrası okulların açılmasıyla ilgili takvimin hazırlandığını ve buna göre hareket edildiğini belirten Amcaoğlu, daha sendikalar aşılanmadan bahsetmezken kendisinin bu konuyla ilgilenmeye başladığını anlattı. 
Amcaoğlu’nun konuşması sırasında CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın süre konusunda uyarıda bulunması üzerine Bakan Amcaoğlu kürsüden indi. Bunun üzerine Meclis’te sözlü tartışma yaşandı. 

 

Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur
İlgili Haberler