1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli”
“Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli”

“Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli”

Korkunç bir cinayete kurban giden Hasan Işık Özgöçmen’in acılı ailesi YENİDÜZEN’e konuştu: “Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli”

A+A-

İskele’de ormanlık alanda boğularak öldürülen, seramik, heykel ve resim sanatçısı 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’in yeğeni, Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, YENİDÜZEN’e konuştu, “Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli” dedi.

Ayşe GÜLER

İskele’de ormanlık alanda boğularak öldürülen 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’in acılı ailesi korkunç cinayetin ardından YENİDÜZEN’e konuştu, “Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli. Hangi haklı gerekçe, bu sonucu doğurtabilir?” dedi.

Lefkoşa Devlet Hastanesi morgu önünde amcasının otopsi sonucunu beklerken yaşananları değerlendiren, Özgöçmen’in yeğeni,  Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, “Neticede bu ülkede herkes kendi yasasını, hukukunu uygulayacaksa, içinden çıkılmaz bir hale gelir” şeklinde konuştu.

Özgöçmen, sürecin takipçisi olacaklarını, olayla ilgili polis tahkikatının tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Oldukça üzgün olduğu gözlemlenen Özgöçmen, “Amcam, etrafı tarafından sessiz, sakin, mülayim bilinen, sevilen sayılan birisiydi. Birisiyle, problemi yoktu… Şaşkınlık yaşadığımız şey de tam da bu noktadadır” şeklinde konuştu.

“Herkes kendi yasasını uygulacaksa, ülke içinden çıkılmaz bir hale gelir”… Lefkoşa Devlet Hastanesi morgu önünde amcasının otopsi sonucunu beklerken yaşananları değerlendiren Özgöçmen,“ Herkes kendi yasasını, hukukunu uygulayacaksa, ülke içinden çıkılmaz bir hale gelir” şeklinde konuşarak, sürecin takipçisi olacaklarını, olayla ilgili polis tahkikatının tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

“Cinayetin polis tarafından çözülmesini bekliyoruz”

İşte Özgeçmiş’in yeğeni Ali Özgeçmiş’in anlattıkları…

“Amcam, etrafı tarafından sessiz, sakin, mülayim bilinen, sevilen, sayılan birisiydi. Birisiyle, problemi yoktu… Şaşkınlık yaşadığımız şey de tam da bu noktadadır. Biriyle husumeti yoktu, buna benzer bir şeyi olsaydı, en azından ondan bir zarar gelebileceğini düşünürdük. Ama bu söz konusu olmadığı için herhangi bir fikir de yürütemiyoruz. Dolayısıyla, bizim murat ettiğimiz, beklediğimiz, bu işin polis tarafından çözümlenmesidir.”

“Neden gelmediğini sorguladık ama şüphelenmedik”

“Amcam, yalnız yaşayan bir insandır. Öğretmen olduğu için Pazartesi’nden Cuma gününe kadar Lefkoşa’da kalıyordu. Cuma günü genellikle köye, Çayönü’ne geliyordu. Hafta sonunu burada geçirir ve Lefkoşa’ya geri dönerdi. Cumartesi günü ortalıkta olmadığı, daha doğrusu geldiğini görmediğimizden şüphelenmedik. Ama kendi aramızda neden gelmediğini sorguladık. Ama kendisi sanatçıydı, Akdeniz ya da başka bölgelerde hafta sonları çeşitli etkinliklere giderdi. Biz de orada etkinlikte olduğunu düşünürdük. Köyde, halam, amcam var. Direkt bize uğramadan onlara gittiğini düşündük. Hemen ertesi gün şüphelenmedik, bir gün sonra da bu olay duyuldu…”

“Polisin tahkikatı yürütmesini ve sonlandırmasını bekliyoruz”

“Sürecin takipçisi olacağız. Polisin tahkikatı yürütmesini ve sonlandırmasını bekliyoruz. Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli. Hangi haklı gerekçe bu sonucu doğurtabilir? Neticede bu ülkede herkes kendi yasasını, hukukunu uygulayacaksa, içinden çıkılmaz bir hale gelir. Nitekim her geçen gün o noktaya doğru gidiyoruz.

Olay sonrası polise biz gittik. En son ne zaman konuştuğumuzu, kendisini nerede gördüğümüzü söyledik. Duyduğumuzu, bildiğimizi polisle de paylaştık. İnsanları etiketlemek, fişlemek doğru değil. Olayın kim tarafından hangi amaç için yapıldığını öğrendikten sonra daha sağlıklı konuşabileceğimizi düşünüyorum.”


 


Neler yaşanmıştı?

Yüzünde darp izleri, boynunda kemer

Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nde öğretmen olan 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen, İskele’de ormanlık alan içerisinde yarı çıplak ve boğazında kemerle ölü bulunmuştu.

Cesedi, sabah saat 07:30 sıralarında bölgede köpeğini dolaştırmaya giden bir polis bulmuştu.

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz de olay yerine gelerek, ceset üzerinde incelemelerde bulunmuştu. Elde edilen bilgilere göre, Adli Tıp Uzmanı tarafından yapılan ilk incelemede cesedin en az 1 günlük olduğu, yüzünde ise darp izine rastlandığı ve kemerle boğularak öldürüldüğünün tespit edildiği öğrenilmişti.

Kemerle boğularak cinayete kurban giden 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’in PJ 377 plakalı aracı olay yerinin yakınlarında bulunmuştu.

 Olay Yeri İnceleme Uzmanları tarafından araç üzerinde yapılan incelemenin ardından PJ 377 plakalı araç emare alınarak İskele Polis Müdürlüğü avlusuna çekilmişti.

Özgöçmen’in cep telefonunun ise aracı içerisinde bulunduğu öğrenilmişti.

İskele Polis Müdürlüğü ekipleri, cinayet ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-897.jpg

Bu haber toplam 5583 defa okunmuştur
İlgili Haberler