1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu Memleket Bizim Platformu: “Aşı listeleri derhal paylaşılmalı” 
Bu Memleket Bizim Platformu:  “Aşı listeleri derhal paylaşılmalı” 

Bu Memleket Bizim Platformu: “Aşı listeleri derhal paylaşılmalı” 

BMBP Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti makamları tarafından Kıbrıslı Türklere verilen COVID-19 aşı listelerini paylaşmadığını belirterek, Tatar ve hükümetin toplumu mağdur duruma düşürdüğünü ifade etti

A+A-

Bu Memleket Bizim Platformu, ülkede yapılan aşıların uluslararası geçerliliği olan aşı kartına kaydedilmesi için yaptıkları girişimin olumlu sonuçlandığını ve yarın güneydeki makamlar tarafından açıklanacağını bildirdi.

Bu Memleket Bizim Platformu temsilcileri basın toplantısı düzenledi.

KTÖS’te yer alan basın toplantısından ilk sözü KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil aldı. Elcil’in konuşmasının ardından Platform olarak yapılan çalışmaları anlatan metni KTÖS Başkanı Emel Tel okudu.

Basın toplantısında Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı ve El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç da konuşma yaptı.

Elcil: Aşı sorunun aşılması için adım attık

KTÖS Genel Başkanı Şener Elcil konuşmasında, Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada ve ülkede sıkıntılar yaşandığının bilindiğini dile getirerek, Covid-19 salgınının topumun sağlığını koruyarak, ekonomiyi ayakta tutarak ve insanların refahını koruyarak geçirilmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydetti.

Salgının yarattığı felaketi fırsata dönüştürecek bir takım yaklaşımlara fırsat vermemenin önemine dikkat çeken Elcil, “Maalesef yönetenlerin ortaya koyduğu tutum ve devam ettirdikleri siyaset her felaketi bir fırsata dönüştürme yönünde devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.  

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile UBP-DP-YDP hükümetinin ortaya koyduğu tavrın kabul edilebilecek bir tavır olmadığı savunan Elcil, aşılarla ilgili tavrın toplumun büyük kesimini mağdur ettiği görüşünü belirtti.

Elcil, “Güneyden alınan aşıları topluma yalan söyleyerek ‘AB verdi’ diye iddiada bulundular. Tamamen Güney Kıbrıs’ın para ödeyerek satın aldığı aşıları bize veriyorlar” şeklinde konuştu ve güneyden kuzeye 158 bin doz aşı verildiğini kaydetti.

Kuzeyde yapılan aşıların uluslararası alanlarda geçerli belgeye dönüştürülmesine engel olunduğundan dolayı seyahat özgürlüklerinin kısıtlandığını söyleyen Elcil, Bu Memleket Bizim Platformu’nun çalışma yaptığını, güneydeki makamlarla diyalog kurarak, bu sorunun aşılması için adım attıklarını kaydetti.

İki önemli açılım olduğunu dile getiren Elcil, bunlardan birinin, yurt dışına eğitime gidecek öğrencilerin güneyde aşılanmasının gerçekleştiğini, ikinci açılımın ise, kuzeyde yapılan aşıların geçerliliğiyle ilgili belge verilmesi konusunda Kıbrıs Sağlık Bakanlığı’nın yarın itibarıyla açılım sağlayacağını söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında platform adına Emel Tel tarafından okunan metin şu şekilde:

“Kıbrıs Türk toplumunun 2000’li yılların başında Avrupa Birliği sürecini kaçırmasına neden olan taksimci ekip, Covid-19 aşılama sürecinde de sağlığımız üzerinden siyaset yapmaya devam etmektedir.
Covid-19 salgınını önleme çabaları çerçevesinde Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarında oturan Kıbrıslı Rumlar’ın satın alarak adamızın kuzeyine verdikleri 158 bin doz aşı ile ilgili aşılama listelerini vermeyen Tatar, UBP-DP-YDP hükümet yetkilileri, toplumumuzu mağdur duruma sokmuşlardır. Özellikle yurtdışına eğitime gidecek olan gençlerimizi çok büyük sıkıntıya sokan bu taksimci anlayış, kendi toplumuna ambargo uygulayıp, Kıbrıslı Rumları suçlayıcı siyaset yaparak algı yaratmaya çalışmaktadır.
Irkçı ve hamasi nutuklarla, ayrılıkçı, suçlayıcı açıklamalarla sorunların çözülemeyeceği açıktır. Sağlık gibi insani bir konuda diyalog yerine provokasyon ve gerginliği seçen Tatar, UBP-DP-YDP hükümetinin Kıbrıs Türk toplumunun iradesini temsil etmediği, çözüm ve barış düşmanlığı yaptığı açıkça ortaya çıkmıştır. Topluma sırtını dönen Tatar,  UBP-DP-YDP hükümetinin ortaya koyduğu bu anlayışı şiddetle protesto ederken, Bu Memleket Bizim Platformu’nun toplumumuza sahip çıkmaya ve çözüm ve barış yolunda yürümeye devam edeceğini vurgulamak isteriz.
Taksimci ırkçı arzularını tatmin ve AKP’ye yağ çekme uğruna Kıbrıs Türk toplumuna ambargo uygulayan Tatar, UBP-DP-YDP hükümetinin aşı konusunda insanlarımıza yaptığı kötülüğü ortadan kaldırmak için ortaya koyduğumuz çabalar çerçevesinde güney Kıbrıs’taki makamlar nezdinde yaptığımız istişare ve diyalog sonuç vermiştir. Öncelikle hiç aşı olmamış 150 üniversite öğrencimiz geçtiğimiz hafta içinde güneye geçip aşılarını yaptırmıştır.
Kuzeyde yapılan aşıların uluslararası geçerliliği olan aşı kartına kaydedilmesi için yaptığımız girişim de olumlu sonuçlanmış ve 17 Ağustos Salı günü güneydeki makamların yapacakları açıklama ile işlerlik kazanacaktır.
Bu Memleket Bizim Platformu, ayrılıkçı Tatar, UBP-DP-YDP hükümeti yetkililerinin seçtiği ırkçı ayrılıkçı, provokatif, çatışmacı siyasetin ülkemizde barışa değil ayrılığa hizmet ettiğini görerek, aşı konusunda da sorunun çözümünün diyalog yolu ile olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
Aşı konusunda siyaset yaparak, aşılama listelerini vermeyen Tatar, UBP-DP-YDP hükümetinin toplumumuzu mağdur eden uygulamalarını protesto ederken, Kıbrıs Türk toplumunun sahipsiz olmadığını vurgular, barışın ancak diyalog yolu ile ülkemize geleceğini bir kez daha hatırlatırız.”

Bu haber toplam 1349 defa okunmuştur