1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BKP: “Müzakere süreci bir an önce başlamalı”
BKP: “Müzakere süreci bir an önce başlamalı”

BKP: “Müzakere süreci bir an önce başlamalı”

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, sürecin yeniden başlaması için iyi bir ön hazırlığa ihtiyaç duyulduğunu ancak kaybedecek zaman bulunmadığını belirtti

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs müzakere sürecinin zaman kaybetmeden bir an önce yeniden başlaması gerektiğini kaydetti.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, sürecin yeniden başlaması için iyi bir ön hazırlığa ihtiyaç duyulduğunu ancak kaybedecek zaman bulunmadığını belirtti. İzcan, Kıbrıs sorununda çözümsüz geçen zamanın tüm Kıbrıslıların aleyhine olduğunu işaret ederek, kapsamlı çözüm müzakerelerine, bırakıldığı yerden biran önce yeniden başlanmasını istedi.

Müzakere zemininin, BM Güvenlik Konseyi kararlarında da belirtildiği gibi “tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti olan siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki bölgeli federasyon” olduğunu ifade eden İzcan, Rum Lider Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu bu çözüm zeminine ve kendilerinden önceki müzakerecilerin üzerinde anlaşmaya vardıkları konulara sadık kalmaya çağırdı.

(tak)

Bu haber toplam 1753 defa okunmuştur