1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Bir süre daha beklemedeyim”
“Bir süre daha beklemedeyim”

“Bir süre daha beklemedeyim”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun “parti başkanlığından istifa edeceği” iddia edildi.

A+A-

Geçtiğimiz hafta, “kurultayla geldim, kurultayla giderim” diyen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu “istifa” noktasına geldi.

UBP’nin yüzde 61 oyla seçilen ve partisini 24 vekille genel seçimden çıkaran Faiz Sucuoğlu, Başbakan görevinden geri çektirilmişti.

“Ankara müdahalesi” ile görevi bıraktığı konuşulan Sucuoğlu, parti kurultayında en az oyu alan Ünal Üstel’in başbakanlığını onaylamıştı.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, geçtiğimiz haflarda “Cumhurbaşkanlığı Sarayı”nda partisinin ilçe başkanları yapılan “Kurultay” gündemli toplantıya da içerlemişti.

YENİDÜZEN’in ulaştığı Faiz Sucuoğlu “İstifa etme kararı aldığınız konuşuluyor, doğru mu?” sorusunu yanıtsız bıraktı, “açıklama yapmak istemediğini” kaydetti.

“Bir süre daha beklemedeyim” demekle yetinen Sucuoğlu'nun parti başkanlığıyla ilgili tavrına ilişkin önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

UBP kurultayında en az oyu alan Milletvekili Ünal Üstel'e kurdurtulan şimdiki hükümetten önce görevde olan UBP-DP-YDP Hükümeti’nin Başbakanlığını sürdüren Faiz Sucuoğlu 59 gün kabineyi yönetmişti. Sucuoğlu yaşanan krizlerin ardından sadece “UBP Genel Başkanı” olarak görevde kalmaya zorlanırken Ünal Üstel başkanlığında yeni bir hükümete de onay vermişti.

Son kurultayda UBP Genel Başkanı seçilen Sucuoğlu şimdilerde mecliste “milletvekili” olarak görev yapıyor.

Bu haber toplam 3376 defa okunmuştur
Etiketler : ,