1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Binlerce gencin hakkı elinden alınıyor’
‘Binlerce gencin hakkı elinden alınıyor’

‘Binlerce gencin hakkı elinden alınıyor’

KTAMS Başkanı Bengihan, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’da sordu: “yapılan bu partizanca istihdamlara onay vererek binlerce gencimizin fırsat eşitliği hakkını elinden alırken vicdanı hiç sızlamadı mı?"

A+A-

Covid 19 salgını nedeniyle ülkede sağlık alanında kaos ve bilinmezlik, ekonomide ise büyük bir kriz yaşanırken UBP-HP Hükümeti’nin koltuk derdine düştüğüne işaret eden KTAMS Başkanı Güven Bengihan, seçime günler kala ‘istihdam furyası’na başlandığına da vurgu yaptı. Bengihan açıklamasında, kamu çalışanlarının hayat pahalılığı ödeneğini, 13. maaşını, ek mesai ödeneklerinin kaldırılmasını sürekli gündeme getirdiğini belirttiği Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’da sordu: “yapılan bu partizanca istihdamlara onay vererek binlerce gencimizin fırsat eşitliği hakkını elinden alırken vicdanı hiç sızlamadı mı?"

Açıklama şöyle:

"Altı ayda bir pandemi hastanesi yapmayan, ekonomik kriz nedeniyle işini kaybeden, açlık tehlikesi yaşayan insanını görmezden gelen UBP-HP Hükümeti seçimlere günler kala devlet dairelerine geçici işçi adı altında  partilileri için  istihdam furyası başlatmıştır. Son bir ay içerisinde  mevsimlik işçiler dışında 100’ün üzerinde geçici işçi istihdamı yapıldığı ve seçim yasaklarının başlayacağı güne kadar da  bu istihdamların devam edeceği görülmektedir

Anayasanın fırsat eşitliği ilkesine aykırı bir şekilde partizanca istihdamlar UBP’nin seçim kazanmak için her zaman  başvurduğu en büyük marifetlerden biridir. UBP’nin  seçim istihdamları yanında kurultay istihdamları KKTC’nin siyasi tarihine yazılmış  kara lekeler olarak dururken,   Hükümet ortağı Halkın Partisi’nin “Temiz toplum, temiz siyaset” vaadinin de büyük bir yalan olduğu bir kez daha  ortaya çıkmıştır. 

“Birileri açken toku düşünemem”  diyerek özel sektör çalışanlarını çok düşündüğü iddiası ile vicdan edebiyatı yapan ve  kamu çalışanlarının hayat pahalılığı ödeneğini, 13. maaşını, ek mesai ödeneklerinin  kaldırılmasını sürekli gündeme getiren Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu; yapılan bu partizanca istihdamlara onay vererek  binlerce gencimizin fırsat eşitliği hakkını  elinden alırken vicdanı hiç sızlamadı mı?

Anayasayı hiçe sayarak devlet olanaklarını makam kazanmak için kullananlar halkın iradesi karşısında yenilmeye mahkumdur."

Bu haber toplam 2617 defa okunmuştur
Etiketler : ,