1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Başvuru ile geçiş
Başvuru ile geçiş

Başvuru ile geçiş

Elektrikte 8 ayda geri adım atıldı. Dörtlü koalisyon sürecinde yürürlüğe giren ancak UBP-DP- YDP Hükümeti tarafından durdurulan ‘elektrikte çoklu tarifeye’ geri dönüş kararı alındı.

A+A-

İŞTE TARİFE DETAYLARI:

  • Yeni uygulama 1 Kasım’da yürürlüğe girmesi planlanıyor.
  • Tüketicinin ‘talebine’ göre uygulama hayata geçecek. Eski yani tekli tarifede kalmak isteyen yurttaşlar, elektrik kullanımına bu şekilde devam edebilecek.
  • Tekli tarifeden, çoklu tarifeye geçmek isteyenlerin KIB-TEK’e veya bölge amirliklerine başvuru yapmaları gerekecek.
  • Yeni uygulamada hafta içi ile hafta sonu ve resmi tatil ayrımı yapılmayacak. Yalnızca yaz ve kış tarifesi olarak uygulamaya konacak.

Ayşe GÜLER

Elektrikte 8 ayda geri adım atıldı. Dörtlü koalisyon sürecinde yürürlüğe giren ancak UBP-DP- YDP Hükümeti tarafından durdurulan ‘elektrikte çoklu tarifeye’ geri dönüş kararı alındı.

1 Kasım’da yürürlüğe girmesi planlanan yeni uygulama henüz resmileşmese de detaylar ortaya çıkmaya başladı.

YENİDÜZEN’in elde ettiği bilgiye göre; elektrikte yeni uygulama tüketicinin ‘talebine’ göre hayata geçecek. 

Örneğin, eski yani tekli tarifede kalmak isteyen yurttaşlar, elektrik kullanımına bu şekilde devam edebilecek.

Ancak tekli tarifeden, çoklu tarifeye geçmek isteyenlerin KIB-TEK’e veya bölge amirliklerine başvuru yapmaları gerekecek.

Elektrikte yeni çoklu tarife uygulamasında, hafta içi ile hafta sonu ve resmi tatil ayrımı yapılmayacak. Yalnızca yaz ve kış tarifesi olarak uygulamaya konacak.

KIB-TEK Genel Müdür Vekili Dalman Aydın, yeni uygulamanın 1 Kasım itibariyle yürürlüğe gireceğini kaydetti, şu anda fiyatlandırma çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

YENİDÜZEN’e konuşan Aydın, tarifelerin Resmi Gazete’de yayımlanmasının beklendiğini dile getirdi, uygulama detaylarını paylaştı.

 

“Hafta içi, hafta sonu veya resmi tatil ayrımı yok”

Aydın, yeni uygulamada hafta içi ile hafta sonu veya resmi tatil ayrımı yapılmayacağını ifade etti.

Yeni uygulamaya geçişlerin başvuru ile olacağını kaydeden Aydın, “İsteyenler geçebilecek. Talep doğrultusunda olacak. Kuruma başvurmaları gerekecek. Başvuru kabulü, Resmi Gazete yayınlandıktan sonra olacak” şeklinde konuştu.

Aydın, su motorları, turizm, ticari sektörlere yönelik ayrı elektrik tarifesi düzenleme yapılacağını ifade ederek, detayların paylaşılacağını dile getirdi.

 

Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
Etiketler : ,