1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Başarılı takım Avrupa’ya gidecek, hedefimiz budur”
 “Başarılı takım Avrupa’ya gidecek, hedefimiz budur”

“Başarılı takım Avrupa’ya gidecek, hedefimiz budur”

KTFF Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı Zürih toplantısının ardından Kanal Sim ekranlarındaki “Cenk Mutluyakalı ile Haber Saati” programına katılarak değerlendirmelerde bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndaki tarihi oylamanın ardından 42 kulüp başkanı ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Zürih’te imzalanan geçici düzenleme metnini onayladı. KTFF Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı kritik toplantının ardından Kanal Sim ekranlarındaki “Cenk Mutluyakalı ile Haber Saati” programına katılarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kamalı, yapılanların ekip çalışması olduğunu belirterek, FİFA ve UEFA’nın gelişime yönelik destek projeleri olduğunu ve Kıbrıs Türk futbolunun da bunlardan faydalanacağının altını çizdi.
“Yaşananlar ekip çalışmasının sonucu”
Dün akşam yaşanan toplantının çok güzel geçtiğini belirten Kamalı, “Tüm kulüplerin katılımıyla gerçekleşen toplantı, tüm kulüplerin desteğiyle tamamlandı” diye konuştu. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun toplantı öncesi kendisini alkışlatması ve “Orçun Kamalı bu olayların buraya gelmesinde en büyük pay sahibidir” diye konuşması hakkında da açıklamalarda bulunan Kamalı, Hasan Sertoğlu’na teşekkür ederek, yaşananların bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu söyledi.
“Kulüplerin desteklemesi mutluluk verici”
Kapalı toplantıda yaşananlar hakkında da bilgi veren Orçun Kamalı, kulüplerin Kıbrıs Türk futbolunun durumunu çok iyi bildiğini ve toplantıda kulüpleri Zürih’te yaşananlarla ilgili bilgilendirdiklerini belirtti. Başlattıkları sürecin tüm kulüpler tarafından desteklenmesinin mutluluk verici olduğunun altını çizen Kamalı, çalışmaya devam edeceklerini ve metinde yer alan maddelerin altının doldurulması konusunda destek aldıklarını aktardı.
“FİFA ve UEFA’nın gelişime yönelik destek projeleri var”
Orçun Kamalı, FİFA ve UEFA’ya tüm kulüplerin bu metni desteklediğini bildireceklerini belirterek, “Süreç tamamlandıktan sonra FİFA ve UEFA üyesi olan her takımla maç yapacağız ve bu konuda bir sıkıntı yaşamayacağımıza inanıyorum. Tabi ki geçiş dönemiz olacak, ümit edilen UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek. Başarılı olan takım Avrupa’ya gidecek hedefimiz budur.” diye konuştu. Yayın hakları, reklam gelirleri ve seyirci sayılarının göstereceği sinyalin, bundan sonrasının habercisi olacağını belirten Kamalı, FİFA ve UEFA’nın gelişime yönelik destek projeleri olduğunu ve Kıbrıs Türk futbolunun da bunlardan faydalanacağını aktardı.

Bu haber toplam 2494 defa okunmuştur
Etiketler : , ,