1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Barış umutları canlı tutulacak!"
"Barış umutları canlı tutulacak!"

"Barış umutları canlı tutulacak!"

CTP ve AKEL Lefkoşa İlçe örgütleri dün ortak piknik etkinliği ile Kıbrıs’ın güneyindeki Kalihorio köyünde buluştu.

A+A-

CTP ve AKEL Lefkoşa İlçe örgütleri dün ortak piknik etkinliği ile Kıbrıs’ın güneyindeki Kalihorio köyünde buluştu. Ortak kültürün şarkıları ve halk oyunları eşliğinde birlikte eğlenen Kıbrıslıtürkler ve Kıbrıslırumlar Kıbrıs Sorunu’nun bir an önce çözülmesi ve iki toplumun barış, güvenlik ve refah içerisinde bir arada yaşayabilmesi için ortak mücadeleye devam etme kararlılıklarını vurguladılar. CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit ve AKEL Lefkoşa İlçe Sekreteri Hristos Hristofidis birer konuşma yaptı. Çok sayıda üyenin katıldığı etkinlikte yapılan konuşmalarda geçtiğimiz hafta içerisinde Akdeniz’de yaşanan sondaj gerilimine ve hemen ardından Limasol’da Kıbrıslırum çözüm güçlerine yapılan saldırıya değinildi.

c1-008.jpg

ARŞEHİT: DÜZENLEDİĞİMİZ ETKİNLİĞİN ÖNEMİ BİR KAT DAHA ARTTI

CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit konuşmasında, piknik alanını etkinlik için ilçelere tahsis eden Kalihorio muhtarına ve alanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Geçtiğimiz hafta yaşanan Mehter Marşı krizi ve Limasol’da federasyon isteyenlere karşı yapılan saldıralar hakkında konuşan Arşehit, tam da bu noktada iki partinin düzenlediği pikniğin öneminin bir kat daha arttığını ifade etti. Özellikle görüşmelerde kriz yaşanan dönemlerde barış karşıtlarının boş durmadğını kaydeden Arşehit, toplumların moralini bozmak, barışa olan inancı zayıflatmak ve iki toplumun yakınlaşmasını engellemek için her türlü manevranın yapıldığını dile getirdi. Ülkedeki çözüm güçlerinin ana unsuru olan AKEL ve CTP’nin işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Arşehit, böylesi zamanlarda iki partinin işbirliğini geliştirmek için daha sıkı çalışmaları ve toplumların birbirlerine olan güvenin artması için yorulmadan mücadele etmek gerektiğini söyledi.

c3-002.jpg

HRİSTOFİDİS: ORTAK VATAN, ORTAK VİZYON MESAJI

AKEL Lefkoşa İlçe Sekreteri Hristos Hristofidis etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ortak vatanımız için ortak vizyonu paylaşan, Kıbrıslırumlar ve Kıbrıslıtürkler, Kıbrıs ananın evlatları olarak, bugünkü buluşmamız aracılığıyla ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesiyle, bütün Kıbrıslıların birlikte, çatışmalardan, milliyetçilik ve faşizmden, yurdumuzu yıllarca kana bulayan her şeyden uzak bir şekilde, barış, güvenlik ve refah koşullarında yaşayabileceği ve yaşaması gerektiği mesajını bir kez daha göndermeyi istiyoruz” dedi. Hristofidis, sayıları yaklaşık bir milyon eden Kıbrıslırumlar ve Kıbrıslıtürklerin oturup anlaşamazsa, ülkeyi ileriye götüremezse, yabancı müdahalelerin, milliyetçiliğin, şovenizmin ve faşizmin yol açtığı acıları bunca yıldır çeken Kıbrıs’a yazık olacağını vurguladı.

c2-010.jpg

c4-001.jpg

Bu haber toplam 2306 defa okunmuştur
Etiketler : ,