1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Baf’ta da Geçitkale’de de askeri üsse karşıyız”
“Baf’ta da Geçitkale’de de askeri üsse karşıyız”

“Baf’ta da Geçitkale’de de askeri üsse karşıyız”

Cumhuriyetçi Türk Partisi, “Türkiye ile ilişkilerde de tam bir yıkım söz konusudur. Kıbrıs Türk halkı, hiçbir zaman bu kadar silik, görünmez ve iradesiz hale getirilmemişti” görüşünü ortaya koydu

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi, “Türkiye ile ilişkilerde de tam bir yıkım söz konusudur. Kıbrıs Türk halkı, hiçbir zaman bu kadar silik, görünmez ve iradesiz hale getirilmemişti” görüşünü ortaya koydu.
 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Geçitkale Havaalanı’nın askeri üsse dönüşmesini ilk ifade edenin TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olmasının doğru ilişki zemini olmadığını ifade etti.

Erhürman, “Biz Baf’ta da bir askeri üsse karşıyız, Geçitkale’de de karşıyız çünkü bu adada barış istiyoruz. Bu adada bizim gelecek tahayyülümüz üreterek, barış içinde yaşamaktır; güneyde ve kuzeyde fark etmez, silahlanmaya karşıyız.” dedi.

Meclis’ten çekilmek

Erhürman bir soruya karşılık Meclis’in iki hafta sonra tatile gireceğini belirtti; CTP ile birlikte muhalefetin burada önemli bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.
Erhürman şunları söyledi:
“Toplu iş sözleşmesi, hayat pahalılığı tasarısı gibi engellediğimiz işler var, şimdi de sokağa ineceğiz, eğer halktan ve sivil toplumdan yansıyan talep Meclis’ten çekilmekse bunu da değerlendiririz. Toplum yararına neyse onu yaparız. Şu anda Meclis’te sıcak bir gündem var ve oradaki varlığımız da yaşamsaldır.”
 

Erhürman, “Bu hükümet giderse, mevcut ekonomik protokol ve bugünkü şartlarda yenisi ne yapacak” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“2019’da hükümetten gittiğimiz süreçte biz mali protokolü imzalamamıştık. Çünkü önümüze toplu sözleşme hakkının kaldırılması, Kıb-Tek’in ayrıştırılması konmuştu. İmzalamadık. Hem de döviz krizi vardı ve acil kaynağa ihtiyaç duyuyorduk. Askeri harcamalar dahil kaynak almadan ülkeyi yönettik. Biz burada doğru kararları verecek, doğru planlamaları yapacağız.”
 

 

‘Halkımız onu yok sayanları, yok saymaya hazırdır’

  • Türkiye ile ilişkilerde de tam bir yıkım söz konusudur. Kıbrıs Türk halkı, hiçbir zaman bu kadar silik, görünmez ve iradesiz hale getirilmemişti.”
     
  • “Kimliğini, kültürünü, iradesini ve gelecekle olan bağını CTP ile koruyup geliştirecek olan halkımız, onu yok sayanları ‘yok saymaya’ hazırdır.”
     
  • “Bedeli ne olursa olsun, CTP Kıbrıs Türk Halkının kendi kendine yeten, kendi kendini yöneten bir düzen içinde yaşama mücadelesini mutlaka sonuca ulaştıracaktır.”
     
  • Kimliğimizin, kültürümüzün, irademizin ve yurdumuzun değerinin ikamesi yoktur ve olamaz!”
     
  • “Azınlık hükümetinin kendini çoğunluk haline getirmesi beklentisiyle yarattığı yeni vatandaşları birer siyasi istismar konusuna dönüştürmesine iznimiz yoktur!”
     
  • “Yüksek Seçim Kurulu’nun uyarılarını dikkate almayan, meclisi hiçe sayan, meclis başkanını kendine memur sayan bu anlayış artık olduğu yerde durmamalıdır, duramayacaktır!”
     
  • Hayat sokaktadır ve mücadele de sokakta olacak. Sokaklar caddelere, caddeler meydanlara akacak ve CTP halkımızla birlikte Kıbrıs’ta demokrasinin de, barışın da, çözümün de mimarı ve güvencesi olacak.”
     
  • “CTP olarak sivilleşme ve demokratikleşme adına atılması gereken adımları gündemde tutacak, bu amaçla toplumsal paydaşlarla beraber her türlü girişimi yapmaya devam edeceğiz.”
     
  • “Başta dar ve sabit gelirlilerin ve pandemi sürecinde gelirini kaybedenlerin destekleneceği, sosyal adaletin öne çıkarıldığı politikaları zorlamaya devam edeceğiz.”
     
  • “Kutlu Adalı cinayeti başta olmak üzere faili meçhul bütün olayların aydınlatılması için her türlü girişimi yapmaya devam edeceğiz.”
     
  • “Kıbrıs’ın ve Doğu Akdeniz’in bir barış ve istikrar bölgesi olması için mücadelemize devam edeceğiz. Kıbrıs’ın gerek kuzeyinde gerekse güneyinde daha fazla silahlanmaya ve her türden yeni askeri üslerin kurulmasına karşı durmaya devam edeceğiz.”
     
  • “CTP olarak Kıbrıs’ta BM kararları çerçevesinde birleşik, federal bir çözümün önünü açmak için her seviyede mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz.”

     
Bu haber toplam 2324 defa okunmuştur
İlgili Haberler