1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Aziz, “Al Yemeni Mor Yemeni” ile uğurlandı
Aziz, “Al Yemeni Mor Yemeni” ile uğurlandı

Aziz, “Al Yemeni Mor Yemeni” ile uğurlandı

Kamran Aziz, en tanınmış besteleri arasında yer alan “Al Yemeni Mor Yemeni” ile alkışlar arasında uğurlandı.

A+A-

95 yaşında yaşama veda eden Kıbrıs’ın yetiştirdiği tanınmış müzisyenlerden ve eczacılardan Kamran Aziz bugün sonsuzluğa uğurlandı.

Yüzlerce bestesi bulunan ve Kıbrıs Türk folk müziğinin de öncülerinden olan Kamran Aziz, en tanınmış besteleri arasında yer alan “Al Yemeni Mor Yemeni”  ve “Kıbrıs’ım” ile alkışlar arasında uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın da katıldığı cenaze töreninde kadınların taktıları mor yemeniler dikkat çekti.

cen1.jpg

cen2.jpg

 

Aziz’in yakın dostu, Eski Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın:
“Güle güle Kamuran Aziz, seni hiç unutmayacağız…”

Aziz’in yakın dostu, Eski Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın da cenaze töreninde bir konuşma yaptı,  toplumun örnek bir kadını kaybettiğini söyledi.

Azgın, Aziz’in insan ve hayvan sevgisiyle dolu olduğunu, çok iyi eğitim aldığını belirtti.

Sağlık alanında pek çok hizmetleri bulunan Aziz’in 1945 yılında Eczacılık Okulu’ndan mezun olan iki kadından biri olduğunu ifade eden Azgın, aynı zamanda Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’ni de kuran kişiler arasında yer aldığını söyledi.

Azgın, gözyaşları içerisinde özetle şunları söyledi: “ Kamuran hanım, Eczacılar Birliği’nde benimle birlikte çok çalıştı, ecza deposu kurduk. Her zaman için ‘hızır’ gibiydi…  Kamuran Aziz, ablası Türkan hanımla birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu’nu kurdular. Çocukları olmayan insanların böyle çocuk sevgisi taşıması da çok özeldir. 1974’ten sonra Kızılay Derneği’ni canlandırdılar.  Fransızca, Ermenice, Rumca ve İngilizce biliyordu. Ben O’nu örnek aldım, O’na ulaşmaya çalıştım. Hayatımdaki idollerden birisidir. Biliyorum, yaşlanmıştı… Ama O’nu kaybetmek, çok zor… Eczacılar Birliği binasında Kamuran Aziz Eczanesi Müzesi’ni açtım. Fırsatınız olursa bu müzeyi ziyaret ediniz. Ruhu şad olsun, Güle Güle Kamuran Aziz, seni hiç unutmayacağız…”

Fotoğraflar: Ayşe Güler

Bu haber toplam 6393 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Aziz,  “Al Yemeni Mor Yemeni” ile uğurlandı

Aziz, “Al Yemeni Mor Yemeni” ile uğurlandı

Kamran Aziz, en tanınmış besteleri arasında yer alan “Al Yemeni Mor Yemeni” ile alkışlar arasında uğurlandı.