1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akça: “Mersin kapısı açık”
Akça: “Mersin kapısı açık”

Akça: “Mersin kapısı açık”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Beyarmudu Patates Festivali’ndeki konuşmasında, Mersin kapısının Kıbrıslıtürklere “açık” olduğunu söyledi.

A+A-

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Beyarmudu Patates Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, Mersin kapısının, Kıbrıslı Türklere “açık” olduğunu savundu.
Akça, Kıbrıs’ın meşhur patatesinin Türkiye’de de çok iyi bilindiğini belirtti.
Patates üreticilerini de verdikleri emek nedeniyle kutlayan Büyükelçi Akça, patates üretiminin artırılması konusunda ciddi bir potansiyel olduğunu söyledi.
Türkiye pazarının büyük olduğunu söyleyen akça, “Daha çok üretilecek patatesin Türkiye’de satılması mümkündür. Son zamanlarda bölge ülkelerine de satılması mümkündür” dedi.
“Mersin kapısı kapalıdır veya koruma oranları düşüktür” sözlerine prim verilmemesini isteyen Akça, “Mersin kapısı açıktır. Türkiye’de iç piyasada fiyatları yüksek tutacak kadar da yeterince korumacılık vardır” dedi.

“Sorun üretim maliyetleri”

Sorunu doğru teşhis etmek gerektiğine işaret eden Akça, sorunun KKTC’deki üretim maliyetlerinin yüksek ve standardının düşük olması olduğunu söyledi.
Akça, sorunu doğru teşhis ederek çözümünü bulmanın daha kolay olacağını ifade etti.
Üretim maliyetlerinin yüksek oluşunun, finansman, elektrik ve ulaşım maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklandığını söyledi.

Bu haber toplam 2207 defa okunmuştur
Etiketler : ,