1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AB'den iki toplumlu komitelere 1 milyon Euro
AB'den iki toplumlu komitelere 1 milyon Euro

AB'den iki toplumlu komitelere 1 milyon Euro

Avrupa Komisyonu, "Çalışmalar, güven inşa etmeye yardımcı olmayı ve böylece Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne katkıda bulunmayı hedeflemektedir" düşüncesiyle 1 milyon Euro'luk yeni destek programını duyurdu.

A+A-

 

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs'ta güven artırıcı önlemlere yönelik desteğinin bir unsuru olarak, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile “İki Toplumlu Teknik Komitelere Destek” için yeni bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Sözleşme iki yıllık bir süre için 1 milyon Euro desteği hedefliyor.

Avrupa Komisyonu'nun açıklamasına göre; sözleşme kapsamında Birleşmiş Milletler himayesinde iki lider tarafından kurulan Teknik Komitelerin çalışmalarına destek sağlanacak. 

Sözleşmede ayrıca bireylerin günlük yaşamını etkileyen sorunlar ele alınarak, işbirliği ve toplumlar arasında daha fazla etkileşim ve anlayışın teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Avrupa Komisyonu, "Çalışmalar, güven inşa etmeye yardımcı olmayı ve böylece Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne katkıda bulunmayı hedeflemektedir" düşüncesiyle destek programını duyurdu. 

Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur