1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “8 Mezun 8 Konu”
“8 Mezun 8 Konu”

“8 Mezun 8 Konu”

“8 Mezun 8 Konu”

A+A-

 

Ersin Kaşif

Günlerdir süren çalışmaların sanatseverlerle buluşma  zamanı geldi. Genç oluşlarına bakmayın. Aralarında, Kıbrıs’ı Avrupa’da temsil edecek kadar yetenekliler var. Bu düzeye gelmeleri için başta Ruzen Atakan olmak üzere, Ceylan Dimililer ve Bilge Bayraktar gibi değerli insanlarla çalışmışlar. Sergi hakkında, Kıbrıs’ın tanınmış ressamlarından Ruzen Atakan ile konuştum. Ruzen Atakan’ın verdiği bilgiler şöyle;

“CELAL ATİKLER, SADIK BORAL, ECEM EVREM, BUĞRA GÖKSU, DİRENÇ HAS, İREMSU KARAKEÇİ, VEDİA SÜTCÜOĞULLARI ,  MELEK YEMENİCİ,  Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi’nin son sınıf öğrencileri sergiye eserleriyle katılıyorlar. Geleneksel olan ve her sene Nisan ayında düzenlenen sergilerimiz, mezun sınıfında olan öğrencilerimizin grup olarak verdikleri kararlarla hazırlanır. Her sene değişik konular ve düzenlemelerle oluşturulan sergilerin sosyal sorumluluk yönü de vardır. Bu seneki sergi, Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına yapılıyor. Sergiden elde edilcek gelirin büyük oranı K.H.Y.Derneği’ne bağışlanacak. 
Sekiz Mezunun bireysel çalışmalarının yer alacağı sergide, Okulumuz Atölye Derslerinde 2013-2014 ders yılında yaptıkları çalışmalardan seçmeler yer alacak. Mezunlar çalışmalarında konuları seçerken,  farklılıklarını ve bireysel olarak gelişmelerini de sergide ortaya koyacaklar. Lefkoşa A. Güzel Sanatlar Lisesi, her yıl  iki öğrenci sergisi düzenler. Her iki sergi de profesyonel olarak hazırlanmaktadır. Bu çalışmaları öğrenciler aşama aşama kendi sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirerek sonuçlandırıyorlar. Her yıl düzenlenen sergilerde seçilen konular farklılık gösterir. Her mezun bireysel tercihlerini aldıkları akademik eğitimle bütünleştirerek kendini bir adım sonrasına yani üniversiteye hazırlamaktadır. Bu hazırlanma aşamasında, portfolyo, farkındalıkları olan, yaşadığı ortamda kendini güçlü bir birey,  yetenek olarak, kendilerinden emin bir duruma gelmeyi amaçlayarak çalışmalarını planlamaktayız. Bu seneki sergimiz, Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi’nde, 24 Nisan 2014’de saat 18.00’da açılıyor... Sergimiz “8 MEZUN 8 KONU” başlığı altında hazırlandı. Naci Talat, Barış ve Dostluk evinde düzenlenecek sergimize herkesi bekliyoruz”

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 155. Sayısı

Adres Kıbrıs 155. Sayısı