1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 41. YILDA YENİDÜZEN
41.  YILDA YENİDÜZEN

41. YILDA YENİDÜZEN

"YENİDÜZEN emeğin, barışın, eşitliğin, adaletin, haysiyetli bir yaşam özleminin rehberliğinde, aydınlatmaya devam edecektir. Yenidüzen'in 41'nci yılı hepimiz kutlu olsun"

A+A-

Kıbrıs Türk basınının yaşayan en köklü iki gazetesinden biri konumundaki gazetemiz YENİDÜZEN, 41'nci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

YENİDÜZEN, 41'nci yılına "Sürekli Yenileniyoruz" sloganı ile giriyor.

YENİDÜZEN, web sayfasını yenilerken, haber merkezinde de yayınlarının odağına dijital mecraları aldı.

CM Bilişim Teknolojileri ile işbirliği içerisinde yenilenen YENİDÜZEN'in web sayfası www.yeniduzen.com, okuyucuların Kıbrıs gündemine çok daha ileri fonksiyonla, kapsamlı ve hızlı erişimini hedefliyor.

En ileri haber portal altyapısı üzerinden yeniden düzenlenen yeniduzen.com, dünyanın dört bir yanındaki okuyucularına çok farklı alternatifler sunuyor. 

12 Aralık 1975 tarihinde ilk kez Kıbrıs Türk basını ile buluşan YENİDÜZEN, "Barış Gazeteciliği"ni temel alan yayınlarında, ülkenin en yüksek tirajlı üç gazetesi arasında yer alıyor.

United Medya Grup bünyesinde yayınlarını sürdüren YENİDÜZEN ayrıca web, e-gazete, ios ve android uygulamarı, mobil haber paketi, sosyal medya paylaşımları ile son bir ayda 135 bin 184 farklı kullanıcıya ulaştı.
Her gün en az 25 bin farklı kullanıcı dijital mecralar üzerinden YENİDÜZEN'i izliyor.

YENİDÜZEN, Kıbrıs Türk basınında, basın emekçilerinin toplu sözleşme ile görev yaptığı tek gazete olarak da öne çıkıyor.

"Gerçek kutlama barışla"

YENİDÜZEN Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, 41'nci yıl nedeniyle yayınladığı mesajında YENİDÜZEN'in kuruluşunda ve yaşatılmasında emeği olan tüm ilerici, emekçi ve okurlara teşekkür etti.

"YENİDÜZEN'in 40'ıncı yılını, emekçilerin yönettiği Dome Otel'de, özel bir etkinlikle kutlamıştık. Bu yıl, özel bir etkinlik düzenlemeden, gazetemizde sadece basın emekçilerimiz ve yazarlarımız ile mütevazı bir kutlama yapma kararı aldık. Ancak asıl kutlamamız, umuyoruz ki yeni senede, Kıbrıs'a barışın, çözümün, federal bir geleceğin müjdesi ile olacaktır" dedi.

"Dijital dönüşüm zamanı"

YENİDÜZEN Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, 41'nci yılla birlikte, gazetenin internet yayınlarını öne aldığını belirterek, geleneksel basılı gazetenin ise bir kaynak eser ve bir gün önce yaşananlara dair seçki niteliğini taşıyacağını anlattı.

"İnternet haber portalımız yeniduzen.com için ciddi bir çalışma ortaya koyduk, web mecramızı yeniledik" diyen Cenk Mutluyakalı, teknik ve görsel düzenlemelerden daha önemlisi, Yazı İşleri'nden Reklam ve Pazarlama'ya kadar üretim odağında dijital mecrayı en öne koyacaklarını belirtti.
Bu dönüşümün adım adım ileriye taşınacağını, bu süreç için kurumsal ve kişisel gelişimin yanısıra deneyimin de önemli olduğunu anlatan Cenk Mutluyakalı, değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Cenk Mutluyakalı şunları söyledi:

"Yeni yılda, yeniduzen.com dışında yeni internet mecralarımız da sizlerle buluşacak, yeniduzen.com'un ardından ios ve android tüm akıllı cihazlar için uygulamalarımız yenilenecektir. Hedefimiz her gün en az 50 bin farklı insana, farklı bir platformdan erişmektir."

"Güvenli, hızlı, etkin"

YENİDÜZEN Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, yeni medyada "hız" kavramının öne çıktığını, ancak, bilgi kirliliği ve doğrulanmamış iddialar nedeniyle "güven", "etik", "gazetecilik disiplinleri" gibi anlayışların çok daha önem kazandığını belirtti.
Özellikle sosyal medyada, 'doğruluğu teyit ve araştırmaya muhtaç' pek çok iddianın, gazetecilik mesleğini çok daha önemli noktaya taşıdığını anlatan Mutluyakalı, "Sosyal medya özgürlük alanını genişletirken, toplumun bilgilenmesi açısından gazetecilerin üzerindeki sorumluluk daha da artmıştır" şeklinde görüşlerini ortaya koydu.

"İnternet gazeteciliğinde an be an okuru bilgilendirirken, bunun güvenli ve etik olması için YENİDÜZEN'in çizgisini koruyacağız" diyen Cenk Mutluyakalı, dinamik haber merkezleri ve fikirleriyle gündema değer katan özgün yazar kadrolarıyla fark yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

BARIŞ süreci

Kıbrıs barış sürecinde, UNITED MEDYA GRUP ve YENİDÜZEN'in tarihi misyonunun son derece önemli olduğunu anımsatan Cenk Mutluyakalı, "Federal bir geleceğe ve barışa yürekleriyle inanan tüm dostlarımızdan, YENİDÜZEN'in gerçek sahibi olan kitlemizden, ilkeli gazetecilik takipçisi tüm birey ya da kurumlardan beklentimiz, bizlere desteklerini sürdürmeleridir. 'Her gün bir Yenidüzen' geleneğimize sahip çıkalım, sosyal medya paylaşımlarımızı yeniduzen.com üzerinden yapalım, YENİDÜZEN ve SİM'i gözbebeğimiz gibi korumaya, sahiplenmeye özellikle de gelişmeleri için desteklemeye devam edelim" dedi.

'Tertemiz bir miras'

Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı sözlerini şöyle tamamladı:

"YENİDÜZEN'de iz bırakan, mücadeleleri ve fikirleri ile hep yaşayan tüm değerli isimlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. YENİDÜZEN'in arşivlerinde emekleri, alın terleri, kavgaları vardır. Rezvan ustadan Naci Talat'a Özker Hoca'dan Kutlu Adalı'ya, Akın Eleltrikçi'den Nurten Yüksel'e daha nice adsız neferi özlemle anıyorum. 41 yıllık köklü mazisinde bizlere tertemiz, alnı al, demokrasiye ve barışa adanmış bir miras bıraktılar, adaletin ve eşitliğin mücadelesini verdiler. Bugün YENİDÜZEN'i yöneten gazeteciler, gönüllü katkısıyla sesimizi büyüten değerli aydınlar, uzmanlar ve bizden desteğini esirgemeyen tüm YENİDÜZEN dostları, bu önemli mirası çok daha ileri bir noktada yarınlara devredecektir. YENİDÜZEN emeğin, barışın, eşitliğin, adaletin, haysiyetli bir yaşam özleminin rehberliğinde, aydınlatmaya devam edecektir. Yenidüzen'in 41'nci yılı hepimize kutlu olsun"

 

Bu haber toplam 1985 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler