1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 2 gün boyunca ŞİİR
2 gün boyunca ŞİİR

2 gün boyunca ŞİİR

Kıbrıs Sanatçı Ve Yazarlar Birliği 21 Mart Dünya şiir Günü Etkinlikleri

A+A-

Kıbrıs Sanatçı Ve Yazarlar Birliği yıllardır sürdürdüğü 21 Mart Dünya şiir Günü Etkinlikleri’ni bu yıl iki güne yayıyor.

Geleneksel hale gelen “Yitirdiğimiz Şairleri Anma Günü”, Kaya Çanca’nın Ölüm Yıldönümü (24 Mart) ve 21 Mart’ı kapsayan hafta içinde Abohor/Cihangir’de gerçekleştiriliyor…

Kaya Çanca’nın ailesi tarafından restore edilerek ; “Edebiyat Müzesi”ne dönüştürülmesi hedeflenen evinde, Yitirdiğimiz şairlerimizin şiirleri okunup; bestelenmiş eserleri çalınıyor.

Bu yıl, 20 Mart Çarşamba günü, saat 11.00’de gerçekleştirilecek etkinliğe, Kıbrıs Üniversitesi (Güney) ile UKÜ öğrencilerinin yanı sıra şairlerimiz ve müzik sanatçılarımız Halil Akansel’le Mustafa Tozakı katılacak.

Ailenin yanı sıra Değirmenlik Belediyesi ve Cihangir Muhtarlığı’nın  katkılarıyla gerçekleşecek etkinlik herkese açık olacak.

Kaya Çanca'nın evindeki  etkinlikten sonra “Şiir Otobüsü” Mağusa'ya devam edecek. Namık Kemal Meydanı’nda şiirler okunacak

21 Mart

Bu yıl ilk kez iki toplumlu olarak kutlanacak olan “Dünya Şiir Günü” Perşembe saat 16.00'da Elefteria Meydanı'ndaki şair Doros Loizou büstünün önünden başlayıp  (Güney Lefkoşa’daki 3 durağın ardından) /Lefkeliler Hanı /Büyük Han’da sürüp LTB Bandabuliya Sahnesi'nde son bulacak.

“Kıbrıs Yazarlar Birliği ile Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği’nin “Şairler Lefkoşa’yı yeniden birleştirir” sloganıyla gerçekleştireceği “Şiir Yürüyüşü” OPEK ve Unite Cyprus Now da katılarak destek verecek.

Her durakta 3-4 şairin şiirlerini (Türkçe/ Rumca) olarak okuyacağı “Şiir Yürüyüşü” herkese açık olacak..

Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur