1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 150 firma ürünlerini sergiliyor
150 firma ürünlerini sergiliyor

150 firma ürünlerini sergiliyor

41. KKTC Uluslararası Fuarı’nın açılışı dün akşam yapıldı.

A+A-

Açılışa, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kaymak, bazı milletvekilleri, katılımcı firmaların yetkilileri, ihracatçılar katıldı.

KKTC’den 120, TC’den 30 olmak üzere 150 firmanın ürünlerini sergileyeceği fuar 18 Haziran’da sona erecek.Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, fuarın açılışından önce yaptığı konuşmada, 41 yıl önceden başlayan ve ülke tanıtımına, sanayisine, yerel değerlerine sahip çıkılarak gelinen noktada KKTC’nin, ekonomik ve siyasi statüsünü yükseltmek adına mücadeleyi sürdürdüğünü dile getirdi.Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kaymak da, sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın üretmekle mümkün olabileceğini söylediği konuşmasında, üretimden kopan toplumların ya yok olduklarını ya da yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.Kaymak, inşaat, gıda, içecek, mobilya vb. nice ürünün sergileneceği fuara halkı davet ederek, fuar sayesinde halkın yerli üreticiyi daha yakında takip edebileceğini ifade etti. Başbakan Hüseyin Özgürgün de, uluslararası fuarın 41 yıllık sürecinde, katılım istatistiklerine bakıldığında ülkede insanların geleceğe ilişkin büyük hayalleri, heyecanları bulunduğunu kaydetti.

 

Bilgi çağına ayak uydurmak

Son konuşmacı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, 2 günden bu yana gerçekleşen “Kütüphane Müze ve Arşiv konusunda yeni açılımlar” çalıştayında uzmanları dinleme fırsatı bulduğunu ve buradan, bilgi çağına ayak uyduramayanların yok olacağı sonucunun ortaya çıktığını anlattı.

Siber, KKTC Uluslararası Fuarı’nın 100 bin ziyaretçi hedefiyle açıldığına atıfta bulunarak, Fuarın sanal ortamlarda da görünür olduğu takdirde bu sayının hayal edilemeyeceğini söyledi.

Tüm kurumların, bilgileri sanal ortamda muhafaza edip korumasının önemine işaret eden Siber, bugün iletişimdeki gelişmeler sayesinde ambargonun da bir raddeye kadar delinebildiğini, tek tıkla alışveriş yapılabildiğini, ürünlerin dünyaya pazarlanabildiğini kaydetti.

Fuarda çıkan sonuçların yarattığı ivmeyle tüm ambargolara karşı ve dünyada yer alabilmek adına çabaların yükseltileceğini belirten Siber, sonuçların tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını ve daha iyiye gidileceğine inandığını söyledi.

Siber, “Bir ülkenin varlığı, yaşam kalitesinin yüksekliği, gelişen ekonomi ve ülke insanının huzur ve mutluluğuyla ilgilidir. Bu yüzden her alanda bütün bu gelişmeleri yapmaya çalışırken, sosyal adalet ve hukuk ilkesini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Başbakan Özgürgün ve bakanlar kurdeleyi keserek Fuarın açılışını yaptı,  fuarı gezdi.

 

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
İlgili Haberler