1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi
1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi

1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi

Mağusa’da Güneş Güneşoğlu’na ait “Güneşoğlu Benzin İstasyonu” isimli işyerinde meydana gelen 1 Milyon TL’yi aşkın hırsızlık meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı S.Ç dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

 

Mağusa’da Güneş Güneşoğlu’na ait “Güneşoğlu Benzin İstasyonu” isimli işyerinde meydana gelen 1 Milyon TL’yi aşkın hırsızlık meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı S.Ç almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı teminat şartlarını yerine getiremediği için hükümsüz tutuklu olarak 1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ, zanlının 21-22 Temmuz tarihleri arasında Güneş Güneşoğlu’na ait “Güneşoğlu Petrol İstasyonu” isimli işyerinin ofis bölümünün penceresini beraberinde getirmiş olduğu çekiç ve keski ile zorlayıp kırmak suretiyle açarak içeriye girdiğini ve demir kasayı alıp 4 metre yüksekliğindeki pencereden aşağıya atarak Güneş Güneşoğlu’na ait Pajero marka araç ile Korkuteli’ndeki evine gittiğini açıkladı.

Zanlının sirkat ettiği kasayı Korkuteli’ndeki evinde çekiçle kırıp hasara uğrattıktan sonra kasa içerisinde bulunan 345 bin TL nakit paraları ve yaklaşık 780 bin TL meblağlı 100 adet çek yapraklarını tasarrufuna aldığını belirten Saydağ, boş kasayı ise kendisine ait Suziki Swift marka araba ile İskele Boğazına götürüp sahile attığını, tasarrufuna geçirdiği nakit paraları ise bir çanta içerisine  koyarak Mağusa’da kiralamış olduğu apartman dairesine götürdüğünü ve burada merdiven boşluğunda elektrik panolarının bulunduğu bölmeye sakladığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Saydağ, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Teminat şartlarını yerine getiremedi…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu, zanlı S.Ç’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 10 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlının haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

 Zanlı, teminat şartlarını yerine getiremediği için 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 

 

Bu haber toplam 3637 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler