1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ Asena ile imzaladı
YDÜ Asena ile imzaladı

YDÜ Asena ile imzaladı

İlk olarak YENİDÜZEN’in okuyucularına duyurduğu Asena Yalçın transferinde resmi imzalar atıldı

A+A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (TKBSL)’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) transferde hız kesmiyor. Lefkoşa temsilcisi Tuğçe İnöntepe’nin takımdan ayrılmasının ardından bu bölgeyi geçtiğimiz yıl Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD)’nde geçiren Asena Yalçın’la doldurdu. YENİDÜZEN GAZETESİ 13 Temmuz Pazartesi günü “YDÜ Asena’yı renklerine bağladı” başlıklı haberiyle söz konusu transfer görüşmelerini okuyucularına aktarmıştı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz sezonu Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD)’nde geçiren Asena Yalçın’ın 1991 doğumlu ve 1.72 boyunda olduğu belirtildi.

Hızlı hücumlarda çok etkili
Basketbola Ceyhan Belediye alt yapısında başlayan Asena Yalçın Ceyhan Belediye’de geçirdiği başarılı 3 sezonun ardından soluğu İstanbul kulübü olan BGD’de aldı. Geçtiğimiz sezonda BGD formasıyla çıktığı 27 maçta 22 dakika süreyle oynadı ve 8.8 sayı, 3.2 ribaunt ve 4.2 asist, 2 top çalma ortalamalarıyla takımına çok önemli katkı sağladı. 2013-2014 sezonunda ise Ceyhan Belediye formasıyla 26 maçta, 34.4 dakika, 11.1 sayı, 3.2 ribaunt, 4.3 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla çok başarılı bir sezon geçirmişti. Yüksek temposu ve ellerini çok çabuk kullanmasıyla çaldığı toplarla takımını hızlı hücumlara çıkarmasıyla bilinen Asena Yalçın Yakın Doğu Üniversitesi’ne uzun sezon içerisinde önemli katkılar sunacak yeteneğe sahip bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

Günsel: “Asena önemli katkılar yapacak”
Asena Yalçın’ın transferinin ardından açıklama yapan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S.Günsel, Asena Yalçın gibi genç ve yetenekli bir oyuncuyu transfer ettikleri için mutlu olduklarını belirterek uzun lig maratonu içerisinde Asena Yalçın’ın takıma çok önemli katkılar yapacağına olan inancını dile getirdi. Asena Yalçın’ın ligin gelecek vaat eden, potansiyeli yüksek bir oyun kurucu olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İrfan Günsel Asena Yalçın ile birlikte takımın daha hızlı bir basketbol oynayabileceğini ifade etti. Kadro derinliği ve rotasyonu açısından önemli bir transfere imza attıklarımı söyleyen Doç. Dr. İrfan Günsel ihtiyaçları dâhilinde transfer çalışmalarına devam ettiklerini ve kısa süre içerisinde transferi tamamlayarak Ağustos ayı başında başlayacak olan yeni sezon hazırlıkları ile birlikte takım kurgusunun da şekillenmeye başlayacağını ifade ederek koydukları önemli hedeflere ulaşacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 2600 defa okunmuştur