1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Ya ortak ya da hiç”
“Ya ortak ya da hiç”

“Ya ortak ya da hiç”

Türk Ocağı Başkanı Fahri Altınör, Salih Miroğu Antrenman Sahası’nın Doğan Türk Birliği’ne tesis yapımı için verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bir dönem sahanın düzelmesi için fedakarlık göstererek Anafartalar Lisesi Ali Hoca Sahası’nı geçici k

A+A-

Doğan Türk Birliği’ne tesis yapımı için verilen Salih Miroğlu Antrenman Sahası’na Türk Ocağı düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi

Yenidüzen Spor Servisi

Girne 20 Temmuz Stadı’nın güneye bakan kısmında bulunan Salih Miroğlu Antrenman Sahası, Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı kulüplerinin arasında sorun oldu. Antrenman sahasının Doğan Türk Birliği’ne tesis yapımı için verilmesinin ardından haksız rekabet olduğu ve iki kulüp arasında mülkiyet - kurumsal fark oluşturacağı gerekçesi ile Türk Ocağı düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi.
Anımsanacağı gibi Doğan Türk Birliği Kulübü 11 Kasım Salı gecesi Acapulco Resort Otel’de düzenlediği gece ile tesisleşme adına yapacakları projeleri tanıtmıştı.
Girne 20 Temmuz Stadı’nın güneyinde bulunan ve özellikle Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı’nın bir dönem ortak olarak kullandığı Salih Miroğlu Sahası’nda projenin gerçekleştirilecek olması sonrası Türk Ocağı konu ile ilgili olarak Malpas Otel’de basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına, Türk Ocağı başkanı Fahri Altınör, Asbaşkan Kemal Pars, yönetici Hasan Saltuk ve sporcu sorumlusu Mustafa Güldoğuş katıldı.

Altınör: “Fedakarlık göstedik ama vazgeçtik zannettiler”
Basın toplantısında ilk sözü alan Türk Ocağı başkanı Fahri Altınör, Girne kulüplerinin kullanımına verilen bir sahanın siyasal rant uğruna tek bir Girne kulübüne verilmesinin haksızlık ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Doğan Türk Birliği kulübüne tahsis edilen bu sahanın isminin Türk Ocağı’nın eski merhum başkanlarından Salih Miroğlu’nun adını taşımasının da daha dramatik olduğunu ifade eden Başkan Altınör, geçmişte bu sahanın daha da bozulmaması için fedkarlık göstererek, Anafartalar Lisesi içinde bulunan Ali Hoca sahasında antrenman yapma kararı aldıklarını hatırlattı.
Altınör bu özverilerinin kendilerinin Salih Miroğlu Sahası’ndan vazgeçtikleri şeklinde yorumlandığını ve Doğan Türk Birliği’nin sahayı sahiplendiğini iddia etti.

“Devlet desteği ile avantaj sağlanmasına karşıyız”
Doğan Türk Birliği ile saha içerisinde dostça ve Limasol’daki tatlı rekabeti devam ettirmek istediklerini, ezeli rakip, ebedi dost olduğunu belirten Altınör, bu rekabetin Salih Miroğlu Sahası’nda olduğu gibi haksız bir rekabete dönüşmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.
Bazı kulüplerin, sponsor desteği ile tesis yapmalarını alkışladıklarını belirten Altınör ancak devlet destekli ve sadece siyasi rant uğruna tek taraflı destek verilerek, devletin icazeti ile bir takıma avantaj sağlanmasına karşı olduklarını söyledi.

“Ortak kullanıma verilmeli. Yatırıma hazırız”
Salih Miroğlu Sahası’nın kullanımı ile ilgili olarak, Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı ve Girne Halk Evi
arasında bir protokol imzalandığını ancak, bunun bir anlaşma olmadığını dile getiren Altınör, eğer tahsis edilecek ve kullanıma verilecek ise  Salih Miroğlu Sahası’nın Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği’nin ortak kullanımına verilmesi gerektiğini ileri sürdü.
Salih Miroğlu Sahası için ortak yatırıma hazır olduklarını ifade eden Altınör, bu konundaki yetkili makamların Spor Bakanlığı veya Spor Dairesi gibi, Türk Ocağı ile görüşmeleri ve Doğan Türk Birliği’ne yapılan tahsisin durdurulmasını istediklerini belirtti.
Altınör, Doğan Türk Birliği’ne tahsis edilen Salih Miroğlu sahası kararının iptali için, ligden çekilme dahil her türlü eylemi yapacaklarını söyledi.
Altınör, Salih Miroğlu Sahası örneği, Girne’ye devletin sahip olduğu bir yere tesis yapılacaksa, bunun sadece bir kulübe yapılmaması gerektiğini, devletin icazetinin tüm kulüplere eşit mesafede olması gerektiğini sözlerine ekledi.    

Pars “Haksız rekabete karşıyız”
Başkan Altınör’den sonra söz alan Asbaşkan Kemal Pars, başkan Altınör’ün söylenmek istenen her şeyi söylediği, kendisinin de haksız rekabete karşı olduklarını söyledi.
Doğan Türk Birliği ile saha içi rekabete evet dediklerini ancak, Salih Miroğlu Sahası’nda olduğu gibi, haksız rekabete hayır dediklerini vurguladı.
Girne’deki devlete ait tesislerin tüm Girne kulüplerinin malı olduğunu dile getiren Pars, gerekirse bunu önlemek için, her türlü eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Saltuk: “Girne’ye sentetik saha şart”
Türk Ocağı yöneticisi Hasan Saltuk ise, Girne kulüplerinin saha sorunun yıllarca devam ettiğini, Girne’de bir sentetik saha bile olmadığını, geçtiğimiz hafta gittikleri Görneç deplasmanına hazırlanmak için Lefkoşa’daki Yusuf Kaptan sahasına gittiklerini anımsattı.
Saltuk, Girne’ye bir sentetik saha yapılması gerektiğini ancak mevcut tesislerin tüm Girne kulüplerinin ortak malı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur