1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Voices” serisi Hasan Yıkıcı ile ARUCAD Art Space’te devam ediyor
“Voices” serisi Hasan Yıkıcı ile   ARUCAD Art Space’te devam ediyor

“Voices” serisi Hasan Yıkıcı ile ARUCAD Art Space’te devam ediyor

Yıkıcı’nın “Kıbrıs’ın Kuzeyinde Podcast Yayıncılığı” başlıklı konuşması 16 Nisan Salı günü 19.00’da ARUCAD Art Space’te gerçekleşecek.    

A+A-

ARUCAD Kültür ve Sanat Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “Voices” serisinin bu ayki konuşmasını Gazeddapod editörü Hasan Yıkıcı yapacak. Yıkıcı’nın “Kıbrıs’ın Kuzeyinde Podcast Yayıncılığı” başlıklı konuşması 16 Nisan Salı günü 19.00’da ARUCAD Art Space’te gerçekleşecek.    

Gazeddapod, Kıbrıs’ta ilk kez bir podcast ağı olarak Ocak 2019’da hayata geçti. Ana akım medyanın dışında, hem alternatif bir medya yaratmak hem de dijital teknolojileri kullanarak günümüzün yeni mecralarında sözü olanların sözünü, derdi olanların derdini aktarabilmesi için podcast yayıncılığına başladı. Ses ile insanlara ulaşabilme olarak tanımlanan podcast yayıncılığın dijital mecrada olması, asgari yaratıcılık gerektirmesi ve her an her mekânda dinlenebilir olması podcast yayıncılığının özellikleri ve avantajları arasında sayılabilir.

Dijital teknolojilerin geliştiği ve bunun medya araçları için yeni potansiyeller anlamına geldiği bir dönemde podcast mecrası çok geniş ve zengin potansiyellerin işlenebileceği, yaratıcılık vaat eden bir alan olarak karşımızda duruyor.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen konuşmalar serisinde; sanat, tasarım, görsel iletişim alanında ulusal ve uluslararası isimler ağırlanıyor. “Voices” serisine Lefkoşa Saray Otel arkasındaki Müftü Raci Efendi Sokak’ta bulunan ARUCAD’ın etkinlik mekânı Art Space’te katılabilirsiniz.   

  

Hasan Yıkıcı Kimdir?            

1987 Lefke, Yeşilyurt doğumludur. 2011 yılında DAÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Havadis, Afrika, Gazete360, Kıbrıs Postası, Yenidüzen gazetelerinde çalıştı. Şu an DEV-İŞ’te profesyonel olarak çalışmaktadır. Ayı zamanda “Hiçbir Yerden Haberler” podcastını hazırlamakta ve kurucusu da olduğu Gazeddapod’un editörlüğünü yapmaktadır.  

Bu haber toplam 2044 defa okunmuştur
Etiketler :