1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Üç ayda 2 milyon 693 bin TL tahsilat
Üç ayda 2 milyon 693 bin TL tahsilat

Üç ayda 2 milyon 693 bin TL tahsilat

YENİDÜZEN’e konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hasan Arkol, Temmuz ayından Ekim’e kadar gecikmiş olan 7 bin 566 kişinin seyrüsefer çıkarttığını belirterek, 6 Ağustos’ta itibaren ise aracı kayıttan düşen 2 bin 425 kişiden 2 bin 70 k

A+A-

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde yaşanan sorun nedeniyle kayıttan düşen araçlara yönelik çıkarılan af, 7 Kasım Cuma gününe kadar uzatıldı.

 

Didem MENTEŞ

Kayıttan düşen araçlara yönelik çıkarılan af dolayısıyla devletin kasasına üç ayda 2 milyon 693 bin 459.05 TL girdi. “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının  Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname” kapsamındaki af süresinin 23 Ekim’den 4 Kasım’a alınmasına rağmen birime gelen, sıra numarası ve belgesine yazılan notla ispat edenlere 7 Kasım’a kadar işlem yapılacağı duyuruldu.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hasan Arkol, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada,
Temmuz ayından Ekim’e kadar gecikmiş olan 7 bin 566 kişinin seyrüsefer çıkarttığını belirterek, 6 Ağustos’ta itibaren ise aracı kayıttan düşen 2 bin 425 kişiden 2 bin 70 kişinin işlem yaptırarak 2 milyon 693 bin 459.05 TL tahsilat yapıldığını girdiğini söyledi.
Arkol, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ndeki yoğunluk ve sistemde yaşanan arızalar nedeniyle yararlanamayan kişilere 7 Kasım’a kadar ek süre tanındığını söyledi.

Arkol: “355 kişi 7 Kasım’a kadar kayıt yaptırabilir”
Hatırlanacağı üzere Araç Kayıt Dairesi’nde sistemden dolayı yaşanan arızalar nedeniyle ciddi yoğunluk yaşanmış, uzun kuyruklar oluşturmuştu.
YENİDÜZEN’e konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hasan Arkol, kayıttan düşen araçlarla ilgili affın 4 Kasım Salı günü sona ermesine rağmen, arızalar nedeniyle işlemini yaptıramayan ama birime geldiğini sıra numarası veya belgesine yazılan notla ispat edenler için 7 Kasım’a kadar işlem yapılacağını söyledi.  23 Temmıuz’da başlayan af süresinin Ekim ayına kadar uzatıldığını söyleyen Arkol, seyrüseferini çıkartmakta geciken 7 bin 566 kişinin muafiyetten yararlanarak işlem yaptırdığını söyledi. Kayıttan düşen araçlar içinde 6 Ağustos’tan itibaren düne kadar 2 bin 425 kişinin müracaat ettiğini vurgulayan Hasan Arkol, bu kişilerden 2 bin 70 kişinin işlem yaptırarak, seyrüsefer çıkardığını belirtti. Kayıt işlemi dolayısıyla devletin kasasına 2 milyon 693 bin 459.05 TL girdiğini vurgulayan Hasan Arkol, kayıt için başvuru yapan 355 kişinin de 7 Kasım’a kadar işlem yapabileceğini dile getirdi.

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur