1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Turistler kapıda kaldı
Turistler kapıda kaldı

Turistler kapıda kaldı

Yeniboğaziçi bölgesindeki Kral Mezarlığı’nı önceki gün ziyaret eden turistler, görevli memurun yerinde olmaması nedeniyle içeriye giremedi. Turizm Bakanlığı ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ilgili personel hakkında ayrı ayrı soruşturma başlattı.

A+A-

YENİDÜZEN(ÖZEL)

Yeniboğaziçi bölgesindeki Kral Mezarlığı’nı önceki gün ziyaret eden turistler kapıda kaldı. Görevli memurun yerinde olmaması nedeniyle turistler içeriye giremedi.

Turizm Bakanlığı ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ilgili personel hakkında ayrı ayrı soruşturma başlattı.
Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, 26 Nisan Pazar günü turist kafilesi ile birlikte gittikleri Kral Mezarları’na giremediklerini, kapıda kaldıklarını söyledi.

Personelin görev yerinde olmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Tolun, bunun yanı sıra ayni gün Mağusa’daki bazı müzelerin de kapalı olduğunu belirtti.

Yaşanılanlar üzerine bakanlık müsteşarını arayarak bilgi verdiklerini ifade eden Tolun, görevli yerine başka bir kişinin bölgeye geldiğini ve sorunun çözüldüğünü belirtti.

Aşıkoğlu: “İlgili personel hakkında soruşturma başlatıldı”

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, ilgili personel hakkında hem Turizm Bakanlığı hem de Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Turist kafilesinin önceki gün Yeniboğaziçi bölgesi yakınlarındaki Kral Mezarları’na gittiğini ancak görevli personelin yerinde bulunmaması nedeniyle yerin kapalı olduğunu dile getiren Aşıkoğlu, kendilerine gelen şikâyet üzerine Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü’nün başka bir kişiyi görevlendirerek sorunun çözüldüğünü belirtti.

Aşıkoğlu, görevli personelin neden yerinde olmadığını bilmediğini ifade ederek, “Turistler 15-20 dakika bekledikten sonra başka bir görevli bölgeye giderek sorunu çözdü. Ancak olmaması gereken bir şeydi” dedi.

Bu haber toplam 2068 defa okunmuştur