1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Taylor Swift’ten Yeni Single; ‘Me’
Taylor Swift’ten Yeni Single; ‘Me’

Taylor Swift’ten Yeni Single; ‘Me’

Müzik dünyasının en çok konuşulan isimlerinden Taylor Swift’ten beklenen şarkı geldi! Sanatçıya rengarenk yeni hit şarkısı “Me!”de, Panic! at the Disco’dan Brendon Urie de eşlik ediyor.

A+A-

Ersin Kaşif

Dünyalar güzeli Taylor Swift, bu hafta bizlerle. Taylor Swift’i çok tanımayanlar için ondan bahsedelim. Taylor Alison Swift 13 Aralık 1989'da Reading, Pensilvanya'da doğdu. Babası, Scott Swift, mali danışman, annesi Andrea ise ev hanımı idi.  İsmini annesi, şarkıcı James Taylor'dan esinlenerek ve üniseks isimlerin iş hayatında yükselmesinde yardımcı olacağını düşündüğü için koymuştu. Vanderbilt Üniversitesi'nde okuyan Austin adında küçük bir erkek kardeşi vardır. Dokuz yaşındayken ailesi Wyomissing, Pensilvanya'ya taşındı, burada West Reading Elementary Center ve Wyomissing Area Junior/Senior Lisesi'nde eğitim gördü. Aile yazları, sanatçının pek çok çocukluk anısının burada yaşadığını söylediği, Stone Harbor, New Jersey'deki yazlıklarından geçirirdi.

MÜZİK KARİYERİNDE HIZLI YÜKSELİŞ

Swift 2014’te Billboard tarafından "Yılın Kadını" (Billboard’s Woman of the Year) olarak adlandırıldı, ve Swift bunu iki kere başaran tek artist oldu. Ayrıca bu yılda, American Music Awards’da Dick Clark Award for Excellence ödülünü aldı. 2015 Grammy Ödülleri’nde "Shake It Off" ''Yılın Kaydı'' ve ''Yılın Şarkısı'' da dahil olmak üzere üç ödüle aday oldu. 2016 Grammy Ödülleri'nde ise ''Blank Space'' aynı kategorilerde adaylık kazanırken ''Bad Blood'' ''En İyi Kısa Müzik Videosu'' kategorisinde ödül kazandı,  ''Yılın Albümü'' ödülünü kazandı, böylece Swift, iki kere ''Yılın Albümü'' ödülünü kazanan tek kadın sanatçı oldu.  ''En İyi Pop Vokal Albüm'' ödülünü kazandı, Swift'in bu kategorideki ilk zaferi oldu. Ayrıca bu ödül töreninin açılışını ''Out of the Woods'' ile yaptı.  2015 Brit Ödülleri’nde Swift "Uluslararası En İyi Kadın Solo Şarkıcı" kategorisinde ödül kazandı. Swift, Time magazine tarafından 2015 Time 100 listesinde yer aldı. Swift 2015 Academy of Country Music Awards’da 50th Anniversary Milestone Ödülü’nü kazanan sekiz sanatçıdan biriydi. 64. BMI Pop Ödülleri’nin bir parçası olarak Swift "Taylor Swift Ödülü" ile onurlandırıldı. Bu, BMI’ın birinin adıyla verdiği ikinci ödüldü, bundan önce tek olarak 1990’da Michael Jackson için verilmişti. Böylece Swift, bu başarıya ulaşan iki sanatçıdan biri oldu. 2016’da Swift Forbes’un en çok kazanan 100 ünlü listesinde $170 milyon ile listenin 1 numarası oldu.

 

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 425 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 425 Sayısı ISSN 2672-7560