1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sit alanına disko inşa etti…
Sit alanına disko inşa etti…

Sit alanına disko inşa etti…

Mağusa’da “Silver Beach” sahil şeridinde bulunan sit alanına fiziksel müdahalede bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Y.A, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Mağusa’da “Silver Beach” sahil şeridinde bulunan ve Bakanlar Kurulu kararı ile 1. Derecede sit alanı ilan edilen yere profil, beton ve demirden açık hava diskosu inşa ederek sit alanına fiziksel müdahalede bulunduğu ileri sürülen Y.A, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin şikayeti üzerine tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Yetkili makamdan izinsiz sit alanına fiziki müdahalede bulunma” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi şikayetçi oldu…

Meselenin tahkikat memuru Salih  Fidan Ersan, zanlının 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde “Silver Beach” sahil şeridinde bulunan ve Bakanlar Kurulu tarafından 1. Derecede sit alanı ilan edilen yere yetkili makamdan izinsiz profil, demir ve betondan açık hava diskosu inşa ederek 1. Derecede sit alanına fiziki müdahalede bulunduğunu açıkladı. Zanlının, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin 29 Mayıs tarihinde yaptığı şikayet üzerine tutuklandığını belirten Ersan, zanlının suçunu kabul ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Ersan, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 70’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 3843 defa okunmuştur
Etiketler : ,