1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Sanal Yatırım Yarışması’nın KKTC finalinde ödüller sahiplerini buldu
Sanal Yatırım Yarışması’nın KKTC finalinde ödüller sahiplerini buldu

Sanal Yatırım Yarışması’nın KKTC finalinde ödüller sahiplerini buldu

Sanal Yatırım Yarışması “Investimate 2017’nin” Kumarcılar Hanı’nda düzenlenen KKTC final töreni ile kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

A+A-

Türk Bankası ve Turkish Yatırım ana sponsorluğunda, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen ve bu yıl ilk kez KKTC’deki üniversite öğrencilerinin de katılımına imkan veren Sanal Yatırım Yarışması “Investimate 2017’nin” KKTC finali Kumarcılar Hanı’nda düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. KKTC sıralamasında finale kalan öğrencilerin yarışmada kendilerini başarıya götüren stratejilerine ilişkin jüriye yaptığı sunumların ardından kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan toplam 3 bin 79 öğrencinin katıldığı yarışmanın KKTC final töreni, Türk Bankası Kurumsal ve Ticari Bankacılık Direktörü Mehmet Salih Havalı, Turkish Yatırım Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Berra Doğaner ve Turkish Bank Grup Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakan Börteçene’nin açılış konuşmaları ile başladı. Törende ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emin Çenberlitaş tarafından Investimate 2017’ye desteklerinden dolayı Turkish Yatırım Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Berra Doğaner, Turkish Bank Grup Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakan Börteçene ve Türk Bankası Genel Müdürü M. A. Yunus Rahmioğlu’na teşekkür plaketleri takdim edildi.

Doğaner: ‘‘Türk Bankası, KKTC bankacılık ve finans sektöründe birçok ilki hayata geçirmiş köklü ve önemli bir banka’’

Turkish Yatırım Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Berra Doğaner, Türk Bankası’nın KKTC halkı ile iç içe ve beraber büyüyen, KKTC finans sektöründe birçok ilki hayata geçirmiş köklü ve önemli bir banka olduğunu vurguladı. Doğaner, KKTC’deki üniversite öğrencilerinin bu yıl ilk kez katılabildiği, ilk organize yatırım yarışmasına ana sponsor olduklarından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Investimate yarışması ile sermaye piyasalarına ilgi duyan öğrencilere ulaşabilmek, deneyim ve hizmetlerini öğrencilere sunmak istediklerini belirten Doğaner, sermaye piyasalarına ilgi duyan öğrencilerin finans eğitimi ile gerçek yatırım dünyası arasında köprü kurabilmesinde Sanal Yatırım Yarışması’nın büyük rol oynadığını sözlerine ekledi.

Börteçene: ‘‘Üniversitelerle işbirliğimizi arttırmak istiyoruz’’

Doğaner’in ardından Investimate 2017 KKTC Final Töreni’nde konuşmasını gerçekleştiren Turkish Bank Grup Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakan Börteçene sözlerine, Türk Bankası olarak  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile dış ticaret finansmanı anlaşması imzaladıklarını ve EBRD’nin ülkemizde partner olarak sadece Türk Bankası’nı seçmelerinden dolayı mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek başladı. Börteçene, böyle bir yarışmanın Kıbrıs’ta ilk kez yapılmasından ve Türk Bankası olarak bu yarışmaya sponsor olmaktan çok memnun olduklarını ifade ederek Investimate 2017’nin gelişerek devam edeceğine inanıyoruz dedi. Adadaki sermaye piyasalarının gelişmesinin en büyük arzuları olduğunu dile getiren Börteçene, Türkiye’deki sermaye piyasalarında yıllardır süregelen pay ve başarılarını adada da tekrarlamak istediklerini ve el ele verip Kıbrıs’taki sermaye piyasalarını geliştirmek zorunda olduklarını vurguladı.

Akademik piyasalarla işbirliklerini arttırma arzusu ile Investimate 2017’ye ana sponsor olmayı kabul ettiklerini ifade eden Börteçene, Türk Bankası olarak hem öğrencilere tecrübe kazandırmak hem de üniversitelerin değerli bilgilerinden faydalanmak amacıyla üniversitelerle işbirliklerini daha da arttırmak istediklerini belirtti.

Dereceye giren öğrencilere toplam 5 bin TL nakit para ödülü verildi

Açılış konuşmaları ve plaket takdiminin ardından, KKTC’deki 9 üniversiteden 244 öğrencinin yarıştığı Investimate 2017’de Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nden (AKÜN) 5 öğrenci finale kalarak jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi. Jürinin KKTC sıralamasında finale kalan öğrencilerin sunumlarını değerlendirmesinin ardından ödül törenine geçildi. DAÜ’den Moein Rossoli yarışmanın birincisi seçilerek 2,500TL,  AKÜN’den Bahtiyar Karyagdyyev ikinci olarak Dubai Finans Dünyası seyahati ödülü, GAÜ’den Onur Bener Güneş üçüncü olarak 1,500TL, DAÜ’den Merve Çelebi dördüncülüğü alarak 1,000TL nakit para ödülünün sahibi oldu. Törende ayrıca Türk Bankası ve Turkish Yatırım'da staj ödülü kazanan Ayşe Amir, Ramadan Sonel, Yunus Nusret Şahin ve İrem Uysal’a da ödülleri takdim edildi.

Bu haber toplam 3965 defa okunmuştur
Etiketler :