1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: “İş yerinin 200 bin TL’sini çaldı”
Polis: “İş yerinin 200 bin TL’sini çaldı”

Polis: “İş yerinin 200 bin TL’sini çaldı”

Tüfekçi Ltd’de ön muhasebe elamanı olarak çalışan R.A, şirket kasasındaki 200 bin TL nakit parayı sirkat etti iddiası ile polis tarafından tutuklandı

A+A-

Haspolat’ta faaliyet gösteren ülkenin en büyük inşaat şirketleri arasında bulunan Tüfekçi Ltd’de muhasebeci olarak çalışan R.A, şirket kasasında bulunan 200 bin TL nakit parayı sirkat ettiği iddiası ile polis tarafından yakalandı.

Önceki gün 200 bin TL’nin kasada bulunmadığını fark eden şirket yöneticileri, polise haber verdi, polis, aynı gün R.A’yı ve 200 bin TL nakit parayı ikametgahında buldu.

Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memurunu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polis, zanlı R.A’nın, 24 Temmuz’da Haspolat’ta faaliyet gösteren, Tüfekçi Ltd’e çalışırken şirket kasasında bulunan 200 bin TL nakit parayı sirkat ettiğini söyledi.

Suçunu kabul etti
Zanlının tespit edilerek tutuklandığını, paranın da tespit edildiğini aktaran polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini mahkemeye aktardı.
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyen polis, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

“Pişmanım, özür dilerim”
Verilen şahadetin ardından söz alan zanlı R.A, “Pişmanım, ilk defa mahkemeye çıkıyorum, özür dilerim.”dedi.
Yapılan beyanın ardından kararını açıklayan Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlının ileride yargılamadan kaçmasını önlemek için, yurt dışına çıkışının yasaklanmasını, KKTC vatandaşı iki kefilin 30’ar bin TL değerindeki kefalet senedi imza etmesini ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek, ıspatı vücud yapması şartıyla davaları görüşülene kadar serbest kalmasını emir verdi.

Bu haber toplam 2136 defa okunmuştur