1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis gözetimine DEVAM
Polis gözetimine DEVAM

Polis gözetimine DEVAM

YENİDÜZEN dün yine Merkez Bankası önünde para transferi uygulamalarını takip ederken, hala daha kimi bankasının ‘salon araçlarla’ para transferlerini yaptığı görüldü.

A+A-

Didem MENTEŞ

KKTC Merkez Bankası’ndan para transferleri polis gözetiminde yapılmaya devam ediyor. YENİDÜZEN’in yayınları üzerine Polis Genel Müdürlüğü aldığı kararla, para transferleri 20 Ağustos Çarşamba günü itibariyle ‘polis kontrolünde’ uygulanıyor.
Arta arda yaşanan ‘soygun ve soygun girişimine’ rağmen Merkez Bankası ve diğer bankalar gerekli güvenlik önlemini sağlamayarak, para transferlerini trafiğin yoğun olduğu Merkez Bankası’nın ön kısmından yapmayı sürdürmüştü.
YENİDÜZEN dün yine Merkez Bankası önünde para transferi uygulamalarını takip ederken, hala daha kimi bankasının ‘salon araçlarla’ para transferlerini yaptığı görüldü. Polis kontrolü olmasına rağmen, bazı bankaların ‘kendi güvenlik önlemeni’ sağlamadığı dikkat çekti.

YENİDÜZEN gündeme getirdi
24 Temmuz’da Kooperatif Merkez Bankası’ndaki 3 Milyon TL’lik soygun olayının 21 gün sonrasında, Merkez Bankası’nda soygun girişiminin yaşanması, para transferlerindeki ihmali ortaya koymuş, gerekli güvenlik önleminin alınmadığı gündeme gelmişti.
YENİDÜZEN ise Merkez Bankası önünde görüntülediği para transferi uygulamalarının ‘polis gözetimi’ dışında yapıldığını ortaya koymuştu.
Kimi bankanın zırhlı araçlarıyla para transferini gerçekleştirdiğini, kiminin salon araçlarla ‘güvenlik olmadan’ para nakli yaptığını, kimi bankanın ise kendi özel güvenlik elemanlarıyla, para dolu çantaları taşıdığını sayfalarına taşımıştı.

Polis kontrolü sürüyor
İki gün süren yayınların ardından geçtiğimiz gün merkez Bankası önünde gerekli güvenliğin sağlanması için Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nden iki polis memuru görevlendirildi.
Polisler, gün boyunca bankaya giriş çıkış yapanları kontrol ederek, para transferlerinden güvenlik önlemi almıştı. CÖŞ ve Trafik Şubesinden birer polis memuru aynı uygulamayı dün sabah yine mesai bitimine kadar sürdürdü. Polis kontrolü olmasına ve basının uyarılarına rağmen bazı bankaların ‘kendi güvenlik önlemeni’ sağlamadığı ve hala daha ‘salon araçlarla’ para transferlerini yaptığı görüldü.

Güvenlik sağlanmaya başlanmıştı
YENİDÜZEN Merkez Bankası'nın özel bir şirketten "kamera" ve "araç takip" sistemi siparişi yaptığını öğrenmişti. Kamera sistemi ile Merkez Bankası çevresindeki güvenliğin artırıldığı, “Araç – Takip Sistemi” ile de para transferi yapan tüm araçların merkezden sürekli kontrolü hedeflenmişti.
Bu arada Polis Basın Subaylığı, ‘eldeki imkanlara göre zamanla gerekli tedbirlerin alınacağını’ belirtirken, polis gözetiminin ne zamana kadar süreciği belirsiz kalmıştı.

Bu haber toplam 2045 defa okunmuştur
Etiketler : , ,