1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "Milliyetçi seslere karşı mücadeleye devam"
"Milliyetçi seslere karşı mücadeleye devam"

"Milliyetçi seslere karşı mücadeleye devam"

İlerici Öğrenciler Hareketi-PROODEFTİKİ yayınladığı açıklamada öğrenci yürüyüşüne bazı kesimlerin milliyetçi hezeyanını kınadı.

A+A-

İlerici Öğrenciler Hareketi-PROODEFTİKİ yayınladığı açıklamada dün gerçekleştirilen öğrenci yürüyüşüne bazı kesimlerin milliyetçi hezeyanını kınadı.

Kıbrıs sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladıkları açıklamada İlerici Öğrenciler tel örgülerin iki yanında da duyulan ve ülkeye sadece zarar veren milliyetçi seslere karşı mücadeleye devam edeceklerini dile getirdiler.

Küçük siyasal çıkarlar uğruna ve oy kaygısıyla kimilerinin Kıbrıs sorununda tutum değiştirerek sergiledikleri popülist yaklaşımlara karşı da mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ettiler.

Öğrencilerin dünkü yürüyüşüne DİSİ gençliğinin sınırlı katılımına rağmen sergilediği milliyetçi hezeyanın sadece statükonun devamına ve yurdun taksimine hizmet ettiğini belirten İlerici Öğrenciler Hareketi-PROODEFTİKİ, DİSİ gençliğinin milliyetçi tutumunu en ağır biçimde kınadı.

İlerici Öğrenciler Hareketi-PROODEFTİKİ açıklamasında gençliği daha iyi günler için mücadeleye katılıma çağırarak “sadece Kıbrıslırumların, Kıbrıslıtürklerin, Ermenilerin, Maronitlerin ve Latinlerin efendisi olacağı bir Kıbrıs için; orduların ve tel örgülerin olmayacağı, barış ve kardeşliğin Kıbrıs’ı için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Bu haber toplam 2068 defa okunmuştur