1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Meclis, seviyeli ve saygılı olsun’
‘Meclis, seviyeli ve saygılı olsun’

‘Meclis, seviyeli ve saygılı olsun’

Eroğlu, meclisiin yeni yasama döneminde çalışmalarını seviyeli ve insana saygı çerçevesinde yürütmesi temennisinde bulundu.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama döneminde çalışmalarını seviyeli ve insana saygı çerçevesinde yürütmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Meclisin yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen toplantının ardından geçilen resepsiyonda basına yaptığı değerlendirmede, Meclisin yeni bir döneme girdiğini, bunun için düzenlenen törensel oturuma katılarak yapılan konuşmaları dinlediğini belirtti. Bu konuşmaları seviyeli bulduğunu ifade eden Eroğlu, bunun yıl boyunca da devam etmesini temenni etti.

Siyasi partilerin, milletvekillerinin yasaları tartışabileceği ancak insana saygı çerçevesinde görüşlerin ortaya konulması gerektiğine işaret eden Eroğlu, “iyi bir başlangıç oldu inşallah bu şekilde devam eder” şeklinde konuştu.

Kıbrıs konusunda Meclis’in bilgilendirilmesiyle ilgili bir soruya karşılık Eroğlu, kendisinin zaman zaman Meclis platformunu çağırarak bilgilendirdiğini, varsa önerilerini aldığını, dolayısıyla önerileri dikkate almadıkları diye bir şey olamayacağını belirtti.

CUMHURBAŞKANI BAYRAMDAN SONRA MECLİS’İ BİLGİLENDİRECEK

Belli zamanlarda da Meclis’e giderek Genel Kurul’da bilgi verdiğini anımsatan Eroğlu, bayramdan sonra yine Meclis’e gelip son gelişmelerle ilgili bilgi vereceğini söyledi. Yeni BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı atanması, gelişiyle yaşanan gelişmeler ve Rum tarafının, müzakerelerin 1. ve 2. safhasında sunduğu tüm önerileri Meclis’e anlatacağını ifade eden Eroğlu, tüm görüşme tutanaklarını da Meclis’e gönderdiğini anımsattı.

Eroğlu, Meclis’e giderek bilgi vermek, milletvekillerinin sorularını yanıtlamanın asli görevlerinden biri olduğunu da ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur