1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Makbuzlar incelenecek
Makbuzlar incelenecek

Makbuzlar incelenecek

Lefkoşa’da çalıştığı iş yerine ait paraları şirket muhasebesine yatırmayarak sirkat ettiği iddia edilen zanlı H.A ile ilgili 5 gün ek tutukluluk alındı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Lefkoşa’da çalıştığı iş yerine ait paraları şirket muhasebesine yatırmayarak sirkat ettiği iddia edilen zanlı H.A ile ilgili 5 gün ek tutukluluk alındı. iş yerinden bir yıl içerisinde toplamda bin 700 TL tutarında tahsil ettiği parayı şirket muhasebesine yatırmayarak sirkat ettiği ileri sürülen zanlı H.A dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  Yargıç Pınar Beyıoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, meselenin tahkikat memuru Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ömer Taşbel mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Taşbel, zanlı H.A’nın, “sahte evrak düzenleme” , “sahtelenmiş evrağı tedavüle sürme” ve “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu ifade etti. Taşbel, zanlının pazarlamacı olarak çalıştığı iş yerine ait ürünleri, Ağustos 2013 ve 30 Nisan 2014 tarihleri arasında iş yeri adına toplam ilk tespitlere göre bin 700 TL değerindeki ürünlerin parasını şirket muhasebesine yatırmayarak, sirkat ettiğini söyledi.
Polis memuru Taşbel ayrıca zanlının, yazmış olduğu fatura ve makbuzlar üzerinde de sahteleme yaptıktan sonra konu evrakları, açık yokmuş gibi göstererek şirkete teslim ettiğini söyledi.
Taşbel, zanlının verdiği gönüllü ifade de suçunu kabul ettiğini belirterek zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının yazmış olduğu fatura ve makbuzlar üzerinde inceleme yapılacağını belirtti. Taşbel, tahkikatın selameti açısından zanlının beş gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu. Huzurunda verilen şahadetin ardından Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlının tahkikatın selameti açısından 5 gün süreyle tutuklu kalması emrini verdi.

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
Etiketler :