1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTFF’YE FIFA DESTEĞİ
KTFF’YE FIFA DESTEĞİ

KTFF’YE FIFA DESTEĞİ

FIFA Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun gösterdiği çabayı övdü ve Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik başvurusunun bir an önce yapılmasını belirtti.

A+A-

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Yürütme Kurulu, Cuma günü yılın son toplantısını Fas’ın Marakeş şehrinde gerçekleştirerek bir dizi karar aldı. Kararlar arasında Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi yönündeki gelişmeler de yer alırken FIFA Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun gösterdiği çabayı övdü ve Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik başvurusunun bir an önce yapılmasını belirtti.
FIFA resmi internet sitesinde yayınlanan kararlar içerisinde “Kıbrıs” konu başlığı altında KTFF başkanı Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs’ta futbolu birleştirme yönünde gösterdiği çabanın memnuniyetle karşılandığı ve KTFF’nın KOP’a bir an önce üyelik başvurusu yapması gerektiği belirtildi.

FIFA’nın yaptığı açıklama
FIFA’dan yapılan açıklama şu şekilde: “FIFA Yürütme Kurulu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında geçtiğimiz yıl Kıbrıs’ta futbolu birleştirme adına imzalanan düzenleme ile ilgili olarak KTFF başkanının gösterdiği çabalardan duyduğu memnuniyeti ve desteği dile getirir. Kurul, KTFF’nin kısa süre içerisinde KOP’a üyelik başvurusunu yapması çağrısında bulunur”
Konu ile ilgili olarak görüşünü aldığımız KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, gelişmelerle ilgili olarak duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sertoğlu “FIFA’da bir kez daha resmi olarak taraf olduğumuzu görüyoruz. KOP’taki hak ve sorumluluklarımız doğrultusunda attığımız adımlar destekleniyor” dedi.

Sertoğlu destekten memnun
Gelişmeler sonrası KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu bir açıklama yaptı. Sertoğlu, geçtiğimiz hafta “Tüm Kıbrıslılara ve Kıbrıs futbol camiasına” başlığı ile yayınladığı mektubun FIFA tarafından gündeme alınması ve bu doğrultuda karar üretilmesini memnuniyetle karşıladı. Açıklamada KOP Başkanı Koutsokoumnis’in Kıbrıslı Türklere tüm hakların verilmesinde herhangi bir problem olmadığını belirtti. Açıklama şöyle:
“Bilindiği üzere, 16 Aralık 2014 tarihinde tüm Kıbrıslılara ve Kıbrıs futbol camiasına, aynı zamanda, FIFA Başkanı, KOP Başkanı ve tüm taraflara, yürüttüğümüz süreçle ilgili bir mektup yolladım. Amacımız, uluslararası aktörlere tek taraflı yapılan bilgilendirmenin ve yanlışın önüne geçmekti.
Bundan önce de belirttiğimiz gibi, KOP’daki haklarımızın geri verilmesi koşulu ile KOP üyeliğine başvuracağımızı hep belirttik. Bu yönde de Genel Kurulumuzun ve futbol kamuoyunun ciddi desteğini aldık. 19 Aralık 2014 tarihinde Fas’ın Marakeş kentinde yapılan FIFA Yönetim Kurulu toplantısında söz konusu mektubun gündeme alınıp karar üretilmesi bizi son derece mutlu etmiştir.
Şöyle ki; FIFA Yönetim Kurulu, Kıbrıs’daki futbol camialarının birleşmesi sürecine katkı koymak amacıyla Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) arasında geçtiğimiz yıl imzalanan düzenlemeyle ilgili olarak KTFF Başkanı’nın ciddi çabalarını takdir edip desteklediğini beyan etmiştir ve bu karar kurul defterine işlenmiştir. Devamında da, süreçle ilgili KOP Başkanı’nın Kıbrıslı Türklerin tüm haklarının verilmesinde bir problem olmadığını söylemesi üzerine Yönetim Kurulu, KTFF’nin KOP’a üyelik başvurusunu yapması yönünde çağrı yapmıştır.”

Bu haber toplam 2000 defa okunmuştur