1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Klasik Müzik, Jazz ve Genç Yetenek
Klasik Müzik, Jazz ve Genç Yetenek

Klasik Müzik, Jazz ve Genç Yetenek

Klasik Müzik, Jazz ve Genç Yetenek

A+A-


Ersin Kaşif

Klasik Müzik Sevenler İçin Yeni Albüm:

Besteci; Dvořák, (1841-1904)     Keman; Anne-Sophie Mutter


Klasik Müzik seven okuyucularımız için önereceğimiz güzel bir albüm var. Klasik Müzik alanında dünyaca ünlü besteci Dvorak’ın eserlerinden oluşan albümü yorumlayan, günümüzün en ünlü ve tanınmış Kemancı, Anne-Sophie Mutter tarafından yorumlanıyor. Albüm tanıtımı ise dünyaya şöyle duyuruluyor; Geçtiğimiz ayın en heyecan verici albüm haberi, görkemli kariyeri boyunca ilk kez bir Dvořák albümü kaydeden Anne-Sophie Mutter’den geldi. Deutsche Grammophon’dan çıkan albümde, dünyanın en iyi keman sanatçılarından olan Mutter. Türkiye’de albümün daha yer almadığı haberleri alsak da, bulunmasa da en kısa zamanda raflarda yerini alacaktır diye de bekleniyor. Bu arada,  Dvorak’ın tek keman konçertosu olduğu bilgisine erişiyoruz hemen. Romance in F Minor, Mazurek ve Humoresque gibi ünlü eserler de var.  Antonín Dvořák (Antonin Dvorjak) (d. 8 Eylül 1841 – ö. 1 Mayıs 1904 Prag). Çek, geç romantik dönem, klasik batı müziği bestecisi ve keman ve org virtüözü.)
Jazz Tutkunlarına, “Jazz For Lovers”
Bu hafta Jazz tutkunlarını unutmadık. Eskiden yeniye birçok dünyaca ünlü Jazz solistini sizlerle yeniden buluşturmak istedik. İkincisi yayınlanan albümün yeniden aynı ilgiyi göreceğinden eminiz ki hatırlatalım dedik. İşte albümde yer alan sanatçılar ve dinlemeye doyamayacağınız jazz şarkıları;  Stranger In Paradise  - Tony Bennett, With Percy Faith & His Orchestra And The Ray Charles Singers, April In Paris – Ella Fitzgerald & Louis Armstrong, Let’s Fall In Love –Nat King Cole, Cheek To Cheek -  Ella Fitzgerald & Louis Armstrong, Embraceable You - Charlie Parker, The Nearness Of You –Sarah Vaughan,  I Could Have Told You – Frank Sinatra, All Of You - Sammy Davis Jr, My Funny Valentine - Frank Sinatra, What A Difference A Day Makes – Dinah Washington, Mona Lisa - Nat 'King' Cole,  Mad About The Boy-Lena Horne,  When I Fall In Love –Doris Day With Percy Faith & His Orchestra,  Someone To Watch Over Me - Ella Fitzgerald With Ellis Larkin At The Piano, Funny (But I Still Love You) – Ray Charles, Memories Are Made Of This –Dean Martin, And The Angels Sing-Benny Goodman (Vocal: Martha Tilton) How D’ya Like Your Eggs In The Morning –Dean Martin &Helen O’Connell  Singing In The Rain –Gene Kelly.

-----------------------------------


Haftanın Genç Yeteneği; Ayla Saygun

Bu haftanın Genç Yeteneği köşemizin konuğu, Ayla Saygun. Ayla kendini Adres okuyucuları için şöyle tanıttı;
Merhaba, benim adım Ayla Saygun. 1997 Lefkoşa doğumluyum ve Lefkoşa’da ikamet etmekteyim. Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitimimi sürdürmekteyim. 11. sınıftayım ve seneye mezun olacağım. Yedi yaşından itibaren keman eğitimi alıyorum. Üç seneden beridir ise piyano derslerine giriyorum. Bu arada birçok sanat dersi de programımızda var. Hedefim,  İngiltere’de sanat eğitimime devam etmek. Genç Yetenekler Production üyesiyim ve Genç Yetenekler Keman Orkestrası’nda uzun zamandan beridir çalmaktayım. Müziğe olan tutkum çocukluğumdan itibaren başladı ve artarak devam ediyor. 2013 yılının Nisan ayında Keman Orkestramızla birlikte Türkiye’de konserler verdik. Çok başarılıydık ve beğenildik. Bu beni daha çok motive etti diyebilirim. Yine geçtiğimiz 2013 Aralık ayında gerçekleşen, 13. Genç Yetenekler Konseri’nde Klasik Rock Orkestrası’nda yer aldım. Akademik eğitimle müziği sürdürebilmem büyük bir şans diye düşünüyorum. Genelde sanatı, özelde ise müziği tüm arkadaşlarıma öneriyorum.

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 141. Sayısı

Adres Kıbrıs 141. Sayısı