1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nisan ayında Covid-19 Kıbrıs Raporu
Nisan ayında Covid-19 Kıbrıs Raporu

Nisan ayında Covid-19 Kıbrıs Raporu

Küresel salgın yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) Kıbrıs tablosunu ve teyit edilmiş, en güvenli ve güncel bilgileri YENİDÜZEN HABER MERKEZİ Nisan ayı boyunca sizinle paylaştı.

A+A-

Küresel salgın yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) Kıbrıs tablosunu ve teyit edilmiş, en güvenli ve güncel bilgileri YENİDÜZEN HABER MERKEZİ Nisan ayı boyunca sizinle paylaştı.

 

30 NİSAN

İş yerlerinde alınması gereken önlemler açıklandı

20.42 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Covid 19 salgını nedeniyle iş yerlerinde alınması gereken  önlemleri açıkladı.

Güneyde 7 yeni vaka daha

18.10 Güney Kıbrıs'ta bugün yapılan 2454 test sonucunda 7 yeni coronavirüs vakasına daha rastlandı. 

“Covid-19’la mücadelemiz bitmedi”

17.40 Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Covid-19 salgını kapsamında alınan önlemler ve 4 Mayıs’tan itibaren başlayacak açılımlarla ilgili açıklamalarda bulundu, halka seslendi.

"1257 test yapıldı, pozitif vaka yok"

17.30 Bakan Pilli'nin , 30 Nisan 2020 Covid-19 genel durumu ile ilgili açıklaması şöyle;
Bugün Yapılan Test Sayısı: 1257
Bugün saptanan Pozitif Vaka Sayısı: yok

AB'den yardımlar devam ediyor

16.15 AB Mali Yardım Tüzüğü çerçevesinde Covit-19 ile mücadele kapsamında Avrupa Komisyonu ve UNDP yardımları gelmeye devam ediyor.

Türkiye'deki KKTC vatandaşlarına duyuru

15.55 Kıbrıs’a geri dönüş yapamayan KKTC vatandaşlarının adaya dönebilmek için temin etmeleri gereken evrakları ve irtibat numaraları açıklandı.

Güneyde 'normalleşme'nin detayları açıklandı

15.15 Kıbrıslı Rum Sağlık, Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları, bu sabah düzenlenen ortak basın toplantısıyla, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in dün akşamki basın toplantısında açıkladığı, kısıtlayıcı tedbirlerin aşamalı olarak kaldırılması stratejisinin detaylarını anlattı.

“Yeni normale alışmalıyız"

13.33 HP Genel Sekreteri ve Genetik Uzmanı Jale Refik Rogers, dünyayı sarsan Covid-19 salgınıyla beraber “yeni normal”e alışmanın mecburi olduğunu söyledi.

Emlak Vergisi için son tarih 31 Mayıs oldu

13.15 Taşınmaz Mal Vergisi (Emlak Vergisi) birinci taksit ödeme süresi 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldı.
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeni ile nisan ayı sonuna kadar ödenmesi gereken Taşınmaz Mal Vergisi birinci taksidinin 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Çöplere Covid-19 uygulaması

12.25 Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, hükümetin aldığı “Covid-19 küresel salgın tedbirleri” kapsamında “maske kullanım şartı” ile birlikte hem bulaşmayı hem de çevre kirliliğini önlemek amacıyla çevre dostu çöp kutularının dağıtımına bugün başladı.

İstanbul-Ercan hattından “Mete kaptan”la yeni destek geldi

10.55 Kıbrıslı iş insanı, pilot Mete Özmerter, özel uçağıyla bir kez daha adaya tıbbi malzeme taşıdı

İngiltere'de 90 Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti

09.30  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Birleşik Krallık'ta salgın nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklerin sayısının 90'a yükseldiğini belirtti.

08.30 Sokağa çıkma yasağı kapsamında 29 - 30 Nisan tarihleri arasında saat 06.00’ya kadar ülke genelinde polis tarafından yapılan denetimlerde; 24 kişinin kısmi, 9 kişinin ise gece saat 21.00’den sonra olmak üzere toplam 33 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği, sokağa çıkan 5 kişinin ise yasağa rağmen maske takmadığı, 1 iş yerinin ise açık bulundurulduğu tespit edildi. Bahse konu şahıslar tutuklanırken, soruşturma devam ediyor. 


29 NİSAN

Güney 4 Mayıs'tan itibaren kısıtlamaları kaldırmaya başlıyor

22.15 Kıbrıs'ın güneyinde salgına karşı kısıtlamalar aşamalı olarak kaldırılıyor, sürecin ilk aşaması 4 Mayıs’ta başlayacak ve 8 Haziran’da tamamlanacak.

Pilli: "16 kişiye ileri test yapılacak"

18.16 Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, bugün yapılan test sayısının 1176 olduğunu 16 kişiye PCR testi ile ileri tetkik yapılacağını bugün aynı zamanda 2 kişinin tedavisini tamamlayarak taburcu edildiğini açıkladı.

Güneyde 6 yeni vaka

18.06 Kıbrıs’ın güneyinde bugün yapılan 2 bin 436 Covid-19 testi sonucunda 6 yeni POZİTİF vakaya rastlandı.

Pozitif vakaların 5’inin temaslı kişiler, 1’inin ise devlet hastanesinden olduğu açıklandı. Adanın güneyinde bugün can kaybı olmadı, toplam vaka sayısı 843 oldu.

Bakanlar Kurulu sona erdi

17.56 Bakanlar Kurulu 6 saatlik toplantının ardından “açılma süreci”ni şekillendirdi.  ‘Şehirler Arası Seyahat Sınırlaması’ ve ‘Kısmı Sokağa Çıkma’ yasağı Pazar günleri dışında 4 Mayıs’ta kalkıyor.

Oğul Tibuk’a ‘ayrıcalık’ iddiası

17.44 Merit Oteller Grubu’nun Direktörünün oğlu Murat Besim Tibuk’un, kit desteği nedeniyle ‘ayrıcalıklı karantina’ uygulaması ile kendi otellerinden birinde kalmaya başladığı iddia edildi.

436 Polise test yapıldı

15.44 Sağlık Bakanlığı'na bağlı tarama ekibi tarafından,  tüm İlçe Polis Müdürlüklerinde aktif görev yapan toplam 436 personele, Covid-19 hızlı antikor kart testi yapıldı.

“Zor günler; dayanışma ile geçecek”

15.27 Covid -19 (Coronavirüs) salgını sürecinde Değirmenlik Belediyesi projesi olarak hayat bulan “Dayanışma Mutfağı” çatısı altında yardım toplanmaya devam ediliyor.

“Bilime, eğitime ve sağlığa daha çok kaynak”

15.20 Coronavirüs salgını sonrasında dünyanın ne yönde değişeceğine ilişkin değerlendirmeler yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı: "Bilime, eğitime ve sağlığa daha çok kaynak”

THY Mayıs’ta da uçmayacak

14.35 THY, Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm uçuşlarını 28 Mayıs'a kadar durdurduğunu açıkladı.

“Görüntülü konuşma imkânı sağlandı”

14.25 İçişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada mahkum ve tutukluların aileleriyle görüntülü konuşmasının sağlandığını açıkladı.

DEV-İŞ’ten kararname eleştirisi

13.17 Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), dün açıklanan “Kısmi Mesai Kararnamesi”nin yasa dışı, keyfi ve kabul edilemez olduğunu savundu.

3. Ülke vatandaşı işçilere internet

13.15 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Telsim iş birliğiyle halen adada yaşayan, ülkelerine dönemeyen kayıtlı tüm 3. ülke vatandaşı işçilerin telefonlarına, 2 GB internet yükleniyor.

Güney adım adım açılıyor

12.00 Kıbrıs’ın güneyi yeni tip coronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar pazartesi gününden itibaren adım adım kaldırılıyor.

Tabipler Birliği’nden temassız işlem çağrısı

11.41 Tabipler Birliği, bankacılık ve finans sektörüne çağrıda bulundu: “Onlıne işlemler ve temassız kredi kartları yaygınlaştırılmalı”

Yasak ihlalinde 55 tutuklu

11.23 Polis Basın Subaylığı bültenine yansıyan ‘yasak ihlalinde’ toplamda 55 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Gece kulüpleri ‘kapalı’, sağlık kontrolü durdu

10.25 Corona virüs nedeniyle binlerce yabancı işçinin ülkeden ayrıldığı süreçte gece kulüplerinde çalışan konsomatrislerin “kontratı dolanlar dışında” adada kaldığı öğrenildi.

Bakanlar Kurulu toplanıyor...

10.22 Toplantıda salgından dolayı kapatılan sektörlerin hangilerinin açılmasına başlanacağıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak.

28 NİSAN

Kuzeyde 372 test, yeni vaka yok

18.45 Sağlık Bakanı Ali Pilli bugün 372 test yapıldığını, pozitif vakaya rastlanmadığını açıkladı.

Güneyde 15 yeni vaka

18.09 Kıbrıs'ın güneyinde bugün 2999 test yapıldı, 15 yeni Covid-19 vakasına rastlandı.

Vekiller 'negatif'

17.08 Milletvekillerine yapılan Covid-19 testlerinin sonuçlarının negatif olduğu açıklandı.

"Okulların açılması değil alınacak önlemler konuşulmalı"

12.00 KTÖS, okulların ne zaman açılacağının değil de açıldıktan sonra alınacak önlemleri konuşmak gerektiğine işaret etti

11.00 Ülke genelinde polis tarafından yapılan denetimlerde, 18 kişinin kısmi, 39 kişinin ise gece saat 21.00’den sonra sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği; sokağa çıkan 16 kişinin ise yasağa rağmen maske takmadığı tespit edildi.
Polisten yapılan açıklamada, bahse konu şahısların tutuklandığı kaydedildi.


27 NİSAN

Tatar: “İnşaat sektörünü 4 Mayıs’tan sonra açmayı hedefliyoruz”

22.57 Başbakan Ersin Tatar, İnşaat sektörünü, yan sektörleriyle birlikte belli kurallara uyulması şartıyla 4 Mayıs’tan sonra açmayı hedeflediklerini belirtti.

Burhan Nalbantoğlu'nda yeni Covid- 19 önlemleri

18.36 Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde Covid-19 ile ilgili yeni düzenlemeler devreye girdi.

Güneyde 1 ölüm daha

18.10 Kıbrıs'ın güneyinde bugün bir kişi daha Covid-19'dan hayatını kaybetti.

453 test yapıldı, yeni vaka yok

17.22 Sağlık Bakanı Ali Pilli, toplam 453 test yapıldığını herhangi bir pozitif vakaya rastlanmadığını açıkladı.

Meclis'e test yapıldı

14.18 Cumhuriyet Meclisi Başkanlığının almış olduğu karar ile Cumhuriyet Meclisi’ne mensup Milletvekilleri ve Meclis çalışanlarına Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde test yapıldı.

‘Sektör listesi’ onaya sunulacak

14.26 Covid-19 salgını kapsamında normalleşme sürecine ilişkin çalışmalar sürerken, hangi sektörlerin açılacağına ilişkin listeler basına yansıdı.

Erhürman: “Ekonomik açıdan zor günlerin bizi beklediği açık”

13.10 Sürecin başından itibaren hükümete ‘yardım ve katkı’ çağrısı yaptıklarını anımsatan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin ‘istişare ortamı dahi’ yaratmadığına işaret etti.

Riverside'da karantina bitti, personel taburcu oldu

12.12 Riverside Otel personelinin 14 günlük karantina süresi doldu. Otelden yapılan açıklamada hastanede tedavi altında bulunan 3 çalışanlarının taburcu olduğu, otelde karantinada bulunan personelin testlerinin negatif çıktığı belirtildi.

Bir haftada 468 tutuklama

12.04 Polis, bir haftada 447 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini, 4 kişinin işyerini açtığını, 17 kişinin de maskesiz sokağa çıktığını duyurdu. Söz konusu kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

53 kişi yasağı ihlal etti

11.59 Polis, 26 -27 Nisan (06.00'ya kadar) tarihlerinde yaptığı denetimlerde 31 kişinin kısmi, 22 kişinin de tam sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini duyurdu.


26 NİSAN

Güneyde 2415 test, 7 vaka

18.00 Kıbrıs'ın güneyinde bugün 2415 test yapıldı, 7 Covid-19 vakasına rastlandı.

 

262 test yapıldı, yeni vaka yok

17.00 Sağlık Bakanı Dr Ali Pilli, toplam 262 test yapıldığını herhangi bir pozitif vakaya rastlanmadığı açıkladı. 

 

1 günde 33 kişi yasağı ihlal etti

11.00 Sokağa çıkma yasağı kapsamında; 25 - 26 Nisan 2020 (saat 06:00’ya kadar) tarihleri arasında, ülke genelinde polis tarafından yapılan denetimlerde; 22 kişinin kısmi, 11 kişinin ise gece saat 21:00’den sonra olmak üzere toplam 33 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği, sokağa çıkan 12 kişinin ise yasağa rağmen maske takmadığı tespit edildi. Polis söz konusu kişiler hakkında yasal işlem başlattı.


25 NİSAN

Güneyde 6 yeni vaka

18.04 Kıbrıs'ın güneyinde son 24 saatte yapılan 2 bin 467 test sonucunda 6 yeni vakaya rastlandı ve güneydeki vaka sayısı 810 oldu.

324 test yapıldı, pozitif vaka yok

17.53 Sağlık Bakanı Ali Pilli, bugün yapılan test sayısının 324 olduğunu yeni bir vakaya rastlanmadığını bugün 5 kişinin tedavisini tamamlayarak taburcu edildiğini açıkladı

Tatar: "Dışa açılım için henüz tarih veremeyiz"

15.18 Başbakan Ersin Tatar, “ Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın görüşleri de dikkate alınarak 4 Mayıs’tan itibaren bazı iş kollarını açmayı planladıklarını ancak henüz dışa açılma için bir tarih vermelerinin mümkün olmadığını” söyledi.

64 kişi yasağı ihlal etti

11.05 Polis, 24- 25 Nisan 2020 (saat 06:00’ya kadar) tarihleri arasında, ülke genelinde yapılan denetimlerde; 28 kişinin kısmi, 36 kişinin ise tam sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini duyurdu.

113 kişinin daha karantina süresi doldu

10.37 Sağlık Bakanlığı, 10 Nisan'da Ankara'dan getirilen ve Güneş Residans'ta karantinaya alınan 113 kişinin karantina sürelerinin dolduğunu açıkladı.

Akıncı'dan Dünya Sağlık Örgütü'ne başvuru

10.32 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) başvurarak coronavirüs salgını hakkında yayınladıkları istatistiklere Kıbrıs Türk tarafındaki gelişmeleri de ilave etmelerini istedi.


24 NİSAN

Güneyde yeni 9 yeni vaka

18:15 Güneyde bugün yapılan 2698 test sonucunda 9 yeni vaka tespit edildi. 69 yaşındaki erkek bir şahsın hayatını kaybettiği bildirildi.

"Toplam 546 test, yeni vaka yok"

17. 20 Sağlık Bakanı Dr Ali Pilli, bugün yapılan test sayısının 546 olduğunu yeni bir vakaya rastlanmadığı açıkladı.

'Farklılıklara değil çözüme odaklanın'

17.15 Slovak Büyükelçiliği organizasyonuyla rutin toplantılar gerçekleştiren bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler, tüm dünyayı tehdit eden covid-19 ile ilgili ortak deklarasyon yayınladı.

Sağlık Bakanlığı testler konusunda güvence verdi

17. 11 Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Tıbbi Genetik Laboratuvarı’nın dünyada kalitesi tartışılmayan bir sistemle çalıştığını kaydederek, “Testlerin güvenilirliğiyle ilgili hiçbir tereddütümüz yok” açıklamasında bulundu.

İngiltere’deki kayıplarımız hız kesmiyor

16.54 Küresel salgın coronavirüs, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler arasında kayıp vermeye devam ediyor.

POLİS UYARDI: MASKESİZ ÇIKMAYIN!

10.20 Kıbrıs’ın kuzeyinde sokağa çıkan kişiler bugünden itibaren maske takmak zorunda olacak.

160 kişi daha evine döndü

10.17  İngiltere’den geldikten sonra Güzelyurt’taki KYK Yurtlarında kalan 160 kişi daha test sonuçlarının negatif çıkması ve 14 günlük karantina sürecinin dolmasıyla bu sabah evine döndü

61 kişiye ceza

09.00 Ülke genelinde yapılan denetimlerde 61 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği, iki iş yerinin yasağa rağmen açık olduğu tespit edildi, bahse konu şahıslar tutuklandı.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dünden bu sabah 06.00’ya kadar ülke genelinde polis tarafından yapılan denetimlerde; 50 kişinin kısmi, 11 kişinin gece saat 21.00’den sonra olmak üzere 61 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği, iki iş yerinin yasağa rağmen açık olduğu tespit edildi. Bahse konu şahıslar tutuklandı.

Tabipler Birliği: "Bağışıklıkta henüz yüzde 0.036'dayız"

00.30 Tabipler Birliği, salgın nedeniyle uygulanan tedbirlerin ancak hastane ve sağlık sisteminin ivedilikle hazır hale getirilmesinin ardından gevşetilebileceğini kaydetti.


23 NİSAN

Güneyde 5 yeni vaka

18.02 Kıbrıs'ın güneyinde 5 yeni vaka açıklandı. Toplam 2322 test yapıldı.

352 test yapıldı yeni vaka YOK

17.19 Sağlık Bakanı Ali Pilli, bugün yapılan test sayısının 352 olduğunu yeni bir vakaya rastlanmadığı açıkladı.

Güneyde ‘normalleşme’ adımları

14.51 Kıbrıs’ın güneyinde Covid-19 salgını sonrasında “normalleşme adımları”na yönelik senaryolar netleşiyor.

“2674 TL’den 1500 TL’ye!”

14.45 KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Sigortalar’a her ay işsizlik primi ödeyen çalışanların yasal ödeneğinin, kararname ile 2674 TL’den 1500 TL’ye düşürüldüğünü ve bunun haksızlık olduğunu açıkladı.

Basın çalışanlarına Covid-19 testi

14.36 Basın Emekçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada, gelecek hafta içerisinde tüm basın emekçilerine Covid-19 testi yapılmaya başlanacağı duyuruldu.

“Devamlı sıfır çekerek normalleşmeyiz"

12.26 Günde 3 ila 10 hasta arasındaki pozitif vaka sayısıyla sağlık kapasitesini zorlamadan toplumsal bağışıklığı sağlanmasının umulduğunu belirten Dizdarlı,yapılan Covid-19 testlerinde üç gün üst üste pozitif vaka çıkmamasını değerlendirdi.

 Pilli, Nalbantoğlu’nda incelemelerde bulundu

12.11Sağlık Bakanı Dr Ali Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.    

Yalan beyanda bulundular

11.10 Sokağa çıkma yasağı kapsamında hastaneye gideceğini söyleyen 2 kişi, Mağusa’ya araç almaya gitti, yalan beyanda bulunan şahıslar, polis tarafından tutuklandı

72 kişi yasak tanımadı, tutuklandı

11.03 Polis, 22- 23 Nisan tarihleri arasında, ülke genelinde polis tarafından yapılan denetimlerde toplam 72 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için tutuklandığını açıkladı.  

Öğrenciler ailelerine kavuştu

09.11 Yurtdışından gelerek Güzelyurt'ta bir yurtta karantinaya alınan 160 kişi, test sonuçlarının negatif tespit edilmesi ve karantina sürecinin dolmasıyla ailelerine kavuştu.


22 NİSAN

 

GÜNEYDE 6 VAKA, 1 ÖLÜM

18.00 Kıbrıs'ın güneyinde bugün 1441 test yapıldı. Vaka sayısı 6 olarak açıklandı. 78 yaşında bir erkek ise hayatını kaybetti. 

YENİ VAKA YOK

17.10 Sağlık Bakanlığı bugün 646 testin yapıldığını, pozitif vaka olmadığını duyurdu. 2 kişinin daha taburcu edildiğini açıklayan bakanlık, 17 hastanın da  tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

AB'den yardımlar sürüyor

16.48 Sağlık Bakanlığı, AB Mali Yardım Tüzüğü çerçevesinde Covit-19 ile mücadele kapsamında Avrupa Komisyonu ve  UNDP  yardımlarının gelmeye devam ettiğini açıkladı.

Girne'de maske zorunlu oluyor

15.50 Girne Belediye hudutlarında maske takma zorunluluğu getiriliyor.Belediye hudutlarındaki maske uygulama zorunluluğu 24 Nisan Cuma günü sabah 06:00’dan itibaren başlayacak.

22 sahte beyan yaptı, tutuklandı

11.30 Mağusa’da 19 yaşındaki genç sokağa çıkmak için sahte beyanla 22 başvuru yaptı

80 kişi tutuklandı

11.25 Polis, sokağa çıkma yasağı kapsamında 21- 22 Nisan tarihleri arasında saat 06.00’ya kadar ülke genelinde 80 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit etti

Aile ziyaretleri 27 Nisan'da başlayacak

10.35 Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı er ve erbaşların aileleri ile ziyaretçi görüşmelerine 27 Nisan’da başlanacağını açıklad

 


21 NİSAN 

Avrupa Komisyonu ve UNDP’den Kıbrıslı Türklere yardım

23.07 Avrupa Birliği Mali Yardım Tüzüğü çerçevesinde Covid-19 ile mücadele kapsamında Avrupa Komisyonu ve UNDP 20 adet aspirator, 15 bin adet yüz  siperi ve  1 adet biyokabin Sağlık Bakanlığı'na teslim etti

Bakanlar Kurulu’ndan iki yeni karar

23.05 Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi görmek üzere Türkiye Cumhuriyeti’ne sevk edilip tedavileri sona eren hastaların KKTC'ye girişleriyle ilgili karar üretti

Pilli: 48 yoğun bakım yatağı hazırdır

20.15 Sağlık Bakanı Ali Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 48 yatağın ‘yoğun bakım’ amaçlı kullanılacak şekilde hazırlandığını söyledi

Kuzeyde 317 test, yeni vaka yok

19:30 Sağlık Bakanı Ali Pilli bugün yapılan 317 test sonucunda pozitif vakaya rastlanmadığını açıkladı.

Güneyde 12 yeni vaka

18.00 Kıbrıs'ın güneyinde bugün yapılan testlerde 12 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Güneyde bugüne kadarki pozitif vaka sayısı 784 oldu.

‘Sosyal mesafeli’ Meclis oturumu

12.00 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Covid 19 Salgını Nedeniyle Yaşanan Olağandışı Durumun ve Alınan Önlemlerin Değerlendirilmesi gündemiyle toplandı.

Maske ihalesi ertelendi

11.50 Maliye Bakanlığı Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürlüğü, yarın yapılması planlanan Muhtelif Yarım Yüz Maskesi İhalesinin ertelendiğini duyurdu.

85 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etti

11.08 Polis, 20-21 Nisan 2020 (saat 06:00’ya kadar) tarihleri arasında, 61 kişinin kısmi, 24 kişinin ise gece saat 21:00’den sonra olmak üzere toplam 85 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini duyurdu

Üstel: "Turizm sektörünü kontrollü bir şekilde açacağız"

09.48 Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, koronavirüs salgınından olumsuz yönde etkilen turizm sektörünü ilerleyen zamanda kontrollü bir şekilde açmayı planladıklarını, bu konuda bir eylem planı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

 


20 NİSAN

396 test, yeni vaka yok

19:10 Sağlık Bakanı Ali Pilli bugün yapılan 396 test sonucunda pozitif vakaya rastlanmadığını açıkladı.

Güneyde 5 yeni vaka

18:10 Kıbrıs'ın güneyinde corana virüs vakalarına yönelik düşüş eğilimi yine sürdü. Son 24 saatte 1669 test sonucu 5 yeni vaka saptandı.

1 haftada 398 ihlal

14.34 Sokağa çıkma yasağına ilişkin polis tarafından ülke genelindeki yapılan polis denetimleri devam ediyor

Nalbantoğlu yeniden ‘taşınıyor’

14.00 Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne ait ekipmanlar Kolan Hastanesi’nden taşınıyor.

İngiltere'de 80 Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti

09.45  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Coronavirüs nedeniyle İngiltere’de yaşayan 80 Kıbrıslı Türkün hayatını kaybettiğini belirtti.


19 NİSAN 2020

15 bin yüz siperi, 20 aspiratör ve biyokabin ülkeye ulaştı

19.52 AB Koordinasyon Merkezi, sağlık çalışanları için 15 bin yüz koruyucu, yoğun bakım üniteleri için 20 aspiratör, laboratuvar için biyokabin ve hastane için tıbbi atık öğütücüsünün ülkeye ulaştığını açıkladı

Kuzeyde 1 yeni vaka

19.10 Kıbrıs’ın kuzeyinde bugün 337 test yapıldı, 1 YENİ VAKA saptandı. Tespit edilen vakanın Mağusa Bölgesi’nden 30 yaşındaki bir erkek olduğu açıklandı. Bulaş kaynağının da henüz kesinleşmediği belirtildi.

Güneyde 6 vaka, düşüş eğilimi devam ediyor

18.06  Kıbrıs'ın güneyinde bugün 1803 test yapıldı, 6 Covid-19 pozitif vaka tespit edildi. Güneyde toplam vaka sayısı 767’ye ulaştı.

Mağusa’da 1 pozitif vaka daha

13.13 Çayırova'dan önceki gün Covid-19 olan "kumpaycı" bağlantılı bir ismin daha testi "pozitif..." çıktı. Böylece Mağusa Devlet Hastanesi Laboratuvarı’nda 3'üncü pozitif vakaya rastlandı.

59 kişi yasağı ihlal etti

11.49 Polis, 18-19 Nisan (06.00'ya kadar) tarihlerinde 29 kişinin kısmi, ,30 kişinin ise tam sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini duyurdu.


18 NİSAN

Yeni vaka yok

19.03 Kıbrıs'ın kuzeyinde bugün 274 test yapıldı, herhangi bir pozitif vakaya rastlanmadı. 

GÜNEYDE 11 VAKA

17.59 Kıbrıs'ın güneyinde bugün 3.229 test yapıldı. 11 Covid-19 pozitif vaka tespit edildi. 

İngiltere'deki kayıplarımız 200'ü geçti

13.40 İngiltere’de şu ana kadar Coronavirüs yüzünden 200’den fazla Kıbrıslı hayatını kaybetti; 120 Kıbrıslı Rum, 65 Kıbrıslı Türk ve bir Maronit’in Londra’da, geriye kalan 14 Kıbrıslı Rum da Birleşik Krallık sınırları içerisindeki diğer bölgelerde hayatını kaybetti

Karpaz Koordinasyon Komitesi görevini tamamladı

11.10 Bakanlar Kurulu’nun, Karpaz bölgesinde Coronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla 27 Mart tarihi itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan etmesi üzerine, süreci yürütmek üzere Kemal Deniz  Dana başkanlığında oluşturulan Karpaz Koordinasyon Komitesi dün itibariyle görevini tamamladı.

65 kişiye yasal işlem

11.00 Sokağa çıkma yasağı kapsamında; 17-18 Nisan tarihleri arasında (bugün saat 06.00’ya kadar) ülke genelinde polis tarafından yapılan denetimlerde 46 kişinin kısmi, 19 kişinin ise gece saat 21.00’den sonra olmak üzere toplam 65 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edildi.
Polisten yapılan açıklamaya göre, bahse konu şahıslar tutuklanırken, soruşturma devam ediyor.

 


17 NİSAN

Kıbrıs’ın kuzeyinde  3, güneyinde ise 15 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Adanın güneyde vakalarda düşüş gözlemlenirken, kuzeyinde farklı kritik noktalardan gelen vaka bilgileri endişeye neden oldu.

Yeniboğaziçi'nde corona virüs alarmı

21.53 Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, bölgedeki bazı çiftçilerin, bugün açıklanana pozitif vaka ile temas kurmuş olduklarını kaydederek, ilgili şahısla aynı ortamda bulunan tüm vatandaşların kendilerini karantinaya almaları çağrısı yaptı.

Latif: "Makinist, Ulukışla'da tamir yaparken rahatsızlandı"

20.40 Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, Türkiye'den kombay tamiri için getirilen 2 kişiden birine yapılan covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından bölge halkına seslendi, temasta bulunan ya da bulunduğunu düşünen kişilerin belediyeye ulaşmasını istedi.

3 pozitif: Bir makinist, hemşire ve öğretmen

19.10 Covid-19'la ilgili adanın kuzeyinde 459 test yapıldı, 3 pozitif vaka saptandı

Bir makinist, hemşire ve öğretmen Covid-19'la ilgili adanın kuzeyinde 459 test yapıldı, 3 pozitif vaka saptandı. 1 hasta taburcu edildi.

Sedat Simavi Meslek Lisesi'nde maske yapımında çalışan bir öğretmenin sonuçlarının pozitif çıktığı, aynı zamanda bir hemşirenin de sonucunun pozitif çıktığını belirtti.

Türkiye'den gelen bir kişinin de pozitif olarak saptandığı, ilgili kişinin 4 Nisan'a kadar Mağusa Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi. İskeleli çifte de bulaşın makinist olan bu kişinden kaynaklandığı açıklandı. Kompay (Biçerdöver) tamircisi bu kişinin temas ettiği 25 kişinin de takibe alındığı belirtildi.

23 kişinin tedavisi sürüyor, yoğun bakımda hasta yok

Toplam test sayısının 5 bin 555’e, toplam vaka sayısının da 108’e çıktığı belirtilirken, bugüne kadar 81 kişinin de taburcu olduğu açıklandı.

Covid- 19 nedeniyle bugüne kadar 4 kişi yaşamını yitirirken, 23 kişinin de tedavisinin sürdüğü, yoğun bakımda hasta bulunmadığı belirtildi.

Kısmı sokağa çıkma kararı 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

18.42 Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı, Dış İşleri Bakanı Kudret Özersay açıklamalarda bulundu:
- Kısmı sokağa çıkma kararı 30 Nisan’a kadar uzatıldı.
- Akşam 21:00’den sabaha kadar TAM SOKAĞA ÇIKMA yasağı da, ilçeler arası yasak da 30 Nisan’a kadar uzatıldı.
- Eczaneler ve marketlerle ilgili kararlar da 30 Nisan’a kadar uzatıldı.
- Dipkarpaz, Sipahi ve Yenierenköy’deki özel durum sonlandırıldı. Ülkenin diğer bölgelerindeki durum geçerli olacak.
- Lapta ve Alsancak girişindeki polis kontrolü kaldırılacak.

Sektörlerin ne zaman açılabileceği değerlendirildi, buna göre;
- Sağlık Bakanlığı’nın önerileri çerçevesinde hareket edilecek,
- Herhangi bir sektörün açılması kararı üretilmedi.
- Hangi sektör, nasıl açılabilir önümüzdeki hafta değerlendirilecek.

Bakanlar Kurulu Pile için değerlendirmelerde bulundu, buna göre;
-Pile’de Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği kişilere de testler yapılacak.

Güneyde 15 yeni vaka

18.10 Kıbrıs'ın güneyinde dün 15 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle güneydeki pozitif vaka sayısı 750 oldu. Güneyde son 24 saatte 3 bin 241, bugüne kadar ise toplamda 28.975 test yapıldı.

Genel sağlık yeniden Nalbantoğlu’na dönüyor

17.50 Genel sağlık için Kolan Hastanesi’nde verilen hizmetler, yeniden ‘Pandemi Hastanesi’ olarak düzenlenen Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne alınıyor.

Dome Otel: Test sonuçları negatif

17.46 Dome Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, 16 günlük karantina sürecinde özverili ve kurallara uygun görev yapan 38 otel çalışanının test sonuçlarının “negatif” çıktığını açıkladı.

Girne Belediyesi çalışanlarına Covid-19 testi yapıldı

17.05 Coronavirüs salgını nedeniyle sürekli aktif olarak çalışan ve çeşitli hizmetleri sürdüren Girne  Belediyesi'nin 32 personeline Covid-19 testi yapıldı.

Önlem almayan işletmeler kapatılacak

16.15  İskele Belediyesi, Covid-19 virüsüne yönelik önlemlerini artarak sürdürdüğünü belirtti. Bu çerçevede işletmelere alınması gereken önlemleri almayan iş yerlerinin kapatılacağı uyarı yazıları  işletme sahiplerine teslim edildi.

Güneyde Covid-19 vakalarında düşüş

14.48 Gazetelerde son rakamların gösterdiği üzere, güneyde halihazırda salgının son aşamalarında bulunulduğunun aşikar olduğu ve normalliğe geri dönüşün günden güne daha yakın hale geldiği de ifade edildi.

Mağusa Hastanesi’nde bulaşın kaynağı tespit edildi

14.20 Mağusa Devlet Hastanesi’ne ameliyat için yatan ve Corona virüs tespit edilen İskele Bölgesi’nden prostat hastası bir kişi ve eşinin bulaştığı kaynağa ulaşıldığı öğrenildi.

Sağlık çalışanları deneyimlerini paylaştı

14.10 Pandemi hastanesi olarak da hizmet veren Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde görev yapan enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Nesil Bayraktar ve göğüs hastalıkları uzmanı Derlen Özgeç, yaşadıkları tecrübeleri paylaştı

Dome Hotel misafirlerini uğurladı, test talep etti

12.37 Yurt dışından gelen ve karantina sürecini Dome Hotel’de geçirenler sevdiklerine kavuştu. Otel ise bu sürede görev yapan yaklaşık 35 çalışana tedbir amaçlı Covid-19 testi yapılmasını talep etti.

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu Covid-19’a yenildi

12.02 Türk Üroloji Derneği’ne uzun yıllar başkanlık eden Kıbrıslı doktor, Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu’nun da bu sabah Covid-19 nediyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Covid hastası Huner taburcu oldu: “Belki 2 gün daha beklesem, bugün yoktum”

11.54 Coronavirüs tedavisinin ardından taburcu olan Prof. Dr. Berk Huner, doktorlara güvenilmesi gerektiği mesajını verdi. Yorgun olduğu için YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlamakta güçlük çeken Huner, ‘Doktor ve hemşirelere güvenin’ mesajını verdi.

'Elektrik tarifelerinde ayarlama yapılabilir'

11. 29 Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışma Kurulu'nda hükümete Coronavirüs salgınından kaynaklanan krizi hafifletmek için 3 maddelik öneri

Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut: “1 aydan fazladır evde neyi bekliyoruz?”

11.14 Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, bir ayı aşkın sürede ülkede verilen Covit-19 mücadelesinde yapılan ve yapılmayan birçok noktaya dikkat çekerek, hastanelerin hazır olana kadar evde kalınması için bir kez daha çağrıda bulundu.  

Sağlık ‘alarm’ veriyor!

10.37 Kardiyoloji Klinik Şefi Dr. Gülgün Vaiz’in paylaşımı sağlığın adeta ‘alarm’ verdiğini ortaya koyuyor: “Kolan Acil Servisi. Saat gecenin üçü… 150’nci (yüz ellinci) hastaya bakılıyor. Periferden Lefkoşa’dan hasta yağıyor. Yatak sayımız 40 (kırk)”

Sıla Usar: “Mağusa’da kullanılan kitler dörtte bir fiyata”

10.20 Mağusa ve Lefkoşa’da kullanılan Covid-19 test kitleri arasında büyük fiyat farkı olduğuna işaret eden belirten CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, “Sn. Bakan “mermim yok” diyecek yerde neden daha uygun fiyata kit temin etme yoluna gitmiyor?” diye sordu.

39 TUTUKLAMA

10.02 Sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilen 39 kişi tutuklandı. 

 


16 NİSAN

Güneyde 20 yeni vaka

18.10 Kıbrıs'ın güneyinde bugün 20 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle güneydeki pozitif vaka sayısı 735 oldu. 

Pilli: "365 test yapıldı, pozitif vaka yok"

17.55 Sağlık Bakanı Ali Pilli bugün 365 test yapıldığını ve pozitif vakaya rastlanmadığını açıkladı.

Lapta Belediyesi: “Sağlık Ocağı'nda test yapıldı, sonuçlar negatif”

15.24 Lapta Belediyesi, Lapta Sağlık Ocağında Covid-19 testi yapıldığını ve sonuçların negatif çıktığını açıkladı.

Erhürman: “Yaygın teste ihtiyacımız var”

14.20 CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, planlı bir şekilde uygulanacak, çok daha fazla sayıda test yapılmasına işaret etti.

Tabipler Birliği: "Alınan kararların gevşetilmesi oldukça riskli"

10.23 Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, hükümete “Hastane ve sağlık sistemi hazır hale getirilmeden alınan tedbirlerin gevşetilmesi kararı oldukça riskli” diyerek seslendi. 

62 kişi yasağı ihlal etti

10.02 Polis, bugün saat 06.00'ya kadar olan zaman diliminde 41 kişinin kısmi, 21 tam sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini, 1 iş yerinin ise yasağa rağmen faaliyette olduğunu duyurdu.

 


15 NİSAN

Girne'de de 1 vaka daha

23.06 Dome Hotel'de karantinada bulunan bir kişide de Covif 19 pozitif tespit edildi..

Bakan Pilli, yeni vakayı canlı yayında açıkladı. Toplam vaka sayısı 105 oldu. 

İskele’de akşam saatlerinde 2 vaka

21.26 Sağlık Bakanı Ali Pilli akşam saatlerinde Kanal T’de katıldığı bir programda İskele bölgesinden karı koca 2 kişinin daha corona virüs pozitif olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, katıldığı bir programında bu akşam saatlerinde 2 yeni pozitif vaka daha tespit edildiğini açıkladı

Pilli, Gazimağusa Hastanesi’nde yapılan testler sonucu İskele’den bir çifte yapılan testlerin pozitif çıktığını ifade etti.

Herhangi bir belirtisi olmayan 82 ve 78 yaşındaki çiftin hastaneye başka nedenle başvurduğunu kaydeden Pilli, testlerin pozitif sonucunun ardından Lefkoşa’ya sevk edilmekte olduklarını sözlerine ekledi.

Böylece gün içinde toplam 4 yeni vaka tespit edilirken, toplam sayı 104’e ulaştı.

2 VAKA

" Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, 15 Nisan 2020 Covid-19 genel durumu ile ilgili açıklamada bulundu"

Bugün yapılan test sayısının 171 olduğunu belirten Bakan Pilli, 2 pozitif vaka daha tespit edildiğini , 1 pozitif vakanın Güzelyurt'ta bulunan yurtlarda gözetim altında tutulan bir kişi olduğunu, diğer vakanın ise Riverside Otel'de daha önce hizmet veren ve gözetim altında tutulan bir çalışan olduğunu açıkladı.

Bakan Pilli, her iki vakanın da gözetim altında tutulan kişiler olduğunun altını çizerken, iyileşerek bugün taburcu edilen hasta sayısının 8 olduğunu açıkladı. Halkın desteğinin önemine bir kez daha işaret eden Bakan Pilli, kurallara uyulduğu müddetçe , Covid-19 ile mücadelede daha ileriye gidebileceğimizi vurguladı.

Bakan Pilli'nin 15 Nisan 2020 Covid-19 genel durumu ile ilgili açıklaması şöyle;

  • Yapılan test sayısı 171
  • Pozitif Vaka sayısı 2
  • İyileşerek bugün taburcu edilen hasta sayısı 8
  • Bugün kaybedilen hasta sayısı - Yok
  • Toplam kaybedilen hasta sayısı 4
  • Toplam yapılan test sayısı 4731
  • Toplam pozitif vaka sayısı 102
  • Tedavisi devam eden vaka sayısı 24
  • Toplam iyileşip taburcu edilen hasta sayısı- 74
  • Yoğun bakımdaki hasta sayısı - Yok

Kıbrıs'ın güneyinde 20 yeni pozitif vaka

18.30 Kıbrıs'ın güneyinde 20 yeni pozitif corona virüs vakası daha açıklandı.

Biri Güzelyurt, diğeri Alsancak'ta iki yeni vaka

18.22 Kıbrıs'ın kuzeyinde bugün yapılan testlerde biri Güzelyurt'ta diğeri Alsancak'ta olmak üzere 2 yeni vaka tespit edildi.

Gıda yardımı için merkez oluşturuldu

17. 33 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi, gıda yardımlarının merkezi olarak koordine edilip denetlenmesi için “Gıda Yardım Koordinasyon Merkezi” oluşturdu

Maske ihalesi açıldı

17.30 Muhtelif yarım yüz maskesi alımı için ihaleye çıkıldı.    Tekliflerin en geç 22 Nisan Çarşamba  sabahı saat 09.30’a  kadar Maliye Bakanlığı binasında Merkezi İhale Komisyonu Toplantı Salonu’ndaki teklif kutusuna atılması gerektiği kaydedildi.

Belediyelerden, 'Finans Paketi' talebi

16.50 Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Kurul Kararı ile oluşturulan Covid-19 Belediyeler Arası Kriz Yönetim Komitesi, bugün, Girne Belediyesi'nde toplanarak, bir dizi karar aldı.

Bilim Kurulu, normalleşmeye geçiş önlemlerini görüştü

16.20 Coronavirüs Bilim Kurulu, normalleşme sürecine geçişi değerlendirdi, açık olan kamu ve özel iş yerleri dışında kalan yeni iş yerlerinin ne zaman ve hangi önlemler alınarak açılabileceğinin çalışması da yapıldı

Özersay: yol haritası için çalışıyoruz

16.01 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bu ülkenin yöneticileri olarak dünyadaki gelişmeleri takip ederek, ülkedeki durumu esas alarak bir yol haritası çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.

Bankalar Birliği’nden rehavet uyarısı “Birbirimizi koruyalım bankalara lütfen maske ile gelelim”

14.52 Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, COVİD-19 için sürdürülen sağlık tedbirlerinin devam ettiğini hatırlatarak halkın rehavete kapılmaması ve bu çerçevede banka şubelerine maske takarak gelmesini istedi.

Yenierenköy Belediyesi maske üretimine başladı

14.50 Yenierenköy'de kimi öğretmen, kimi terzi kimi ise belediye çalışanı olan gönüllü vatandaşlar küçük bir atölyede günde yaklaşık 300 adet yıkanabilir maske üretiyorlar.Kaynak: Yenierenköy Belediyesi maske üretimine başladı 

"Aile içi şiddet arttı"

14.44 LTB Şiddete Karşı Yan Yana Proje Koordinatörü Dr. Ömür Yılmaz, toplumun, Covid-19 virüsü ile mücadele ettiği bu  günlerde ev içi şiddet vakalarının arttığını söyledi

"Yeni politikalar üretmek durumundayız"

14.34 Şahsi olarak Covid-19'la ilgili tedbirler aldığına değinen Tatar, kalabalıklardan uzak durmaya çalıştığını ve toplantılarda bir metre arayla oturduklarını söyledi.

Tatar, "Günde istisnasız belki 500 insanla tokalaşıp, öpüşüyordum. Ne tokalaşma kaldı ne de öpüşme. Bu, hayatımda büyük bir değişiklik oldu." diye konuştu.

“Kolej giriş sınavları yapılacak. Salgın dönemi tamamlandıktan sonra 30 gün ara koyarak yani biz bunu açıkladıktan en erken 30 gün sonra yapılacak. Öğrenciler panik stres yapmasın.”

Dışarı çıkarken maske takmak gerektiğini vurgulayan Tatar, kendisinin de bunu yapmaya çalıştığını kaydetti.

Kızılyürek Avrupa’dan mali destek arayışlarına devam ediyor

14.14 Kızılyürek, COVID-19 salgını nedeniyle Kıbrıs Türk işletmelerinin %80’nin kapalı durumunda bulunduğunu ve bundan dolayı Kıbrıs Türk ekonomisinin hemen hemen durmuş olduğunu belirtti.

“Kolej giriş sınavı ve liselere giriş sınavları mutlaka yapılacak”

14.10 Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu BRT'de açıkladı, “Kolej giriş sınavları yapılacak. Salgın dönemi tamamlandıktan sonra 30 gün ara koyarak yani biz bunu açıkladıktan en erken 30 gün sonra yapılacak. Öğrenciler panik stres yapmasın.”

'17 Nisan için hazır değiliz'

12.16 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, ülkedeki sağlık altyapısının olası bir Coronavirüs salgınına karşı hazır olmadığını söyledi

 


14 NİSAN

İsmail Özbarış'ı kaybettik

18.46 Eski sendikacı, CTP’nin sevilen simalarından, mücadele insanı İsmail Özbarış İngiltere’de coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

162 test, yeni vaka yok

18.40 Sağlık Bakanı Ali Pilli, 14 Nisan 2020 Covid-19 genel durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kıbrıs'ın kuzeyinde son 24 saatte 162 test yapılırken, pozitif vakaya hiç rastlanmadı. Pilli, bugün 4 hastanın daha iyileşerek taburcu edildiğini belirtti.

Güneyde 33 yeni vaka

18.00 Kıbrıs'ın güneyinde 33 kişinin daha Covid-19 testi pozitif çıktı. Güneyde son 24 saatte 1703 test yapıldı. Covid-19 dolayısıyla 12 kişinin yaşamını yitirdiği Kıbrıs'ın güneyinde bugüne kadar 20517 test yapıldı. Güneyde son 24 saatte 3 kişi de iyileşerek taburcu edildi. 

Erhürman: “Bilim Kurulu'nun görüşünü duymak istiyoruz”

16.24 CTP Genel Başkanı Erhürman, bazı dairelerin, iş yerlerinin açılmasının konuşulduğuna işaret ederek, “Kamuoyuyla önce bilim kurulunun ortaya koyduğu verileri, bilgiyi paylaşıp, kararları ondan sonra açıklamak neden bu kadar zor anlamak mümkün değil!” dedi.

Unite Cyprus Now: "Birlikte hareket ederek bu tehdide karşı daha güçlü olabiliriz"

16.14 Unite Cyprus Now, Coronavirüs salgınına karşı mücadelede Kıbrıs’ta bölünmeyi güçlendirecek önlemler almak yerine iki tarafın birlikte hareket ederek bu tehdide karşı mücadelede daha güçlü olabileceğine işaret etti.

Dizdarlı: “Zaman mirasyedi hovardalığıyla harcanmıştır”

14.21 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, “Zaman mirasyedi hovardalığıyla harcanmıştır” diyerek, hükümetin yaptığı çalışmaları işaret eti, alınan sıkı tedbirlerin devamının gelmediğini savundu.

Karpaz iyileşiyor…

13.00 Yaklaşık üç haftadır karantina altında olan Karpaz Bölgesiyle ilgili son durumu değerlendiren Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, bölgedeki durumun yavaş yavaş rutine dönmeye başladığını ifade etti.

Aldağ: “Savaşımıza çomak sokmayın”

12.26 Covid-19 hastalarının tedavisinde çalışan ve komitede görev alan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Aldağ, “Lütfen iyi gittiğimiz bu Pandemideki savaşımıza çomak sokmayın!” diyerek bazı devlet dairesi ve özel işletmelerin açılmasına tepki gösterdi.

Atakan: "İngiltere'den 30 Nisan'a kadar uçuş yok"

11.37 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, İngiltere’den Kıbrıs'ın kuzeyine 30 Nisan’a kadar uçuş olmayacağını söyledi.

54 kişi yasağı ihlal etti

10.21 Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre sokağa çıkma yasağı kapsamında 54 kişi yasağı ihlal etti.


13 NİSAN

Kuzeyde bir ölüm: 54 yaşında Covid-19'a yenildi

18:32: Kuzeyde corona virüs (Covid-19) kaynaklı 1 yeni ölüm vakası daha açıklandı. 27 Mart tarihinde Covid-19 teşhisi ile  hastanede yoğun bakımda tedavi gören , Türkiye'den adamıza gelerek yerleşen ve  Alsancak'ta ikamet eden  54 yaşındaki Mehmet Uğur Kaya hayatını kaybetti. Ayrıca 1 yeni vaka tespit edildi, 5 hasta ise taburcu oldu.
 

Güneyde 1 ölüm, 29 yeni vaka

18.12 Kıbrıs'ın güneyinde Covid-19'dan dolayı bir kişi daha hayatını kaybetti.  891 yeni test sonrasında, 29 yeni vakanın da ortaya çıktığı açıklandı. Güneyde corona virüs nedeniyle can kayıpları böylece 12'ye yükseldi. Daha önce Covid-19 testi pozitif olan ancak gerçek ölüm sebebi diğer hastalıklardan kaynaklanan başka kayıplar duyurulmuştu.
79 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiği açıklandı. 

Londra'dan bir acı haber daha

15.47 Birleşik Krallık’tan yine bir acı haber geldi, Yeşilköylü, 67 yaşındaki Mustafa Enver de salgın sebebiyle hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘hazır proje’

14.00 Sağlık Bakanlığı ‘Pandemi Hastanesi’ projesi hazırladığını iddia etti, ‘üç boyutlu hastane’ fotoğrafları yayınlandı. 45 günde yeni bir hastane yapılacağı duyuruldu.

11.00 Lefke Belediyesi, Lefke ilçesine giriş çıkışların kontrol edilmeye devam ettiğini bildirdi. Lefke Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca, eczaneler, marketler, bankalar ve açık olan iş yerlerinin önüne dezenfektan amaçlı halılar koyulduğu kaydedildi.

Bir haftada 449 tutuklama

09.40 Polis, bir hafta içerisinde sokağa çıkma yasağını ihlal eden 449 kişi hakkında yasal işlem başlattığını duyurdu

 


12 NİSAN 

Tartışmalı tüzük Resmi Gazetede

23.30 UBP-HP hükümeti tarafından özel sektör çalışanlarına maddi destek içeren tüzük resmi gazetede yayımlandı.

1500 TL’lik maddi destek içeren tüzükte özel sektörde bazı iş yerlerini kapsama alınıp bazılarının kapsam dışında bırakılması ise tartışmalara neden oldu.

ABD ilk kez bir Kıbrıslı coronadan hayatını kaybetti

21.50 ABD ilk kez bir Kıbrıslı coronadan hayatını kaybetti

Kıbrıs'ın güneyinde 17 yeni vaka, 1 ölüm daha

18.10 Kıbrıs'ın güneyinde bugün yapılan testlerde 17 yeni Covid-19 vakası tespit edildi.  82 yaşında 1 kadın ise Covid-19’tan hayatını kaybetti. Güneyde Covid-19 pozitifli toplam 16 ölüm olurken, bunların 11’inin doğrudan Covid-19’dan kaynaklandığı açıklandı. 

164 test, yeni vaka yo

17.30 Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, 12 Nisan 2020 Covid-19 genel durumu ile ilgili açıklamada bulundu. Bugün yapılan test sayısının 164 olduğunu belirten Bakan Pilli, pozitif vaka sayısının olmadığını açıkladı.

İlköğretim ders yayınları başlıyor

11.05 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kesintisiz Eğitim Merkezi’nde uzaktan eğitim kapsamında yayınlanan okul öncesi, 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf dersleri yarından itibaren BRT 2’de yayınlanmaya başlanıyor

Yasağa uymuyoruz

10.27 Polis tarafından dün yapılan denetimlerde; 63 kişi kısmi, 21 kişi de gece saat 21’den sonra olmak üzere toplam 84 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etti

“Toplumlar arasında işbirliği kaçınılmaz”

09.47 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ın güneyinden 2 bin adet klorokin ilacın geleceğinin açıklanmasının ardından sözlü saldırıya uğradığını bunun hem kendisine hem de uzman hekimlere ve sağlıkçılara büyük haksızlık ve ayıp olduğunu söyledi.

 


11 NİSAN

Özersay: “BM Askerlerinin ve diplomatların KKTC’ye girişleri de durduruluyor”

22.15 Özersay, Kıbrıs’ın güneyinden gelecek olan diplomat ve BM askerleri ile diğer uluslararası örgüt personelinin kuzeye girişine izin vermeyeceklerini, bu geçişleri bir hafta süreyle askıya aldıklarını duyurdu

Gemiler yük ve tır taşıyacak

19.20 Bakanlar Kurulu önceki kararını tadil etti, 27 Nisan’a kadar gemiyle yolcu taşıması durdu ancak gemiler Girne ve Mağusa limanlarına tır ve yük taşımaya devam edecek.

Güneyde 21 yeni vaka

18.05 Kıbrıs'ın güneyinde bügün 811 test yapıldı, 21 yeni vakaya rastlandı. Güneyde toplam vaka 616 oldu. 

Yeni vaka YOK

17.10 Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yapılan 158 Coronavirüs testinin hepsi negatif çıktı.

KTAMS’tan Özersay’a: Felaket tellalı

14.12 KTAMS, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın “Gerekirse herkese eşit maaş ödeyebiliz” şeklindeki açıklamasını şiddetle kınadığını duyurdu, bu açıklamayı ‘felaket tellallığı’ olarak niteledi.

Özersay: “Sağlık sorunu istisna uygulama gerektirebilir, bakanlık durumu değerlendirir”

13.39 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yurtdışında tedavi gören ve sağlık durumları nedeniyle genel karantina koşullarından farklı bir uygulamaya tabi tutulma ihtiyacı olan vatandaşlara istisna uygulama gerekebileceğini ifade etti.

Besim: “Sağlık Bakanlığı maske dağıtmalı”

13.35 Eski Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim, sosyal medyada yaptığı paylaşımla, Covid-19 sürecinde en temel ihtiyaçlardan biri olan ‘maske’nin, Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılması gerektiğini söyledi.

Güneyden kuzeye ilaç ve korunma giysisi

13.21 Kıbrıslı Türk lider  Mustafa Akıncı bugün Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi yaptı. Yapılan görüşmede, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi'nin çalışmalarının sürekliliğinin önemi bir kez daha teyit edildi.

Koordinasyon Komitesi üyesi Aşardağ istifa etti

13.15 İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erden Aşardağ, Başbakanlık Covid-19 Koordinasyon Komitesi’nden istifa ettiğini duyurdu.

Sarıçizmeli'den Sağlık Bakanlığı’na ilişkin suç duyurusu

13.18 Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Sağlık Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Sarıçizmeli, ‘sıra yargıda’ diyerek, bölge insanının sağlığının riskte olduğunu söyledi.

Dizdarlı: “Kriz masası bir tane olur”

11.38 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, liderlerin acilen tek bir komite altında buluşması gerektiği çağrısında bulundu. Siyasetçilerin bir masada halk için çalışması gerektiği vurgusunu yaptı.

57 kişi yasağa uymadı

09.13 Polis, 10-11 Nisan tarihlerinde 57 kişinin sokağa çıkma yasağına uymadığını açıkladı.

 


10 NİSAN

Pilli: “Markete giden kişi negatif”

23.24 Sağlık Bakanı Ali Pilli, gece yarısı Brt ekranlarına bağlanarak Alsancak’taki ‘kriz’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ataser: "75 Riverside personeli karantinaya alınıyor"

22.43 Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser 75 Riverside çalışanının yarın karantinaya alınacağını açıkladı.

Güneyde 31 yeni vaka

18.00 Kıbrıs’ın güneyinde bugün yapılan 819 test sonucunda 31 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

3 yeni pozitif vaka

17.15 Sağlık Bakanı Ali Pilli bugün yapılan 275 test sonucunda 3 yeni vakaya daha rastlandığını açıkladı

Ankara'dan 119 kişi bekleniyor

16.45 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Ankara’dan saat 16.00’da kalkacak uçağın 17.00 sıralarında ülkeye gelmesinin beklendiğini söyledi

'Covid -19 mücadelesinde gevşeme yok'

16.30  Başbakan Ersin Tatar, “ alınan kararlarla vaka sayısının bugün için yatay seyretmekte olmasına karşın Covid-19’la mücadelenin hiç bir gevşemeden devam ettirileceğini” vurguladı.

Hisarköylü çift: Evde karantina

16.21 Hisarköy’de (Kambilli) yurt dışından gelerek, kendi evinde karantinaya giren aileyle ilgili detaylar da ortaya çıkıyor.

İngiltere’den bir kötü haber daha…

15.54 Covid- 19 nedeniyle İngiltere’de hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklere ilişkin bir kötü haber de İbrahim Mercan’dan geldi. İbrahim Mercan, Nam-ı diğer “Mercan Arap”, İngiltere’de yakalandığı Coronavirüse yenik düştü

Değirmenlik’te dayanışma devam ediyor

15.44 Coronavirus salgını sürecinde Değirmenlik Belediyesi, beldedeki dayanışma ve duyarlılığı “Dayanışma Mutfağı” çatısı altında toplama devam ediyor.

Girne'de denetimler sürüyor

15.43 Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta içerisinde, Covid-19 ile ilgili hijyen önlemleri yetersiz bulunan toplam dört süpermarket işletmesi kapatılarak mühürlenirken, 24 saat boyunca kapalı kalan işletmeler, gerekli önlemleri yerine getirdiğinden yeniden faaliyetlerine izin verildi.

35 öğrenci için yardım çağrısı

15.38 Girne Anafartalar Lisesi  Müdürü Erbil Hüryaşar, Girne bölgesinde elektronik donanımda eksiklik yaşayan 35 öğrencinin uzaktan eğitimden mahrum kaldığını belirterek, yardım çağrısında bulundu.

DAÜ seri üretime başladı

15.28 DAÜ doktorlar tarafından da denenen tıbbi kalkanın son rötuşlarını tamamlayarak bir haftada seri üretime başladığını açıkladı.

BM'de Covid-19 bulgusu

14.30 Coronavirus Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’ne de sıçradı. BM, tespit edilen ilk vakanın hafif semptomlar gösterdiğini ve izole edildiğini bildirdi.

13.00  Kronik rahatsızlığı olan ve Cengiz Topel Hastanesi’nden ilaçlarını almak isteyen vatandaşlara ilaçlarının kolluk ekipleri tarafından adreslere teslim edildiği açıklandı.

Lefke Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili olarak Belediyenin telefon numaralarının (0392 7287347, 0392 7287358, 0392 7287732, 0533 8546371, 0533 8270300, 0533 8268347) aranabileceğini bildirdi.

İlaç taleplerinin en geç saat 11.00'e kadar Belediyeye bildirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, saat 11.00 den sonra gelen ilaç taleplerinin hastane eczanesinin kapanış saati gereğince ertesi gün yerine getirileceği ifade edildi.

71 kişiye yasal işlem

11.00  Polis, sokağa çıkma yasağını ihlal eden 69 kişi ile yasağa rağmen iş yerini açık bulundurduğu tespit edilen 2 kişiyi tutukladı.

 


9 NİSAN

İdari tatil 30 Nisan'a, sokağa çıkma yasağı 17 Nisan'a kadar uzatıldı

21. 46  Kıbrıs'ın kuzeyinde kamuda idari tatil 30 Nisan'a kadar uzatıldı. Ancak kamu çalışanları “amirlerinin kararı” ile göreve çağrılabilecek. Ayrıca okullar da 30 Nisan'a kadar tatil olacak.

Pilli sitem etti: "Banka önünde kurallara uymayan insanlar gördüm"

19.35 Sağlık Bakanı Ali Pilli, Bakanlar Kurulu toplantısına giderken bir banka önünde maskesiz ve sosyal mesafe kurallarına uymayan insanlar gördüğünü ifade ederek, sitem etti.

Güneyde 38 yeni vaka, 1 ölüm

18.00 Güneyde 38 yeni Coronavirüs (Covid-19) vakası açıklandı. 78 yaşında 1 kadın hasta yaşamını kaybetti.

1 pozitif vaka

17.35 Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yapılan 191 Coronavirüs testi sonucu 1 pozitif vaka tespit edildiğini açıkladı.

Özersay: “10 Nisan sonrası uzatma bekliyorum”

14.42 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından muhtemelen kısmi sokağa çıkma yasağının uzatılması kararı çıkacağını, resmi açıklamanın toplantı sonrası yapılacağını açıkladı.

Akıncı: "Sağlık çarkı dönmeden hiçbir çark dönmez"

14.32 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Coronavirüs salgınından ülkenin kendi nüfus boyutunda en az hasarla çıkmak için her türlü tedbiri almak ve alınmakta olan tedbirleri de gevşetmemek gerektiğini vurguladı. 

Akıncı, Tatar ve Özersay bir araya geldi

12.05 Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ile Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi.

30 kişi yasağı ihlal etti

10.35 Sokağa çıkma yasağı kapsamında; 08 – 09 Nisan 2020 tarihleri arasında, ülke genelinde polis tarafından yapılan denetimlerde 22 kişi kısmi, 8 kişi ise gece saat 21.00’dan sonra olmak üzere toplam 30 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etti.

163 kişiyi taşıyan son uçak da ülkeye geldi

10.25  Coronavirüs salgını nedeniyle İngiltere’deki KKTC vatandaşlarını ülkeye getirme çalışmaları çerçevesinde dün gece yarısından sonra 02.10’da 163 kişiyi taşıyan son uçak da ülkeye geldi.


8 NİSAN

Güneyde 32 yeni pozitif vaka

18:10 Kıbrıs'ın güneyinde bugün 1256 test yapıldı, 32 YENİ VAKA saptandı. Toplam vaka sayısı 526 oldu.

Kuzeyde 1 yeni vaka

17.10 Sağlık Bakanı bugün 178 test yapıldığını, 1 YENİ POZİTİF VAKA tespit edildiğini açıkladı. 

İngiltere'de Kıbrıslı hasta sayısı 300'ün üzerinde

17.00 Birleşik Krallık’ta 150’den fazla Kıbrıslı coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

KVK Yurtlarına temizlik malzemesi takviyesi

16.55 Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İngiltere’den ülkemize charter uçuşla gelerek, Güzelyurt’taki KYK Yurtlarına yerleştirilen öğrenci ve vatandaşları ziyaret etti.

Londra’dan bir acı haber daha

16.45 Londra’dan bir acı haber daha geldi, Özcan Aygın’ın COVİD- 19 nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. COVİD- 19, İngiltere’de yaşayan bir Kıbrıslı Türk’ün daha yaşamına mal oldu.

Lefke girişlerine sıkı kontrol

15.51 İlçeler arasındaki seyahat yasağı kapsamında, Aydınköy katlı kavşağıyla Doğancı dönel kavşağı arasındaki kesim bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Girne'de iş insanlarından gıda yardımı

15.30 Girne Belediyesi, coronavirüs salgınıyla mücadele programı çerçevesinde duyarlı iş insanlarının yardımlarını ihtiyaçlı ailelere ve bireylere ulaştırmaya devam ettiğini duyurdu.

Pilli yineledi: İzolasyon şart

15.20 Bakan Pilli, COVID-19’la mücadelede izolasyonun önemine bir kez daha dikkat çekerek,  herkesin zorunlu olmadıkça evde kalmasını, dışarı çıktıklarında da birbirlerine en az iki metre mesafede bulunmalarını ve mutlaka maske kullanmalarını tavsiye etti.

 'Destek talebi 5.000’i geçti'

15.15 Başkan Harmancı LTB’nin Ocak ayından itibaren Covid-19 ile mücadele için çalışmalar yaptığı belirterek bu kapsamda da şu ana kadar 3 milyon Türk liralık bir harcama yaptığını söyledi.

Acil servis ücretsiz

15.05 YDÜ Hastanesi ile Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin acil servislere başvuracak hastaların ayaktan ücretiz sağlık hizmeti alabileceği hatırlatıldı.

İş insanlarından önemli katkı

15.00 Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın kendi bütçesinden ayırdığı ve iş insanlarının katkılarıyla güçlendirdiği kaynakla sağlanan sağlık ekipmanları devlet yetkililerine teslim edildi.

Cezaevi’nde ‘anlamlı üretim’

14.10 Merkezi Cezaevi’ndeki mahkum ve tutuklular, COVİD-19’la mücadelede en önemli ihtiyaçlardan biri olan koruyucu maske sıkıntısının aşılması için cezaevi atölyelerimizde gönüllü olarak koruyucu maske üretimine başladı.

TMK’da ‘kolonya’ üretimi

11.37 Türk Maarif Koleji’nde (TMK) üretilen kolonyalar Eğitim Bakanlığına sunuldu. TMK Kimya Laboratuvarı’nda kolonya üretti,

İskele'de ilaçlar eve teslim

11.30  İskele Belediyesi Sağlık Birimi hemşireleri, 65 yaş ve üstü vatandaşların ilaçlarını evlerine götürüyor.

Güneydeki hastalar için 'avigan' girişimi

11.25 Kıbrıs Cumhuriyeti, 20 COVID-19 hastası için Avigan anti gribal ilacı alacak

11.20 Yakın Doğu Üniversitesi, COVİD-19 tedavi sürecinde hayati önemi olan solunum destek cihazlarının birden fazla hastada kullanımını sağlamak amacıyla İnovasyon Merkezi ve 3D Laboratuvarı mühendisleri tarafından üretilen ara bağlantı ve aparatlarının yazılım dosyasını paylaşıma açtı.
YDÜ’den yapılan açıklamada, tek solunum cihazından (mekanik ventilatör) aynı anda iki hastaya solunum desteği sağlayacak ventilatör çoklayıcı aparatların 3D yazıcılarda üretilmesi için gerekli olan yazılım dosyasının www.neu.edu.tr web sayfasında ücretsiz olarak paylaşıma açıldığı belirtildi. 

63 kişiye ceza

11.05 Polis, 63 kişinin daha sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini açıkladı. 
Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, dünden bugün sabah 06.00’ya kadar 41 kişi kısmi, 22 kişi de gece sokağa çıkma yasağını ihlal etti.
Polisin denetimlerinde 2 iş yerinin de açık olduğu tespit edildi. Hem sokağa çıkma yasağını ihlal edenler hem de iş yerlerini açık bulunduranlar tutuklandı.

"Ruhsal Danışma Hattı” faaliyette

11.00 Sağlık Bakanlığı’na bağlı Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla “Covid-19 Ruhsal Danışma Hattı” faaliyete geçirildi.

Gümrükte ‘subay’ gerginliği

10.51 Mağusa Limanı’na bugün gelen Toros gemisinin, ülkeye getirdiği çoğunluğu asker yolcuların karantina için otobüslerle bir otele gönderildiği öğrenildi.

Akıncı, hükümet ile bir araya geliyor

10.24 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya geliyor.

Yolcular geldi, 'sorun' bitmedi

Yolcular geldi, 'sorun' bitmedi

08.00  İngiltere’deki KKTC vatandaşlarını ülkeye getirme girişimleri çerçevesinde 168 kişi charter seferle dün gece yarısından sonra Ercan'a indi.
Çoğu öğrenci 168 KKTC vatandaşını taşıyan uçağın Ercan Havaalanı’na inmesinin ardından  karşılanan yolcular, Coronavirüs tedbirleri çerçevesinde 14 gün merkezi karantinada tutulacacakları yurda yerleştirildi.
İkinci charter seferi yapacak uçağın da bu gece yarısından sonra 00:45’te Ercan Havalimanı’nda olması planlanıyor.
Bu uçakla da 168 KKTC vatandaşının ülkeye geleceği belirtiliyor. Toplam 336 kişi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelyurt Refika Öğretmen Yurtlarında misafir edilecek. 


7 NISAN 

Coronavirüs ile mücadeleye 30 milyon TL

20.15 Başbakan Tatar, hükümetin, Koronavirüs mücadelesinde kullanılmak üzere 30 Milyon TL’lik kaynak ayırdığını da söyledi.

Birleşik Krallık’ta kayıplarımız büyük

18.38 Cyprus Mail'e göre Birleşik Krallık'taki Kıbrıs Federasyonu Başkanı Christos Karaolis, pandeminin başlangıcından bu yana İngiltere'de yaklaşık 100 Kıbrıslının coronavirüsten (Covid-19) öldüğünü söyledi.

Güneyde 29 yeni vaka

18.00 Kıbrıs'ın güneyinde son 24 saat içerisinde 29 kişinin daha Coronvirüs testi pozitif çıktı. Böylelikle güneyde Covid-19 vaka sayısı toplamda 494'e yükseldi.   

138 test, 2 yeni vaka

17.00  Sağlık Bakanı Ali Pilli, bugün iki yeni Covid-19 vakası tespit edildiğini açıkladı. Pilli, bugün sabah kaybedilen Ümit Tilki’ye de başsağlığı diledi. Bir kişinin taburcu edildiğini söyleyen Pilli, bugün 138 test yapıldığını ifade etti.

Pilli, BRT’ye yaptığı açıklamada, 28 gün önce ilk tespit edilen Covid-19 vakasından beri 3246 test yapıldığını, 94 vaka tespit edildiğini belirtti. Toplam 44 hastanın taburcu edildiğini, 47 hastanın tedavisinin ise devam ettiğini, bir kişinin yoğun bakımda olduğunu kaydetti.

Harper: “Çocuklarınızı kavuşturuyoruz”

16.54 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, İngiltere Eğitim Kültür Ataşesi Metin Harper, bu akşam İngiltere’den Ercan Havaalanı’na gerçekleşecek charter seferle ilgili açıklama yaparak, bu gece toplamda 6 ülkeden öğrencilerin yola çıkacağını hatırlattı.

Atakan: "168 kişi daha gelecek"

14.21 İngiltere’de bulunan KKTC vatandaşları bugün ve yarın düzenlenecek charter seferlerle ülkeye dönüyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, bu gece yarısı 168 kişinin daha ülkeye döneceğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 67 kişi tutuklandı

14.15 Ülke genelinde dün polis tarafından yapılan denetimlerde; 48 kişinin kısmi, 19 kişinin ise gece saat 21.00’den sonra olmak üzere toplam 67 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği, sözkonusu şahısların tutuklandığı bildirildi.

Besim: “Çok geç olmadan bir daha düşünün”

12.22 Sağlık eski Bakanı Filiz Besim, yaptığı açıklamada, Coronavirüs tedbirleri kapsamında İngiltere’den gelecek olan charter seferle ilgili görüşlerini aktardı, 5 saatlik uçak yolculuğunda hasta olmayanların da olabileceğine dikkat çekti.

Pilli'den başsağlığı mesajı

11.22 Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Türkiye Cumhuriyeti’nde ve yurtdışında coronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlar için başsağlığı diledi.

Öğrenciler ailelerine kavuştu

10.36 Mağusa Palm Beach Otel, Güneş Residance ve Riverside Otel'de  karantina altına alınan öğrenciler, test sonuçlarının negatif çıkmasıyla bugün ailelerine kavuştu.

Kuzeyde 3. ölüm

10.00 Coronavirüsü nedeniyle yoğun bakımda yatan KKTC vatandaşı 74 yaşındaki Ümit Tilki bu sabah 04.30'da hayatını kaybetti.

 


6 NİSAN


Güneyde biri bebek, 19 yeni vaka

18.10 Kıbrıs'ın güneyinde bugün 19 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Vakalardan birinin yeni doğan bir bebek olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Pilli: 323 test, 1 vaka
18.04 Kıbrıs'ın kuzeyinde bugün 323 test yapıldığı, 1 yeni poziif vaka saptandığı açıklandı. Yeni pozitif vakanın Lapta'da olduğu belirtildi.

Sucuoğlu: "İhtiyat Sandığı'ndan avans verilecek”

15.45 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'ndan geçirecekleri bir kararnameyle, Corona virüsü salgını nedeniyle iş yerleri kapandığı için geçim zorluğu yaşayan çalışanların mayıs ayının ilk haftasından itibaren İhtiyat Sandığı birikimlerinden ayda 2 bin TL çekebileceğini söyledi.

"Doğrulama test sonucu bekleniyor"

15.13 Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den gelen, 3 ayrı otelde gözetim altında tutulan ve 14 günlük gözetim süresini sonucunda 3 pozitif vaka saptanan kişiler konusunda bugün çıkacak doğrulama test sonucuna göre karar verileceğini açıkladı.

Turizm sektörü için tedbir kararı

15.04 Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, turizm sektörüne yönelik bazı tedbir kararları aldıklarını belirterek

Adil Bey: Sonuçlar yüzümüzü güldürdü

14.43 Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu Başkanı Adil Bey’in YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamaya göre Alsancak ve Mağusa’da gözetim altında iken Coronavirüs testi pozitif çıkan 3 öğrenci hastanede kontrol altına alınırken, temaslı oldukları şüphesiyle tetkik edilen 46 kişinin test sonuçları NEGATİF çıktı.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Coşkun: “7 kişiden 5’i taburcu oldu”

13.37 Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, bölgede Coronavirüs testi pozitif çıkan ilk 7 kişiden 5’inin dün akşam taburcu olup Karpaz’a döndüğünü ifade ederek, iki hafta içinde verilen mücadelenin büyük oranda kazanılacağı öngörüsünde bulundu.

Kıbrıslı öğrenciler diğer toplumun dilinde ‘evde kal’ çağrısı yaptılar

12.49 İngiltere’de öğrenimlerini sürdüren Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğrencilerin oluşturduğu ‘Bicommunal Network of Cypriot Students UK’ organizasyonu Covid-19 salgını nedeniyle bir video hazırladılar ve Kıbrıslıları evde kalmaya çağırdılar.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği: 'Şikayeti olmayanlar kumaş maske taksın'

12.32 Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, toplu alanlarda herhangi bir şikayeti olmayan kişilerin kumaş maske takmasını önerdi.

Yenierenköy Belediye Başkanı Yeşilırmak: “Bölgede durum kontrol altında”

12.10 Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, “Bir hafta içinde yeni bir pozitif vaka çıkmazsa bölgede Covid-19 kontrol altına alınmıştır diyebilirim” dedi.

İlçeler arası geçiş yasağı başladı

10.40 Alsancak, Lapta ve Karşıyaka bölgelerine giriş ve çıkışlar polis kontrolünde yapılmaya başladı

8 günde 414 tutuklu

10.15 Sekiz günde 414 kişi Sokağa Çıkma Yasağını İhlal ettiği gerekçesiyle tutuklandı, yasak dinlemeyen bölgeler arasında ise Girne başı çekti

Üniversite öğrencilerine destek hattı kuruluyor

09.32 Üniversite öğrencilerinin sorunlarını iletebileceği, “Yükseköğrenim WhatsApp Destek Hattı” devreye giriyor.

 


5 NİSAN

Araç Kayıt’ta işbaşı yok

22.38 Hükümet, Araç Kayıt Dairesi ve posta dahil bazı kamu kurumlarının hizmete açılması kararını geri aldı.

İngiltere’den 2 yeni charter sefer

19.53 İngiltere’de eğitim, sağlık ya da turistik gerekçeyle bulunan ve daimi adresleri Kıbrıs olan yurttaşlar için 2 yeni charter sefer düzenleniyor.

Tatar: “Mayıs ayından itibaren bazı yerlerin açılması yoluna gidilebilir”

19.39 Başbakan Tatar, “Sıkı tedbirlere uyulması, bugünkü seyrin devam etmesi halinde yine ilgili sağlık kurullarının ve konseyin görüşleri alınarak Mayıs ayından itibaren bazı yerlerin açılması yoluna gidilebileceğini de ifade etti

Güneyde 20 yeni vaka, 1 ölüm

18.00 Güneyde 20 yeni vaka açıklandı, ciddi başka sağlık sorunları da olan 76 yaşında 1 erkek öldü.

238 test, 3 pozitif vaka

17.00 Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 238 test yapıldığını ve 3 pozitif vaka belirlendiğini söyledi.

Bir kayıp daha

14.32 Aslen Larnakalı olan ve Londra’da yaşayan Mustafa İbrahim (72) koronavirüse yenik düştü.

Erdoğmuş: “Bugün 4 hastamızı daha taburcu ettik”

14.04 Girne Akçiçek Hastanesi’nde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Özlem Erdoğmuş, Covid-19 tedavisi gören dört hastanın taburcu edildiğini açıkladı.

Öğrencilerde 3 pozitif

10.55 Alsancak ve Mağusa’da gözetim altında tutulan öğrenciler arasında 3 pozitif vaka saptandığı açıklandı.

Baflı Şakir Cemal’i de kaybettik

10.38 Koronavirüs Londra’da bir Kıbrıslı insanımızı daha aramızdan kopardı. Londra’da yaşayan Şakir Cemal hastanede hayatını kaybetti.

23 kişi yasağı ihlal etti

10.19 Kıbrıs'ın kuzeyinde koronavirüs salgınına karşı önlem olarak uygulanan gündüzleri kısmi ve geceleri tam sokağa çıkma yasağını ihlalden dün de 23 kişi tutuklandı.


4 NİSAN

İlçeler arası geçiş YASAKLANDI

19.20 Bakanlar Kurulu, bugün aldığı karar ile 6 Nisan 00.00'dan itibaren beş gün süre ile ilçeler arası geçiş olmayacak şekilde kısmı sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Tatar YENİDÜZEN’e açıkladı: Lapta-Alsancak’ta giriş çıkışlara polis kontrolü

18.35 YENİDÜZEN’e konuşan Başbakan Tatar Alsancak girişinde ve Lapta çıkışında anayolda polis kontrolü konulacağını söyledi. Tatar, bölgeye giriş çıkışları polis denetiminde olacağını ifade ederek bunun bir karantina olmadığını belirtti.

İlk KKTC vatandaşı taburcu oldu

18.16 Enfeksiyon hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Erdoğmuş ilk pozitif KKTC vatandaşı olan hastanın taburcu edildiğini duyurdu.
Sosyal medyadan kısa bir paylaşım yapan Erdoğmuş, “Darısı durumları hergün daha iyiye giden hastalarımızın başına.. Gururluyuz” dedi.

Güneyde 30 yeni vaka

18.14 Kıbrıs'ın güneyinde 30 yeni covid-19 vakası daha açıklandı. Kıbrıs'ın güneyinde toplam vaka sayısı 426'ya yükseldi. 

Kuzey'de pozitif vaka yok

17. 00 Sağlık Bakanı Ali Pilli bugün 220 test yapıldığını hiçbir pozitif vaka tespit edilmediğini açıkladı.

Hastanede coronavirüs tedavisi devam eden iki hastanın bugün yapılan testlerinin negatif çıktığını da açıklayan Bakan Pilli söz konusu hastaların bugün ya da yarın taburcu edileceğini anlattı.

Bakan Pilli coronavirüse yakalanan hastaların bölgelere göre dağılımını da açıkladı.

Buna göre:

Lefkoşa: 11
Gönyeli: 3
Mağusa: 3
Beyarmudu: 3
Girne: 2
Lapta: 9
Alsancak: 4
Karpaz: 22
Toplam: 57

Londra’dan bir acı haber daha

13.29 Londra’da yaşamını sürdüren Aşağı Bostancılı 82 yaşındaki Salise Demirağ, Covid-19 salgını nedeniyle 26 Mart tarihinde hayatını kaybetti

3 ay için %15 indirim

11. 29 Kıb-Tek, faturalarda Mart-Nisan-Mayıs devrelerine 90 gün gecikme zammı uygulanmayacağını; Nisan-Mayıs-Haziran dönemi faturalarına ise yüzde 15 indirim uygulayacağını açıkladı.

Meslek liseleri maske üretiyor

11.00 Meslek liseleri Coronavirüsle mücadelede ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak amacıyla maske üretimine başladı.

Akdoğan Belediyesi’nden örnek davranış 

10. 05 Mesarya köyünün en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Akdoğan köyünde, belediye personeli 7/24 görev başında.

47 kişiye yasal işlem

10. 00  Sokağa Çıkma Yasağını ihlal ettiği ve yasal emirlere riayetsizlik yaptığı tespit edilen 47 kişi tutuklandı ve haklarında yasal işleme gidildi.

İngiltere'den bir kayıp daha

09. 20 Corona virüs, İngiltere’de yaşayan bir Kıbrıslı Türk’ün daha hayatını kaybetmesine neden oldu

 


3 NİSAN 

Güneyde 40 yeni vaka, 1 ölüm

18.05 Kıbrıs’ın güneyinde küresel salgın coronavirüs (Covid-19) bir can daha aldı, toplam ölü sayısı 11’e yükseldi. Bugün 40 yeni vakanın tespit edildiği açıklandı. Detaylar

7 pozitif vaka daha

17. 10 Sağlık Bakanı Ali Pilli, Bakanlık’tan yapılan canlı yayınla COVID-19’a ilişkin güncel gelişmeleri paylaştı. Bugün 321 test yapıldığını duyuran Bakan Pilli, 7 pozitif vaka daha tespit edildiğini açıkladı. Tespit edilen 7 vakanın 3’ü Lapta, 4’ü ise Karpaz Bölgesi’nden. Ayrıntılar

“Güneyden çekler şubelere yönlendirildi”

17.00 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Kıbrıs’ın güneyinden ödeme bekleyen vatandaşların çeklerinin Lefkoşa Merkez Posta şubesinde tasnif edilerek ilçe merkez şubelerine yönlendirildiğini duyurdu. Ayrıntılar

Güneyde 4 vakadan 1’i sağlık sektöründen

16.58 Kıbrıs’ın güneyinde corona virüse ilişkin “epidemiyolojik analiz” yapıldı. Kıbrıs Epidemiyolojik Gözetim Birimi analizine göre Covid-19 salgınında endişe verici bir süreç yaşanıyor. Sağlık sektöründen 67 kişi Covid-19 vakası olarak kayıtlara geçti.

"%25 kesinti iade edilecek"

16.55 Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu; Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda aktif ve sürekli olarak çalışanların maaşlarından yapılan yüzde 25 oranındaki kesintinin önümüzdeki hafta içerisinde geri ödeneceğini açıkladı. Ayrıntılar

Tabipler Birliği fonuna destek sürüyor

16.05 Corona Virüs mücadelesine destek amaçlı Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Meslek örgütleri iş birliğinde Kıbrıs Türk Tabipler Birliği tarafından oluşturulan ‘Covid-19’ dayanışma fonuna yüzlerce yardım geldi. Ayrıntılar

Girne 'kapatma' talep ediyor

15.57 Girne Belediyesi Meclisi, Bakanlar Kurulu’na Girne merkeze başka bölgelerden gelinmesinin yasaklanmasını önerdi.  Haberin devamı

Yasağa uymayanlara ek ceza

15.40 Bakanlar Kurulu Yasa Gücünde Kararname çıkartarak sokağa çıkma yasağını uymayanlar için ek cezalar yürürlüğe koydu. Ayrıntılar

25 uzmanla, 3 ay boyunca yardım

14. 58 Avrupa Birliği’nin (AB), Kıbrıs Türk toplumuna yönelik 2.5 milyon Euro tutarındaki ilk parti acil tıbbi ekipman ve malzemenin satın alma sürecini Kıbrıs’taki BM Kalkınma Programı (UNDP) ile yaptığı anlaşma üzerinden başarıyla tamamladığı, acil tıbbi ekipman ve malzemelerin bu ay içinde Kıbrıs'a gelmesinin beklendiği bildirildi.  Haberin devamı

İngiltere’den 1 acı haber daha

14.55 Corona virüs, İngiltere’de yaşayan bir Kıbrıslı Türk’ün daha yaşamına neden oldu. Uzun süredir Londra’da yaşamını sürdüren Ersin Mehmet Soyalan, Corona virüs Covid 19 nedeniyle bu sabah yaşamını yitirdi.

Karpaz'a 7 gün uzatma

13.58 Bakanlar Kurulu, Karpaz Bölgesi’ndeki 15 yerleşim yerinde bugün süresi dolan TAM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI 7 GÜN DAHA uzattı Haberin devamı 

LTB'den geçici faturalandırma

12.15 LTB, Nisan ayı faturalarına, konutlar için Şubat faturasının yüzde 80, işyerleri için de Şubat faturasının yüzde 50’sini yansıtacağını açıkladı.Ayrıntılar

Yerli maske üretimi için adım

11.40  KTSO; gıda, temizlik ve hijyen üretiminin ülkede devam ettiğini, koruyucu giysi ve maske üretimi için çalışmalar yürüttüklerini duyurdu. Haberi devamı

Corona Virüs Bilim Kurulu toplandı

11.35 Corona Virüs Bilim Kurulu Başbakan Ersin Tatar başkanlığında toplandı. Ayrıntılar

Karpaz, Bakanlar Kurulu kararını bekliyor

10.45 Karpaz Bölgesi’nde görülen Covid-19 vakaları sonrasında 15 yerleşim yerinde 27 Mart tarihinde uygulamaya giren ‘TAM sokağa çıkma yasağı’ süresi bugün 14.00’de sona eriyor. Haberin devamı 

Kolan’da ‘ön muayene çadırı’

10.20 Sağlık Bakanlığı ve Sivil Savunma Başkanlığı koordinasyonu ile Kolan Hastanesi girişinde ön muayene çadırı kuruluyor. Ayrıntılar


2 NİSAN 

Tatar: "11 tesiste, 873 kişi gözetim altında"

18.32 Başbakan Ersin Tatar, İngiltere’deki Kıbrıslı Türk öğrencilerin ülkeye gelmeleri yönündeki çalışmaların olumlu sonuç vermekte olduğunu, yapılan planlamaya göre 7 ve 8 Nisan günlerinde iki uçakla başvuranların ülkemize taşınacağını açıkladı. Haberin devamı

Güneyde 36 yeni vaka, 1 ölüm

18.00 Güneyde 36 yeni coronavirüs vakası tespit edildiği açıklandı. Güney haber kaynakları bugün 1 hastanın hayatını kaybettiğini bildirdi. Ayrıntılar

Kıbrıs'ın kuzeyinde 4 yeni vaka

17.00 Sağlık Bakanı Ali Pilli, bugün yapılan testlerde 4 yeni coronavirüs vakasına daha rastlandığını açıkladı. Ayrıntılar

Özersay: "Yalan bilgi veren pozitif vakalara suç duyurusu"

16.54 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Covid-19 pozitif çıkan bazı hastaların bilerek yanlış bilgi verdiklerini ve bulundukları temasları gizlediklerinin tespit edildiğini açıkladı.  Ayrıntılar

Bakanlık: İşten durdurma yasaklanıyor

14.40 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı özle sektörde işten durdurmanın yasaklanacağına dair bir çalışma yapıldığını duyurdu. Ayrıntılar

Siber: “Bu salgının üstesinden gelerek normal yaşantımıza döneceğiz”

14.33 Başbakan Ersin Tatar’ın talimatıyla Meclis eski Başkanlarından ve eski Başbakanlardan Dr. Sibel Siber başkanlığında oluşturulan Başbakanlık Covid-19 Koordinasyon Konseyi, çalışmalarına başladı. Ayrıntılar

Londra’da bir acı kayıp daha

14.00 Coronavirüs salgınından bu sabah Londra'da Hatice Yusuf Veci de hayatını kaybetti... Ayrıntılar

Özersay: "7 ve 8 Nisan'da İngiltere'den iki uçak daha gelecek"

13.25 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 7 ve 8 Nisan’da İngiltere’den ülkeye gelmek isteyen KKTC vatandaşları için iki uçak daha ayarlandığını açıkladı. Ayrıntılar

Üstel: "28 Alman turist, ülkelerine uğurlandı"

13.22 Turizm ve Çevre Bakanı Üstel, ülkede daha önce Coronavirüs dolayısı ile tedavi gören ve 14 günlük karantina süreleri sona eren 28 Alman turistin bu sabah 02.00 saatlerinde ülkelerine uğurlandığını söyledi. Ayrıntılar

Aktuğ: “Pozitif vaka market çalışanı değil”

12.18 Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, bölgede görülen Coronavirüs (Covid-19) vakası ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ayrıntılar

Tabipler Birliği: “Vakaların %70-80'i hastalığı hafif geçirmektedir”

12.09 Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kıtalar arası salgın olarak nitelediği yeni tip Coronavirüs (Covid-19) vakalarının %70-80'i hastalığı hafif geçirmekte olduğunu söyledi. Ayrıntılar

Pilli: "3 kişiye ileri tetkik yapıldı, tetkikler devam ediyor"

11.12 Sağlık Bakanı Ali Pilli, İstanbul’dan dün gelen 128 kişilik öğrenci grubuna test yapıldığını belirterek, şüpheli görünen 3 kişiye ileri tetkik yapıldığını ve tetkilerinin halen devam ettiğini açıkladı. Ayrıntılar

İncirli: “Kahramanları korumak zorundayız”

10.47 CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli “Covid 19’a karşı en ön cephede savaşan kahramanları korumak zorundayız” uyarısında bulundu, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarını korumaya yönelik adımlar atması gerektiğini belirtti. Ayrıntılar

Atakan: “Ro-Ro gemileri çalışmaya devam edecek”

10.33 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan KKTC - Türkiye arasında çalışan yolcu gemilerinin dün gece itibariyle bir süreliğine seferlerine ara verdiğine işaret etti. Ayrıntılar

Londra'dan yeni acı haber

10.00 Birleşik Krallık’tan yine bir acı haber geldi, Kıbrıslı toplumundan bir isim daha hayatını kaybetti. Ayrıntılar

Yasağı ihlal eden 65 kişi tutuklandı

09.14 Polis, sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 kişinin tutuklandığını açıkladı. Ayrıntılar


1 NİSAN

Güneyde 58 vaka, 1 ölüm daha

18.00 Kıbrıs'ın güneyinde 58 kişi de daha corona pozitif tespit edildi. 66 yaşında bir erkek ise hayatını kaybetti. Ayrıntılar

7 yeni vaka

17.59 Kıbrıs'ın kuzeyinde koronavirüsle (Covid-19)'la ilgili bugün 488 test yapıldığı, 7 yeni vaka ortaya çıktığı açıklandı.  Ayrıntılar

128 yolcu Ercan’a indi

16.53 Türkiye’deki 128 KKTC vatandaşının ülkeye getirilmesi için İstanbul’dan gelen yolcu uçağı az önce Ercan Havaalanı’na indi. Ayrıntılar

Girne'de 45 market denetlendi, 2'si kapatıldı

14.20 Girne Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde gıda satışlarının devam ettiği; market, kasap ve fırınlara yönelik alınması gereken tedbirleri yerinde kontrol etmek amacıyla işletmeleri denetliyor.  Ayrıntılar

Kuzeyde ikinci ölüm

12.40  Kıbrıs’ın kuzeyinde Coronavirüs (Covid-19) vakasından 2’nci ölüm gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Covid-19 tedavi gören 83 yaşındaki Alman turist Lieselotte Hosh’un yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ayrıntılar

207 öğrenciye test yapıldı, 11 ileri tetkik

11.27 14 günlük karantinanın ardından Malpas'tan ilk öğrenci grubu evlerine gönderiliyor. Ayrıntılar

71 kişi gece yasak tanımadı

11.50 Polis denetimlerinde dün akşam 36 kişi kısmi, 71 kişi tam sokağa çıkma yasağını ihlal etti, toplam 107 tutuklu. Ayrıntılar

İstanbul'dan Ercan'a charter sefer

09.33 İstanbul’dan Ercan’a charter sefer yapacak uçağın bugün saat 16.30’da Ercan’a inmesi bekleniyor.

Özersay: "Charter sefer için girişimler sürüyor"

09.12 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, çeşitli gerekçelerle İngiltere’de bulunan ve koronavirüs salgını nedeniyle ülkeye dönemeyen Kıbrıslı Türkler için yeniden charter sefer düzenlenmesi amacıyla çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Ayrıntılar


MART AYINDA YAŞANAN TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu haber toplam 81465 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler