1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro 20 Yaşında
Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro 20 Yaşında

Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro 20 Yaşında

Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan koronun kuruluşundan bugüne 20 yıl geride kaldı. Şarkılar susmadı, umutlar dinmedi.

A+A-

 

Kıbrıs’ta barış kültürünü yeşerten, seslerini ve ezgilerini adanın ortak geleceğine adayan ve en zor koşullarda dahi birlikte şarkı söylemekten vazgeçmeyen “Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro” 20. Yılını kutluyor.

Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan koronun kuruluşundan bugüne 20 yıl geride kaldı. Şarkılar susmadı, umutlar dinmedi.

“Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro” 20’nci Kuruluş Yıldönümünü 21 Haziran Çarşamba günü saat 19:00'da, Ledra Palas Hotel karşısındaki Dayanışma Evi’nde düzenleyeceği etkinlikle kutlayacak.

Kıbrıs'ta Barış İçin İki Toplumlu Koro, acılı yurdun şarkılarını ortak söylemeye başladığı dönem henüz barikatlar açılmamıştı.

Ancak onlar Kıbrıslıların ortak kültürüne, geleceğine, iyiliğine ve barışa hep inandı.

Yirmi yıl boyunca barış şarkılarını sadece Kıbrıs adasının dört bir yanına değil denizlerin ötesine de taşıyan “Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro”, halkların yeniden birleşmesi için ezgilere sarılmaya devam ediyor.

“Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro” hoşgörüsüzlük ve fanatizme en iyi yanıtı, 20 senedir çoğalttığı sesleriyle veriyor.

Barış korosunun 20’nci Kuruluş Yıldönümü etkinliğine Kıbrıs’taki tüm toplumların siyasetçileri yanında, koro ile yirmi yıl içinde işbirliği yapmış olan kişiler davet edildi.

Etkinliğin tüm barışseverlere ve herkese açık olduğu duyuruldu.

Dayanışma Evi’ndeki etkinlik koro hakkında tanıtım filminin gösterilmesinin ardından özlü bir sanatsal sunumla devam edecek.  Etkinlikte koro için Prof. Adnan Atalay’ın bestelediği “Kardeşim Yorgo/Adelfe mou Mehmet” şarkısı ilk kez seslendirilecek. Ayrıca 20’nci Yıl anısına çıkarılan kitapçığın lansmanı da yapılacak.

Etkinlik resepsiyonla son bulacak.

Koro, yirminci yıl nedeniyle adanın yeniden birleşmesi ve Kıbrıs'taki işbirliği, karşılıklı anlayış ve barışın yayılması için çalışmaya devam etme isteğini müzikle bir kez daha haykıracak.

 

Bu haber toplam 4441 defa okunmuştur
Etiketler :