1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kara çarşaf’ta polis konuştu
‘Kara çarşaf’ta polis konuştu

‘Kara çarşaf’ta polis konuştu

“Kara Çarşaf Davası” olarak bilinen dava Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşüldü.

A+A-

Toplumda “Kara Çarşaf Davası” olarak bilinen öretmen sendikasının TC Lefkoşa Elçiliği önündeki eylemi ile ilgili duruşmalara sürüyor.  KTÖS’ün 14 Aralık 2012 tarihinde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği ‘Kara Çarşaf’ eylemi nedeniyle, sendika üyesi Cenk Gürçağ, Burak Maviş, Besim Baysal, Uğur Erilen, Öjen Topçu, Hare Yakula, Canan Sümer ve Semen Saygun yargılanmaya devam ediyor. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görülen davada, iddia makamı adına Savcı Emine Taşkın hazır bulundu.
Dava öncesi bir basın açıklaması gerçekleştiren KTÖS Başkanı Güven Varoğlu  yapmış olduğu açıklamada, kara çarşaf ve kara tespih taşınarak yapılan eylem nedeniyle sendika üyelerine  “Sulh ve sükûnu bozması muhtemel davranışta bulunma”  suçlaması yöneltildiğini aktardı. AKP’nin adanın kuzeyine yönelik sunnileştirme, müslümanlaştırma, külliye ve Kuran Kursu  açılması gibi politikalara karşı TC Elçiliği önünde yapmış oldukları protesto sonucu dava açıldığını belirten Varoğlu, Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetme, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelesinde tüm baskılara, davalara rağmen yılmadan devam eden kavgasının bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Polis Memuru Sevinç dinlendi
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen  duruşmada polis memuru Mehmet Sevinç iddia makamının tanığı olarak dinlendi.  Polis memuru Sevinç, sanık Besim Baysal’ı Kermiya barikatından Güney Kıbrıs’a geçmek üzere iken davanın kendisine  tebliğ edilmesi amacı ile karakola götürüldüğünü söyledi.
Duruşma esnasında, mahkeme kararı olmadan suç işlendiğini söyleyerek yetkilerini aştıklarını belirten Avukat Öncel Polili sanık Besim Baysal’ın dolaşım özgürlüğünün engellendiğini ve zorla götürüldüğünü aktardı.
Ceza Davaları Yargıcı Hale Raşit Ahmet, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için davanın
6 Mart Perşembe gününe görüşülmesi emrini verdi.

Bu haber toplam 2310 defa okunmuştur
Etiketler :