1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kalem’ ile yaraladı
‘Kalem’ ile yaraladı

‘Kalem’ ile yaraladı

YDÜ’de ‘kız meselesi’ yüzünden tasarrufundaki kalem ile Said Safa Yılmaz’ı kalçasından yaraladığı iddiasıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı İ.A aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alındı

A+A-

Ayşe GÜLER

Yakın Doğu Üniversitesi park alanı içerisinde 19 Aralık tarihinde  ‘kız meselesi’ yüzünden Said Safa Yılmaz’ı ‘kalem’ ile kalçasında yaraladığı suçlamasıyla zanlı İ.A, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Hakkında 3 gün tutukluluk kararı alan zanlı, “Ortada abartılacak bir durum yok. Sınavlarım var, serbest kalmak istiyorum” dedi.

Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan’ı tanık olarak dinletti.

Polis memuru Mahan, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Mahan, zanlı İ.A’nın ‘yaralama’ suçundan methalder olduğunu belirtti.

Zanlının yanındaki iki kişiyle birlikte Yakın Doğu Üniversitesi havuz parkı alanı içerisinde 19 Aralık tarihinde saat 23:00 sıralarında ‘kız meselesi yüzünden’, Said Safa Yılmaz’ı sol kalçasından elindeki kalem ile 4 cm uzunluğunda ve derinliğinde yaraladığını kaydetti.

Kalem aranıyor

Zanlı ile birlikte yanındaki diğer iki kişinin de önceki gün tespit edilerek tutuklandığını ifade eden Mahan, olayda kullanılan ve emare olarak aranan kalemin ise kayıp olduğunu dile getirdi.

Tanık ifadesine başvurulacak

Mahan, soruşturmanın yeni başladığına, olay günü söz konusu bölgede bulunan şahısların arandığını dile getirerek, tanık ifadesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Zanlı: “Ortada abartılacak bir durum yok”

Mahkemede söz alan zanlı İ. A ise ortada abartılacak bir durum olmadığını ifade etti. “Ortada abartılacak bir durum bulunmuyor. Çocuk, benden şikayetçi olmayacağını söyledi” şeklinde konuştu.
Hakkında alınması talep edilen 3 gün tutukluluk süresinin fazla olduğunu dile getiren zanlı, Pazartesi günü sınavı olduğunu belirtti.

3 gün tutukluluk

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Alev Ulunay ise zanlı İ.A’nın yürütülen tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur